Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy édesanya mért nem tudja...

Egy édesanya mért nem tudja felnőtt fiát elengedni?

Figyelt kérdés
Nem arra születtünk,hogy egy életen átt a szülök rabjai legyünk,ha nem azért hogy éljünk,és saját családot alapítsunk.Hogy lehet az,hogy anya,apa élvezi az életet 34 éves fiától,főleg anya elvárja,hogy ökörmagányba,és mellettük éljen?Mért kell azt a nőt,itt értem magam ez alatt,egyfolytába bántani,mert a fiúk pont engem szeret?Mért kell nekem ez miatt bűnhődnöm?Mért kell azért harcolnunk,hogy mi egy család vagyunk 3man a fiúnkkal?Van valaki még ilyen helyzetben?Most épp kivagyunk közösitve a családból,és de a gyerekünkre igény tartanak rokonok,nagymama stb,de ez mellett nyeljük le a megvető pillantásokat,és hogy nem törődnek velünk csak a gyerekkel.
2009. máj. 26. 11:52
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Bocsi:Örök magányba
2009. máj. 26. 11:53
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem adtatok rá okot, akkor kerüljétek szülőket.

Az unoka is. Engem nem zavarna, hogy igényt tartanak az unokára. Pereljen gyerekláthatásért, ha akar...

Nyugodtabbá válik az életetek rögtön.

Te vagy a gonosz boszorka, mert elvetted rőle a hőn szeretett fiát, a fia pedig vak, mert ezt nem látja. Csak az unoka ártatlan. Ezért.

2009. máj. 26. 12:11
 3/18 anonim válasza:
100%
erre csak egy peldät tudok irni...nagymamäm mindig is iränyitotta a gyerekeit.anyukäm ugy van vele,hogy a "gyerekeknek" engedelmeskedni kell a szüleiknek.nos,anyukäm 55eves,es odaäig fajult a dolog,hogy elhagyott minket-5 gyereket es apukämat,es az anyja most a mindene.nagymamäm csak annyit mondott nekünk,hogy 25 evig a mienk volt,most az öve lesz (anyukäm).mondanom sem kell,milyen "szuper" erzes...ekkor a legkisebb hugom 8eves volt... en meg mindjärt szülök,de anyukämmal nincs semmi kapcsolat... :(
2009. máj. 26. 12:15
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"A férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." - írja a Genezis a házasság definíciójaként.

Amit írsz, sok szülőre jellemző. Nem képes elengedni a fiát, hogy az ragaszkodhasson a feleségéhez.

A fiúnak kellene a sarkára állnia. Nálunk apóson nem vette észre, hogy a fia megnősült, pedig ott volt az esküvőn. Az csak egy asszony, mi vagyunk a család - mondta neki - én, te, meg a testvéred! (Anyósom már nem élt, de életében sem számította a családhoz.)

Férjem 5 évig állt ellen annak, hogy apósom őt irányítgassa. Ezt előbb meg kell beszélnem a feleségemmel! Hányszor hallotta apósom tőle ezt a bosszantó mondatot. Kb. 5 év után elfogadta a helyzetet. Nekem egyszer sem kellett nyíltan konfrontálódnom vele, mert ezt a férjem felvállalta.

Anyukáék kiválóan rájátszanak a férjed lelkiismeretfurdalására. Az, hogy a szülőknek engedelmeskedni kell, az ember hálával tartozik és ilyesmi, csak a házasság egysége után jöhet szóba mint szempont!

Nem tudom, férjed nincs-e esetleg összezavarodva a fontossági sorrenddel.

A gyerek meg elsődlegesen tihozzátok tartozik. Persze az sem jó, ha bosszúból megvonjátok a nagyszülőktől.

Legjobb lenne megbeszélni (vagy inkább közölni) velük, hogy ti mint házaspár a saját utatokat kell járjátok, és a döntéseitekben nektek kettőtöknek kell egységre jussatok. Figyelmeztessétek őket, hogy ha ők ezt nem hagyják, arra a házasságotok is rámehet. Valószínűleg nem fogják megérteni, de legalább tudnak a világos álláspontotokról.

2009. máj. 26. 12:15
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamám is ezt csinálta a nagybátyámmal. Kerek perec kijelentette, hogy azért szülte, hogy öreg korára legyen aki ellássa. És aztán mikor meghalt a nagymamám, a nagybátyám ott maradt 50 évesen úgy, hogy se barátai, se barátnője nem volt soha, mert anyuci nem engedte. Az ilyen akkora szemétség. Soha nem fogom ezt tenni a fiammal...
2009. máj. 26. 12:25
 6/18 A kérdező kommentje:

Nekünk is fiúnk van,igaz még picurka 7 hónapos de már most van barátnők:)Minden hétvégén találkozunk vele egyidős kisbabával:)

Nekem egész mások a nevelési elveim,mind a férjem családjának!Én elítélem a gyerekverést,a szóbeli bántalmazást terrorizálást!!A férjem családja mind ezt alkalmazta a férjemen,és 20 éves korában is kapott egy pofont mert nem úgy volt ahogy a szülei jónak láttak.Gyerekórába veréssel próbáltak ráhatni,és felnőtt ként is egyfolytában zsarolták.Most is azt csinálnák ha hagynák,nálam is próbálták ezt a mocert alkalmazni de én nem hagyom magamat!Sok mindent nem hagyok nekik,főleg a gyerekkel kapcsolatba,és így én vagyok a szemét a családban!

2009. máj. 26. 12:39
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha te nemértesz egyet a nevelési elveikkel és ezt nem tartják tiszteletben, akkor pláne igaz, amit az elsőbe leírtam! Ne engedd az unokát se.
2009. máj. 26. 12:47
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Akár a multamban akár a környezetemben körülnézek sajnos mindenhol ez a helyzet.

Ugyh én mindenképp úgy viselkedem gyermekemmel és vejemmel h minden jó legyen a lehető legkevesebbet szóljak az életükbe de mégis segitsek ha szükségük van vmire.

És ráadásul ugy neveltem és ugy kéne nevelni egy gyereket hogy suli után éljen önállóan.

Én akkor vok boldog ha őt annak látom.

persze surlodások ,problémák mindig lesznek de a lényeg h megoldjuk őket!

egyébként kerüld az ilyen embereket mindegy h rokon!

tönkre tudja tenni az életeteket.

Persze annak a legnehezezebb aki két tüz közt van de a férjednek Ti kell h fontosabbak legyetek

2009. máj. 26. 13:12
 9/18 A kérdező kommentje:
Igen!Szerintem is kerülnünk kellene Őket!Minek keressük társaságukat ha csak megtűrt személyek vagyunk,én legalábbis de ezt az érzést férjemmel is éreztetik!Nem szeretném,hogy a gyerekünk ezt lássa,hogy gyűlölködünk egy másra.És nekik kéne alkalmazkodni,hisz mi a gyerekünkről van szó,Ők jönnek a mi utcánkban.Mi válna a gyerekünkből,ha így nől fel?
2009. máj. 26. 13:27
 10/18 anonim ***** válasza:
70%
Csinálni kell egy unokát, hogy legyen kivel törődni nagyinak. :D
2009. máj. 26. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!