Szerintetek hülyeség lenne felajánlanom pénzbeli segítséget?
igen igazatok van. ezért is őrlődöm. Igazából apukám nekem is és a tesómnak is félretett egy nagyobb összeget. ilyen kb. 4 millió ft-ot kaptunk fejenként. Tesóm vett egy lakást magának. Én még nem költöttem el a részemet.
Igazat megvallva sokat gondolkodtam azon, hogy egy szép esküvőre szívesen adnék bele a pénzemből. De ahhoz még kéne lánykérés!! :) Igazából engem mindig is arra neveltek, hogy sose legyek irigy. Tesóm most munkanélküli, segítem őt a fizetésemből néha néha. Régebben mikor én voltam munkanélküli akkor meg ő segített be nekem...éppen ezért ha lehet ilyet mondanom, úgy érzem, hogy ami az enyém az a páromé is. Én így gondolkodom!!
ami az enyém az a páromé is
Nem nem a párodé amit véres verejtékkel a szüleid sportoltak össze és te magad. Akit segítesz az a testvéred és így van jól. Apád lakásra adta azt a pénzt gondolom nem luxus nyaralóra amihez közöd se lesz.
Akkor él amit mondtál ha házasok vagy éppen hivatalos együtt élők vagytok a pároddal. Egyáltalán egy fedél alatt latok, Ha jól sejtem nem.
Bárhogy is döntesz és a jövőre nézve is javaslom mivel ekkora tőkéd van, ohgy kössél szerződést. esküvő előtt házassági szerződést!
Illetve természetesen az esküvő rád eső részét majd neked kell fizetni vagy a te szüleidnek. Így van rendjén.
Nyilvánvaló, hogy a testvéredet segíted, hiszen közeli családtagról van szó. A Párod szülei nem tartoznak ebbe a kategóriába és megítélésem szerint ők sem szeretnék, ha pénzügyileg beszállnál, mert utólag ebből gondok lehetnek.
Még nem vagytok férj és feleség és ha azok lesztek, akkor is meggondolandó, mivel a Párod szüleinek ez nem létszükséglet, ráér, tudnak rá gyűjtögetni.
Szerintem bánj megfontoltabban a nehezen összegyűjtött pénzeddel, mert még lehet olyan szituáció, amikor minden fillérre szükséged lesz.
Első vagyok.
Bennem őszintén fel sem merült, hogy papír kéne, vagy hogy visszakapod e a pénzt.
Elismerem ez is egy érv.
igazából, amiért én nem látom jónak ezt a kölcsönzős dolgot, az nem az, hogy lehet vissza se kapod (az is lehet, hogy igen, ez csak találgatás) hanem azért, mert nem odavaló a pénzed. Jobban nem tudom megfogalmazni (mint az első kommentben) Egyszerűen az ember nem ad pénzt azért, hogy más a nyaralóját újítsa fel. Vagy csak akkor ha olyan sok van, hogy nem számít. Ez az életnek nem azon területe ahol pénzt kölcsönzünk olyan szituációban, ahol te vagy. nagyon bölcsen egy hozzászóló írta, hogy majd hozzájárulsz a nyaralójukhoz azzal, hogy segítesz pl takarítani. Na én ezt sokkal reálisabbnak látom.
ne adj bele akármennyire is szereted most a párod ne adj pénzt
nekünk épp most zárult le egy pereskedés, pont egy ilyen ügyben és elhiheted nagyon megjártuk
én még akkor láthatáron se voltam mikor a párom az akkori barátnőjétől elfogadott pár dolgot az felújítás során eszébe se jutott hogy majd szétmennek és így úgy volt vele ha már ő is itt fog lakni akkor miért ne szálljon bele
felújítás után hamar szét is mentek, a csaj csendbe lelépet és évekre rá jelentkezett hogy kéri a pénzt, viszont egy olyan összeget mondott ami nem is volt igaz, ezek után pereskedés lett, és számla hiányában nekünk ki kellett fizetni az az összeget ami az eredetinek a triplája plusz az évek során hozzáadott kamat
Én nem mondom, hogy te is ki akarnád őket semmizni, de nem tudhatod mit hoz a holnap.
Ha mégis adnál pénzt akkor íjatok valami papírt, hogy legyen nyoma.
Lehet hogy bunkó lesz a válaszom de te kértél véleményt. Én úgy látom ( nekem is van ilyen szülős adott pénzem) hogy ezt a pénzt rakd be a bankba és felejtsd el hogy van. Csak esküvőre vagy tanulásra, vagy másnak ajándékozni belőle felesleges. Lehet évek múlva elveszted a munkád és a kamata jól fog jönni a segélyhez. Ezt tapasztalatból mondom. Apukámnak nagyon jó hogy van félretett pénze aminek a kamatából vígan él. Mert olyan a lába amivel hosszútávon fizikai munkát nem tud végezni. Nem részletezem. És olyan jó hogy van kamat amit fel tud használni.Más jövedelme nincs.
3 év után csak mert jóban vagy a szüleivel pénzt adni egy nyaraló felújítására nagy hülyeség. Változhatnak a dolgok. Ha volt 8 millájuk hogy megvegyék akkor csak van még 1 hogy felújítsák. Meg ha a párodnak sokkal több pénze van akkor adjon ő. Gyakorlatilag neked még semmi közöd ahhoz a nyaralóhoz.Az hogy te is mész oda a fiúkkal még nem ok arra hogy pénzt adj. Finanszírozzák azok akiké lesz majd ( a párod és a testvérei)
A tesód okosan döntött hogy lakást vett magának , az egy jó befektetés. Esetleg te is vehetnél magadnak és kiadhatnád albérletbe.Ki tudja mi lesz később akkor lesz hová menned. Nézd úgy a dolgot, hogy pl a főnököm minden évben odaadja a nyaralóját a dolgozóknak , annyiszor amennyiszer akarjuk stb.. de attól még nem segítünk felújítani. Azokkal értek egyet akik azt mondták hogy a nyaraló luxus = attól függetlenül hogy lepukkant vagy csili villi.Ha az apósodnak orvosra kellene a pénz vagy vinné a bank a házát vagy nem lenne mit enni akkor nyilván jó gesztus lenne ha segítenél, de így egy felesleges dolog. Ha vége lenne a kapcsolatodnak akkor futnál a pénzed után? Vagy lenyaralnád? Még el sem vett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!