Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy gyereknek lehet több...

Egy gyereknek lehet több keresztszülője?

Figyelt kérdés
Testvérem oldaláról lennénk én és a párom, a másik oldalról, meg a "sógorom" testvére és párja, összesen 4 fő.
2009. máj. 27. 07:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint igen,de kérdezd meg ott,ahol kereszteltetni akarjátok.
2009. máj. 27. 07:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha katolikus keresztelésről van szó:

873. kán. -- Csak egy keresztapát vagy egy keresztanyát vagy egy

keresztapát és egy keresztanyát alkalmazzanak.

De én elnéző lennék a pap helyében, nem egy üdvösségbe vágó kérdés, hogy hányan vannak.

2009. máj. 27. 08:21
 3/5 anonim ***** válasza:
papíron lehetne a két testvér a hivatalos keresztszülő, így a párok meg csatoltan hozzájuk, így akkor lehettek gyakorlatilag 4-en!
2009. máj. 27. 10:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk nem lehetett egy párnál több, sőt, még azon is fel volt háborodva a pap, hogy nem vagyok családtag. Emiatt egyáltalán nem lehettem keresztszülő, mivel a pap, ahogy ő mondta "nem hajlandó megkeresztelni a gyermeket, ha nem családtag a keresztszülő". Sajnos, ez volt.
2009. máj. 27. 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ilyen eszement papokat jelenteni kellene a püspökségen! Venni kellene rá a fáradságot!

Miattuk van olyan rossz képe a társadalomnak az egyházakról!

2009. máj. 29. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!