Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőként mit szólnátok ehhez...

Szülőként mit szólnátok ehhez a döntéshez?

Figyelt kérdés

Két fiatal (21-L 22-F) 5 év után összeköltöznek. A lány idén végez, a fiúnak még van 3 éve az egyetemből. A fiú nem dolgozik, a lány munkát keres, amint talál dolgozni fog.

Durva összeköltözni, eljegyzést tartani, ha a fiú nem dolgozik, szerintetek?

2012. jan. 18. 22:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szó sincs arról, hogy kérnénk. Természetesen nem várjuk el a szülőktől, hogy fizessék a közös lakás költségeit. A párom édesapja azt mondta egyetem befejezéséig támogatja a fiát. Az, hogy összeköltözünk-e vagy sem, nem befolyásol anyagi szempontból semmit, minden hónapban fix összeget kap a szüleitől.

Én idegenkedem ettől a dologtól igazából, mármint a szülők pénzétől...addig oké, hogy én dolgozom, de ameddig a páromat támogatják, mégsem lehetünk teljesen függetlenek.

Még 3 évet várni meg már durva szerintem.

Dolgozni meg kész emberkínzás lenne neki, délelőtt gyakorlaton, délután egyetemen van.

2012. jan. 18. 22:41
 12/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm.

Igazából "anyósék" véleményezésétől tartok...velük még nem beszéltük át a részleteket...

2012. jan. 18. 22:42
 13/15 anonim ***** válasza:
69%
soha nem kérdőjeleztem meg a gyerekeim döntését, az ő életük. és 21-22 évesen már tudják mit akarnak.Max.nem sikerül
2012. jan. 18. 22:52
 14/15 anonim ***** válasza:
73%
Akármikor eljegyezhetitek egymást, szerintem ahhoz még akár gyűrűt sem kell venni. Eljegyzést fel is lehet bontani, ha arra kerülne a sor. Nem látom be, hogy mi a rizikója. Még csak bulit sem kell csapni belőle, esti vacsora után megkér, vagy megbeszélitek, és kész. Jegyben járni lehet akár 10 évig is kötelezettségek nélkül.
2012. jan. 18. 22:54
 15/15 A kérdező kommentje:
Eljegyzés számunkra végleges elköteleződést jelent. HA már lesz eljegyzés, azt azért tesszük mert úgy gondoljuk, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket. Nálunk igenis jelent elköteleződést...
2012. jan. 18. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!