Szerintetek ki lehet-e ölni az emberekből a gyülölködést, gyülöletet, irígykedést? Ez családon belül is érvényes.
Szerintem Magyarországnak nagy szüksége lenne egy társadalmat átfogó katarzisra, ami kiöli belőlünk ezt a kádári, irigykedő mentalitást.
Már csak ezért sem ártott volna egy forradalom a rendszerváltáskor.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Ez nem magyar szokás.A világon mindenhol ez megy.Csak hát van aki Magyarországon él,és ott tapasztalja.Van aki külföldön és ott tapasztalja.
De ezeket a szokásokat,hogy gyűlölet,irigység stb nem lehet ki ölni az emberekből. Amióta létezik az emberiség azóta léteznek ezek a rossz tulajdonságok..
Felülről nem lehet megoldani. Kivéve ha jön valami háború, árvíz, bármi nagy tragédia, ami által egymásra utalódnak az emberek.
Egyébként pedig kizárólag családból kiindulva lehet változtatni. Ha a családon belül utálják egymást, akkor azok valaki/valami elől menekülők lesznek és érzékenyebbek idegenek közt is.
Először is a gyerekeknek nem a veszekedést és a csonka család létének természetességét kell belenevelni... nem folytatom, hosszú lennék.........
Üdv,Leftlegged Player !:)
már megint vitatkozom veled , mert magyar vagyok . :) szerintem egy forradalom ,ebben a kérdésben nem old meg semmit .nálunk , mindig is széthúzás volt. a svédek (vagy vmi skandávok),az ellenzékkel összefova oldották meg a válságot. el tudod képzelni , hogy nálunk ez bekövetkezzen ?
"el tudod képzelni , hogy nálunk ez bekövetkezzen ?"
Szia,
nem. Azt tudnám elképzelni, hogy egyszer közösen elzavarjuk a fejünk felől a kártékony vérszívókat, de erre egyre kevesebb esélyt látok... sajnos a kádári megalkuvás sok mindent megölt a magyar emberekben. Talán még a Haynau-korszakban volt tartás bennünk (passzív ellenállás), de '56 után pl. ijesztő volt az a május 1-je. (Persze abban azért a megfélemlítés is szerepet játszott - legalábbis remélem.)
A jó példa szerintem egyébként Izland (a közelmúltból).
Üdv!
Leftlegged Player :)
Itt ahol élek még a levegot is irigylik az emberek egymastol. Azt hittem, hogy otthon nincs ilyesmi, dehat latom mar az emberek mindenhol egyformak!
Csak akkor lehetne valtoztatni rajta, ha mindenkinek az élet megadna a jolétet, erre meg azt hiszem soha nem fog sor kerulni!
Lehet , hogy a kártékony vérszívó is szakember , még az is lehet , hogy jó poszton van. egyedül csak mentalitásbeli problémái vannak , és ezzel visszatértünk az eredeti kérdéshez.
de , te is elzavarnád ,őket mintsem átnevelnéd , nem ?
És ez nem csak politikailag van így.
(viszont díjazom benned , hogy kultúráltan tudsz vitatkozni. ez hiányzik , a különböző álláspontú emberek közti párbeszéd. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!