Egy édesanya mért nem tudja felnőtt fiát elengedni?
Ha nem adtatok rá okot, akkor kerüljétek szülőket.
Az unoka is. Engem nem zavarna, hogy igényt tartanak az unokára. Pereljen gyerekláthatásért, ha akar...
Nyugodtabbá válik az életetek rögtön.
Te vagy a gonosz boszorka, mert elvetted rőle a hőn szeretett fiát, a fia pedig vak, mert ezt nem látja. Csak az unoka ártatlan. Ezért.
"A férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." - írja a Genezis a házasság definíciójaként.
Amit írsz, sok szülőre jellemző. Nem képes elengedni a fiát, hogy az ragaszkodhasson a feleségéhez.
A fiúnak kellene a sarkára állnia. Nálunk apóson nem vette észre, hogy a fia megnősült, pedig ott volt az esküvőn. Az csak egy asszony, mi vagyunk a család - mondta neki - én, te, meg a testvéred! (Anyósom már nem élt, de életében sem számította a családhoz.)
Férjem 5 évig állt ellen annak, hogy apósom őt irányítgassa. Ezt előbb meg kell beszélnem a feleségemmel! Hányszor hallotta apósom tőle ezt a bosszantó mondatot. Kb. 5 év után elfogadta a helyzetet. Nekem egyszer sem kellett nyíltan konfrontálódnom vele, mert ezt a férjem felvállalta.
Anyukáék kiválóan rájátszanak a férjed lelkiismeretfurdalására. Az, hogy a szülőknek engedelmeskedni kell, az ember hálával tartozik és ilyesmi, csak a házasság egysége után jöhet szóba mint szempont!
Nem tudom, férjed nincs-e esetleg összezavarodva a fontossági sorrenddel.
A gyerek meg elsődlegesen tihozzátok tartozik. Persze az sem jó, ha bosszúból megvonjátok a nagyszülőktől.
Legjobb lenne megbeszélni (vagy inkább közölni) velük, hogy ti mint házaspár a saját utatokat kell járjátok, és a döntéseitekben nektek kettőtöknek kell egységre jussatok. Figyelmeztessétek őket, hogy ha ők ezt nem hagyják, arra a házasságotok is rámehet. Valószínűleg nem fogják megérteni, de legalább tudnak a világos álláspontotokról.
Nekünk is fiúnk van,igaz még picurka 7 hónapos de már most van barátnők:)Minden hétvégén találkozunk vele egyidős kisbabával:)
Nekem egész mások a nevelési elveim,mind a férjem családjának!Én elítélem a gyerekverést,a szóbeli bántalmazást terrorizálást!!A férjem családja mind ezt alkalmazta a férjemen,és 20 éves korában is kapott egy pofont mert nem úgy volt ahogy a szülei jónak láttak.Gyerekórába veréssel próbáltak ráhatni,és felnőtt ként is egyfolytában zsarolták.Most is azt csinálnák ha hagynák,nálam is próbálták ezt a mocert alkalmazni de én nem hagyom magamat!Sok mindent nem hagyok nekik,főleg a gyerekkel kapcsolatba,és így én vagyok a szemét a családban!
Akár a multamban akár a környezetemben körülnézek sajnos mindenhol ez a helyzet.
Ugyh én mindenképp úgy viselkedem gyermekemmel és vejemmel h minden jó legyen a lehető legkevesebbet szóljak az életükbe de mégis segitsek ha szükségük van vmire.
És ráadásul ugy neveltem és ugy kéne nevelni egy gyereket hogy suli után éljen önállóan.
Én akkor vok boldog ha őt annak látom.
persze surlodások ,problémák mindig lesznek de a lényeg h megoldjuk őket!
egyébként kerüld az ilyen embereket mindegy h rokon!
tönkre tudja tenni az életeteket.
Persze annak a legnehezezebb aki két tüz közt van de a férjednek Ti kell h fontosabbak legyetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!