Hogyan győzzem meg anyát hogy jobb lenne nekem
szakmunkásban? ( normális szakmunkás )
Hát , szerintem iratkozz szakközépbe és próbáld ki, igyekezz, ahogy csak tudsz és ha mégsem megy, akkor sincs veszve semmi,akkor átiratkozol szakmunkásba.
Aztán majd később még megjöhet az eszed a tanuláshoz és az érettségit megszerezheted akár estin is.
Ha így teszel, legalább nyugodt leszel afelől, hogy megpróbáltad és anyukádnak is jó lesz így szerintem.
2012. jan. 23. 13:37
Hát mondd ezt neki! Kapnál érettségit ott is, ráadásul munkára is lenne kilátásod. A gimnázium az egyetem "előszobája", de te nyilvánvalóan nem akarsz továbbtanulni, így csak pazarlod az idődet.
Apukádnak mi a véleménye erről?
2012. jan. 23. 13:37
13/34 A kérdező kommentje:
A problémám az hogy nem tudom magam rávenni a tanulásra. Egyedül az megy ami érdekel, és sajnos ezen nem is tudok változtatni.
Amúgy most gimibe vagy szakközépbe jársz? Mert ha gimibe, akkor menj át szakközépbe, olyanba, ahol a választott szakmát oktatják. Emellett az érettségi tárgyak nem szoktak olyan hangsúlyosak lenni, de mégis meglesz az érettségid. Vedd úgy, hogy az egy szükséges rossz, utána még dolgozhatsz az autógyárban, csak a bértáblán egyel feljebb leszel, ami nem elhanyagolható szempont.
2012. jan. 23. 13:38
15 évesen lehetne több eszed is. Oké, hogy kamasz vagy, de most lehet elrontani az életedet. Megéri ennyire lustának lenni? Igenis tudsz rajta változtatni, mert az ember pontosan arra képes, amire akarja, és muszáj is változtatni!
2012. jan. 23. 13:41
16/34 A kérdező kommentje:
Mint írtam kilencedikes vagyok. Megpróbáltam, nem megy. Ez az infó szak, meg aztán végképp nem. Utolsó, elmondtam ezt neki. Osztályfőnököm megmondta hogy így vagy úgy kivág innen. Mert ilyen a tanulmányi eredményem amilyen és ,hogy nem vagyok ebbe az osztályba való. 33 gyerekből 29 gyerek maradt.
17/34 A kérdező kommentje:
A lustaságom tudom hogy nagy hátrány, csak nem tudom hogy változtassak ezen. Akarat gyenge vagyok vagy ,hogy mondják ezt, dohányzásról sem tudok leszokni de ez egy más dolog.
Tudom, hogy jó ajánlatnak tűnik a Merci gyár, de gondolj bele, ledolgoznád ez egész életedet ott? Erre az egy lapra tennél fel mindent?
Mi van akkor, ha mire végzel a sulival, már nem is vesznek fel oda dolgozni? Van 1-2 év múlva kirúgnak vagy te hagyod ott őket, akkor mi lesz?
Szerintem olyan iskolát kell keresni, ahol min. érettségit kapsz, mellette viszont tanulsz olyan tárgyakat is, amik érdekelnek és tudsz velük tovább gondolkodni, több hasonló szakmát tanulni.
2012. jan. 23. 13:52
19/34 anonim válasza:
Nézd. Én szakközépbe jártam és elég rossz tanuló voltam. Érettségim meglett, de az is elég rossz eredménnyel. Van egy OKJ-m de csak minimálbérért alkalmaznak mindenhol. Rájöttem, hogy ebből nem lehet jövőt tervezni. Most már bánom, hogy nem tanultam jobban. Most itt szenvedek, nyelvvizsgára készülök plusz érettségit javítok, hogy felvegyenek az egyetemre. És megfogadtam, hogy akármilyen nehéz lesz nem fogom azt csinálni mint szakközépbe, hogy alig tanulok csak bulizok. Ha engem kérdezel, 4-5 év szenvedés a suliba, de utána legalább jól élsz életed végéig.
2012. jan. 23. 13:56
Annak idején én is így voltam....
Nem is érettségiztem le.....A 4.év végén meghúztak...
Ez ennyiben is maradt...
Hát hidd el már én is másként tennék!!!
CSak mára 2 kisgyermek mellett nehéz tanulni mikor segítségem nincsen.Tanulj ha teheted....Szakmád minden képpen legyen.
Azt értesd meg szüleiddel,inkább legyen szakmád mint semmi......
2012. jan. 23. 13:59
Kapcsolódó kérdések: