Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Neveletlenül viselkedett a...

Neveletlenül viselkedett a sógornőm, mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
Hétvégén a párom nővére nálunk járt vendégségben a férjével és a kisfiukkal. A feleségem mesélte utólag, hogy a nővére, azaz a sógornőm a kerti kint tartózkodás közben vitriolos megjegyzéseket tett a szomszédasszonyomra, aki a kertjében tartózkodott. Nem akarok nagyképűzni a jólszituáltságunkkal, de legyen elég annyi, hogy nem mi vagyunk a kibeszélőshow-k célcsoportja. És a szomszédaim sem. Ez a közönséges viselkedés nem megengedhető. A sógornőm olyan volt, (szerencséjérée én nem vettem észre), mint akinek nem volt gyerekszobája: közönséges, neveletlen lejárató. Mit tehetnék, hogy méltósággal éreztessem, hogy az én házam táján ez a magatartás nem tolerálható? (nem lenne elegáns, bár viccesen gondoltam rá, hogy megyünk a gyerekük ballagására, sok-sok pedagógusra tehetném az epéket - csakhát ez nem én vagyok...)
2009. máj. 27. 08:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondolod, én sem hagynám hogy a szomszédaimat ledegradálja, vagy bármi rosszat mondjon roluk, hiszen lehet nem is ismeri öket.

Én a helyedben szépen finoman megjegyezném azért neki, hogy ez nem volt szép dolog, mikor legközelebb találkoztok, visszavágni meg nem érdemes, hiszen te nem vagy olyan mint Ő!

2009. máj. 27. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Beszéd?

Nagyon nem értek egyet a "finom célzás" és hasonló dolgokkal. Az csak ront a helyzeten. Sokkal egyszerűbb leülni és megmondani, hogy ez az akciója nem volt tolerálható (gondolj bele, ha neked csak célozgatnak, attól tuti mérges leszel, míg egy normális beszélgetésben elhangzottakat meg tudsz fogadni)

És elsősorban természetesen a testvérének kéne vele beszélni, hiszen egyrészt ő volt jelen az esetnél, másrészt ő a testvér, tehát nyugodtabban is beszélhet vele ilyenről.

2009. máj. 27. 08:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A visszavágást felejtsd el. Éna szomszédtól elnézést kérnék, ha hallotta a megjegyzéseket, a sógornőm nevében és hozzáenném, hogy nem hallottam, miket mond, ezért nem állítottam le rögtön.

A sógornődnek meg mond meg simán, hogy bocs, de mifelénk nem diat ez a viselkedés. Meg lehet azt mondani normálisan, nem kell ügyet csinálni belőle.

2009. máj. 27. 08:31
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
8:31 pont ezt akartam mondani. Csak simán mondd meg és ennyi.Szomszédnak, sógornőnek.
2009. máj. 27. 08:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Máskor szóljon rá a feleséged rögtön az első mondatnál!
2009. máj. 27. 08:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, hogy feleségednek ott helyben rendbe kellett volna tennie ezt az ügyet. Mégiscsak más, ha ő szól a saját testvérének.

Így utólag meg mindenképp helyre kellene tenni ezt az ügyet, mert mi rá a garancia, hogy nem fordul elő majd máskor is. Sógorasszonyban tudatosítani kell, hogy rátok ez a viselkedés nem jellemző, és nem szeretnétek ezt a saját otthonotokban, lakókörnyezetetekben ismételten tapasztalni.

A szomszédasszonytól meg - már ha hallotta a megjegyzéseket - jó lesz szolidan elnézést kérni, pláne, ha nem is érdemelte meg a leszólást. De ha igen, hát akkor is: nem jó rossz szomszédságot teremteni.

2009. máj. 27. 09:37
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

Én az alábbiakat tenném a helyedben:

Kicsit lódítanék, hogy a párodat nem keverjem bajba: a szomszédasszony a napokban átjött és elmesélte, hogy sértő megjegyzéseket tett a sógornő. Nyugodtan leülnék és beszélnék vele, hogy ez felénk nem divat és szörnyen kínosan érezted magad emiatt az incidens miatt. Megkérném, hogy legyen kedves és a jövőben tartsa meg magának a megjegyzéseit vagy azokat a ház falain belül tegye, ahol idegen fül nem hallja.

Másodsorban pedig átmennék a szomszédasszonyhoz és elnézést kérnék a sógornő nevében, illetve biztosítanám, hogy a jövőben ilyen elő nem fordul többé.

2009. máj. 27. 11:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezt a feleségednek kellene megoldani a testvérével,hogy nálatok ez a fajta viselkedés nem megengedett.Egyébként is bárkire ismeretlenül megjegyzést tenni nagy bunkóság,nem lehet a sóginő egy iq bajnok.Ha a feleséged nem tudja vele ezt megbeszélni,akkor ha legközelebb találkoztok beszélj vele Te.Nem kell finomkodni,ez amúgy sem az Ő stílusa.Egyszerűen mondd meg neki,hogy az alpári modorára nálatok nincsen vevő.A szomszédtól meg kérj elnézést.
2009. máj. 27. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:
szerintem ezt így,ezekkel a szavakkal ahogy ide leírtad mondd meg neki.ha meg így sem érti meg,akkor meg haggyad hadd csinálja,mert ilyenkor az emberek nem rólad fognak véleményt alkotni,hanem aarról aki ezt mondja.amúgy a szavaival mindenki csakis saját magát minősíti
2009. jún. 6. 14:37
 10/11 A kérdező kommentje:

Na időközben annyi megtörtént, hogy egy náluk lévő összejövetelen a férjének (mivel ő tényleg értelmes srác) elmondtam annyit, hogy nálam az a házirend, a saját házamban, hogy mindent lehet csinálni addig a határig, amíg valamely ottlakóra nézve nem válik kényelmetlenné az adott viselkedés. A házirendet nem kötelező elfogadni miszerint hozzám pedig nem kötelező bejönni. Szerintem érteni fogják...

Tegnap meg a változatosság kedvéért anyósomat kellett megregulázni, mert kerti sütés volt nálunk, ő is jött, kicsit felöntött, aztán a saját lányát, a feleségemet kezdte el cseszegetni, hogy mi milyen visszafogottak és unalmasak vagyunk, semmi zene meg ricsajos mulatozás. Így aztán kénytelen voltam a házirendet vele is ismertetni...

2009. jún. 7. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!