Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyát hogy...

Hogyan győzzem meg anyát hogy jobb lenne nekem szakmunkásban? ( normális szakmunkás )

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 13:09
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
De utána letudnék még érettségizni. Kereshetek én másik szakközép iskolát ha nem vesznek át a jegyeim miatt, és ez teljesen érthető. Az osztályfőnök utálata az az amiatt még az a kicsi kedvem is teljesen elment az egész szaktól, és az ,hogy én nem akarok életem végéig programozni hiába az ,hogy érettségi után még mehetek máshova az infó benne a programozással együtt kötelező érettségi tantárgy (nálunk). Érzem hogy már év végén megfognak buktatni a lustaságom miatt, ilyen vagyok kicsi koromtól kezdve. Nem fogom tudni magam rávenni arra hogy órákig görnyedjek a könyv felett. Ismerem már magam.
2012. jan. 23. 14:01
 22/34 anonim ***** válasza:
88%

Hát, ha ennyire szereted csinálni azt a bizonyos dolgot, amit szakmunkásba tanulnál, hát akkor tanuld azt.És reménykedj, hogy találsz ,majd vele munkahelyet.A legboldogabb ember az, aki azzal keresi a pénzét, amit szeret is csinálni.

Egyébként rosszul vagyok ettől az ostoba sznobizmustól,ami ebben az országban megy.

Ne legyen senki segédápoló, pincér, bolti eladó, takarító,ács,varrónő,szakács, fodrász és még sorolhatnám a rengeteg szakmát, mert a nagyokos érettségizettek, meg diplomások lenézik?!Mégis, milyen jogon?Nem a szakmájától függ, hogy milyen ember valaki.Annak pedig nem sok esze van, aki azt hiszi, hogy egy szakmához nem kell tudás és tehetség!

2012. jan. 23. 14:01
 23/34 anonim ***** válasza:
79%
Az írásodból, fogalmazásodból ítélve, nem lehetsz buta,inkább az önbizalmaddal lehet gond.Ne mondogasd, hogy buta vagy, mondogasd az ellenkezőjét,a tudatnak nagy hatalma van.
2012. jan. 23. 14:04
 24/34 A kérdező kommentje:
Szak tantárgyakat valahogy értem, még ha a programozást utálom is ,de 4-es lettem. De majdnem minden másból bukás.
2012. jan. 23. 14:04
 25/34 A kérdező kommentje:
14:04 lehetséges ,hogy így van. Köze lehet ahhoz hogy 8évig cikiztek?
2012. jan. 23. 14:07
 26/34 anonim ***** válasza:
30%

Ha jó szakmát választasz, nem valami vacakot, akkor tuti lesz munkád, ne hallgass senkire.

Sok helyen ösztöndíjat is adnak.

2012. jan. 23. 14:15
 27/34 anonim ***** válasza:
52%
25- Bizony, köze lehet!!
2012. jan. 23. 14:16
 28/34 A kérdező kommentje:
CNC-vel szeretnék dolgozni később. És igen, vonz az ,hogy havi 20.000.Ft-ot kaphatok ösztöndíjként.
2012. jan. 23. 14:17
 29/34 anonim válasza:
55%

Én inkább kijavítanám a jegyeimet és év végén jól a pofájába röhögnék az osztályfőnöknek, hogy nem tudott kirúgatni. Mondjuk ha tanít neked valamilyen tantárgyak akkor az gáz mert úgyis megszivat ha akar.

A CNC-t nem ajánlom. Olvasd el itt a hozzászólásokat:

[link]

2012. jan. 23. 14:39
 30/34 anonim ***** válasza:
49%

amúgy a mai világban nagy keletje van a szakembereknek, könnyebb elhelyezkedni egy szakmával, mert a diplomások elárasztották a világot, mindnekit a szellemi munka érdekel, a kétkezi nem sokat...

egy jó szakmunkás nagyon jól el tud helyezkedni.

mellette meg érettségizz le, és bármikor továbbtanulhatsz levelezőn, amikor akarsz, lediplomázhatsz, de egy szakma az tényleg megbecsült valami, egy bölcsész diplomával meg kitörölheted a feneked.

30N

2012. jan. 23. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!