Szerintetek hülyeség lenne felajánlanom pénzbeli segítséget?
Én nem adnék bele. Más lenne, ha a megélhetéshez kéne, de azt szerintem túléli mindenki, ha nem rögtön tudnak felújítani egy nyaralót.
Viszont a közös jövőtöket is jobban szolgálja, ha van megtakarított pénzed, amivel majd elindulhattok...
Szerintem se adj bele. Ez a 4 millió egy olyan összeg, ami soknak tűnik, de valójában nem az. Elherdálni semmiképpen nem jó ötlet.
Tedd félre, ha később kell másoddiplomára, vállalkozás indítására, bármi olyasmire, aminek hosszú távon célja és értelme van, költsd arra. Vagy egy biztonsági tartalék is lehet. Tudom, hogy most szeretitek egymást a pároddal, de soha nem tudhatod, mit hoz a jövő.
A másik dolog, a szüleit ezzel a felajánlással roppant kellemetlen helyzetbe hozod. Nyilván nem szeretnék rád íratni a nyaralót, mert ők vették, így viszont tartoznak neked. Igazából egy dolgot tehetsz, amivel segíted is őket és nem is kellemetlen, mégpedig ha kiderül, hogy kölcsönt vennének fel, akkor ajánld fel nekik, hogy kamatmentes kölcsönt adsz nekik. Így ők megspórolják a kamatot, te nem adod oda a pénzed, de mégis segítettél nekik. És ezt nem fogják annyira kellemetlennek érezni. No meg ha szét is mennétek a pároddal, a kölcsönt visszafizetése nem változik, csak papírozzatok le mindent.
Oké, csak még egy gondolat :) Azért kéne rád írni a nyaralót, mert így tiszta a helyzet. Mivel ha mondjuk a szumma 8 millióba, amibe a ház került felújítással, beleadsz 500 ezret, akkor a ház 6.25%-a téged illet.
A másik tiszta megoldás az, ha visszafizetik.
A többi megoldás kábé csak arra jó, hogy feszültséget generáljon.
Szia!
Nagyon rendes tőled hogy segíteni akarsz!
Szerintem nem hülyeség,ha megteheted,és szeretnéd is megtenni,akkor szíved joga!
Értékes ember vagy nagyon,a párod büszke lehet rád!
Minden jót kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!