Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért fáj ennyi ideje a lábfejem?

Miért fáj ennyi ideje a lábfejem?

Figyelt kérdés

A magas vérnyomásom miatt kezdtem el futni. Egy hónapon keresztül 1-2 órát futottam minden nap. Lehet, mert nem melegítettem be, elkezdett kicsit fájni mindkét lábfejem. a fájdalomról megfeledkeztem, mivel nem fájt annyira. Tovább folytattam a futást, mígnem - ez történt 2 hete - egy nap reggel már nagyon megfájdult a lábam. Nem dagadt be, ugyanúgy nézett ki, mint azelőtt, mikor nem fájt. Olyan érzés volt, mintha csak izomláz lett volna benne. Mint már mondtam, ez történt 2 hete. Azóta minden nap mikor csak tehetem jegelem, pihentetem és polcozom, mert minél előbb szeretnék menni futni.

El kellene mennem orvoshoz? Normális, hogy egy lábfej a futástól 2 héten keresztül fáj? Esetleg lehetne valamivel felgyorsítani a gyógyulását? És miért fáj ennyi ideje? Ha csak megrándult volna, már fél héten belül meggyógyult volna...

Kérem valaki segítsen! (Különben 17éves lány vagyok)

2009. máj. 27. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Valószínű túlerőltetted a lábadat, esetleg a futócipőd sem optimális. Az inak, izmok is begyulladhatnak az állandó és fokozott terheléstől. Egyenlőre pihentesd és hagyd ki a futást. Próbáld borogatni, esetleg jegelni. Ha nem javul 4-5 nap alatt, keresd meg az ortopédust!
2009. máj. 27. 20:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2009. máj. 27. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet lúdtalp,bokasüllyedés is,ezeket átlalában terheléskor érzi meg igazán az ember.
2009. máj. 27. 20:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Magas vérnyomással inkább dokihoz menj, mert az nem játék, és nem biztos, hogy segít rajta az öncélú futkározás! Látod hova jutottál????

AZONNAL MENJ ORVOSHOZ!

2009. máj. 27. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Izomgyulladás lehet. Magas vérnyomásra jó az aerob/kardió tevékenység, mert karban tartja az érfalakat, segít beállítani a vérnyomást! Nem kell egyből gyógyszert szedni rá, főleg 17 évesen nem!
2009. máj. 28. 07:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Orvoshoz már akkor elmentem, mikor megállapították, hogy magas a vérnyomásom - örökletesen. Elvégeztettek egy csomó kivizsgálást: vérvétel, szemészet, ultrahang, mellkasröntgen, de nem találtak semmit. 3 orvosnál is voltam, és mind azt mondta, hogy a gyógyszer mellé - nagyon gyenge vérnyomáscsökkentő és vas - rendszeresen sportoljak.

Holnap kérni fogok időpontot az ortopédián, csak az a baj, hogy nyár közepén tudnak majd fogadni, meret sok a beteg:S

Nagyon köszönöm a válaszokat! :)

2009. máj. 28. 14:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet az a baj, hogy - elvileg - csípőasszimetriám van. Azt mondta az egyik orvos, hogy az egyik lábam kisebb, mint a másik.
2009. máj. 28. 14:41
 8/8 A kérdező kommentje:
azaz rövidebb,mint a másik
2009. máj. 28. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!