Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülyeség lenne...

Szerintetek hülyeség lenne felajánlanom pénzbeli segítséget?

Figyelt kérdés
Párommal 3 éve vagyunk együtt. Párom szülei vettek egy nyaralót, amit fel kell újítani. Kb. 1 millió Ft lenne a felújítás. Szeretnék én is beleszállni a költségekbe, és szeretnék bele adni kb. 500.000 Ft-ot. Ismerem én is a szüleit, nagyon jóban vagyunk, nagyon megszerettek engem, én is őt. Öszejár a 2 család, tehát nagyon szoros a kapcsolatunk. Erről még nemtud senki, csak a párom, aki azt mondja, hogy költsem csak magamra a pénzt, és nem fogadhatja el tőlem azt a pénzt. De miért? Ebben mi lenne a kivetni való?
2012. jan. 18. 10:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnék bele. Más lenne, ha a megélhetéshez kéne, de azt szerintem túléli mindenki, ha nem rögtön tudnak felújítani egy nyaralót.

Viszont a közös jövőtöket is jobban szolgálja, ha van megtakarított pénzed, amivel majd elindulhattok...

2012. jan. 18. 11:10
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
ha a párodnak több a pénze mint neked akkor adjon ő a szüleinek, hisz egyszer majd ő fogja örökölni nem te
2012. jan. 18. 11:11
 23/37 A kérdező kommentje:
22-es. Párom is és párom tesója is fog adni bele pénzt.
2012. jan. 18. 11:24
 24/37 anonim ***** válasza:
79%
Ha segíteni akarsz, segíts másképp. Annak a 4 millának meg lesz jobb helye is. Azért mert kaptad, nem muszáj mindjárt az első adandó alkalommal ennyire nagylelkűnek lenni. Tudod milyen gyorsan elkopik 4 millió? Mi 3 helyiséget 3.5 millából újítottunk fel és nincs benne semmi extra, csak normálisan néz ki.
2012. jan. 18. 11:32
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se adj bele. Ez a 4 millió egy olyan összeg, ami soknak tűnik, de valójában nem az. Elherdálni semmiképpen nem jó ötlet.

Tedd félre, ha később kell másoddiplomára, vállalkozás indítására, bármi olyasmire, aminek hosszú távon célja és értelme van, költsd arra. Vagy egy biztonsági tartalék is lehet. Tudom, hogy most szeretitek egymást a pároddal, de soha nem tudhatod, mit hoz a jövő.

A másik dolog, a szüleit ezzel a felajánlással roppant kellemetlen helyzetbe hozod. Nyilván nem szeretnék rád íratni a nyaralót, mert ők vették, így viszont tartoznak neked. Igazából egy dolgot tehetsz, amivel segíted is őket és nem is kellemetlen, mégpedig ha kiderül, hogy kölcsönt vennének fel, akkor ajánld fel nekik, hogy kamatmentes kölcsönt adsz nekik. Így ők megspórolják a kamatot, te nem adod oda a pénzed, de mégis segítettél nekik. És ezt nem fogják annyira kellemetlennek érezni. No meg ha szét is mennétek a pároddal, a kölcsönt visszafizetése nem változik, csak papírozzatok le mindent.

2012. jan. 18. 11:40
 26/37 A kérdező kommentje:
Te jó ég, miért kéne rám iratni a nyarlót?? Egy szóval nem mondtam, hogy tulajdonrészt szeretnék a nyaralóból. Mire fel? arra az 500.000 ft-ra kérjek tulajdont? köszönöm a válaszokat. Van egy lány aki nagyobb bajban van, mint én, ő terhes a főnökétől, és nem meri elmondani a barátjának!! Írjunk inkább neki! :))
2012. jan. 18. 11:44
 27/37 anonim ***** válasza:

Oké, csak még egy gondolat :) Azért kéne rád írni a nyaralót, mert így tiszta a helyzet. Mivel ha mondjuk a szumma 8 millióba, amibe a ház került felújítással, beleadsz 500 ezret, akkor a ház 6.25%-a téged illet.

A másik tiszta megoldás az, ha visszafizetik.

A többi megoldás kábé csak arra jó, hogy feszültséget generáljon.

2012. jan. 18. 11:53
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Te nagyon jó fej vagy kérdező! :) Amúgy ha mindenki ezt mondja, akkor higgy nekünk. Ez nem az a helyzet amikor neked pénzt kéne adnod. Meg amúgy is, azt írtad, hogy kb. 1 millió Ft lesz a felújítás? Miért adnád pont te a legtöbbet bele? A teljes összeg felét adnád te, aki nem is vér szerinti rokon, a többiek meg a maradékot. Ez azért elég fura volna. De szerintem már megértetted miért mondja mindenki, hogy ne adja bele. Amúgy meg sok boldogságot nektek! :)
2012. jan. 18. 11:54
 29/37 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Nagyon rendes tőled hogy segíteni akarsz!

Szerintem nem hülyeség,ha megteheted,és szeretnéd is megtenni,akkor szíved joga!

Értékes ember vagy nagyon,a párod büszke lehet rád!

Minden jót kívánok neked!

2012. jan. 18. 11:55
 30/37 A kérdező kommentje:
29es. köszönöm a jókívánságokat. Mindenkinek köszönöm a választ. Majd keresünk egy mindenkinek jó megoldást. Köszönöm szépen. Nektek is minden jót! :)
2012. jan. 18. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!