Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülyeség lenne...

Szerintetek hülyeség lenne felajánlanom pénzbeli segítséget?

Figyelt kérdés
Párommal 3 éve vagyunk együtt. Párom szülei vettek egy nyaralót, amit fel kell újítani. Kb. 1 millió Ft lenne a felújítás. Szeretnék én is beleszállni a költségekbe, és szeretnék bele adni kb. 500.000 Ft-ot. Ismerem én is a szüleit, nagyon jóban vagyunk, nagyon megszerettek engem, én is őt. Öszejár a 2 család, tehát nagyon szoros a kapcsolatunk. Erről még nemtud senki, csak a párom, aki azt mondja, hogy költsem csak magamra a pénzt, és nem fogadhatja el tőlem azt a pénzt. De miért? Ebben mi lenne a kivetni való?
2012. jan. 18. 10:09
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én teljesen megértelek, s átélem az egészet. Én is ilyen jószívű vagyok mint te, még az utolsómat is odaadom másnak, ha látom, hogy örömet okozok vele.

Beleestem én is ebbe a hibába pár éve. Fősulira jártam, diákhitelt igényeltem, félévente egy összegben. Ebből az összegből sokszor én is segítettem a volt párom családjának. Ott laktam náluk, épp újították fel a házukat, s sokkal beszálltam én is.Kb.annyival, amit te írtál összeget. Természetesnek tartottam, mivel velük laktam.7 évet voltunk együtt az exemmel, azóta szétmentünk.Azóta fizetem a diákhitelt, s nem követelhetek vissza tőlük semmit, mivel bizonyítani se tudom, hogy mennyit adtam.

2012. jan. 18. 12:45
 32/37 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Azt megkérdezhetem, hogy miért akarod most visszakövetelni a pénzt? nem akarlak megsérteni. Gondolom te nem egyösszegben adtad oda igaz? hanem apránként? ennyi erővel minden ember vezessen egy listát? jólvan akkor most 2012. 01. 18-án vettem a lakásba egy 6 dbos ásványvizet 600 ft-ért. és akkor ezeket összegyűjti az ember x év alatt, utána meg behajtja a másikon?
2012. jan. 18. 12:48
 33/37 A kérdező kommentje:
ilyen alapon mindneki követelhetne mindent a másikon. szép kis világ lenne itt akkor ha mindenki utólagosan benyújtaná a számlát...
2012. jan. 18. 12:49
 34/37 anonim ***** válasza:
#31: fizettél az ottlakásért? Ha nem, akkor fogd fel bérleti díjnak. :)
2012. jan. 18. 12:58
 35/37 anonim ***** válasza:

Egy összegben adtam oda több százezret, azért az mégse egyenlő 6 üveg ásványvízzel.

Ezenkívül még sokat segítettünk nekik a párommal havonta.

2012. jan. 18. 13:20
 36/37 anonim ***** válasza:

34-es. Próbálom igen így felfogni.Csak azért teljesen más, amikor valahol albiba vagy, s ott a saját magad ura vagy, vagy pedig 5 emberrel laksz együtt.

Nem mindegy.

De ez hosszú történet leírni, s nem is rólam van szó.

Én inkább azért írtam le ezt, hogy nem az számít ki hány éve van együtt, bármikor szétmehetnek.

2012. jan. 18. 13:24
 37/37 anonim ***** válasza:
Nem vagytok házasok, semmi jogod nem lenne az ingatlanhoz úgyhogy ne ajánlj fel pénzt. Nem is kérték :-) Neked van lakásod, kocsid, mindened? Ha nincs akkor inkább arra tedd félre.
2012. jan. 18. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!