Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el édesapámnak,...

Hogyan mondjam el édesapámnak, hogy külföldre költözöm?

Figyelt kérdés
Édesapám mindig olyan volt, hogy szeretett beleszólni a dolgaimba, mindenre hatással volt rám, elérte, azt, hogy igy 29 évesen már semmit nem merek elmondani neki, vagy hetekig eszem magam idegileg, és a végsőkig húzom, hogy elmondjak neki valamit, mert egyből nemtetszését nyilvánítja ki, egyből megmondja, amit gondol, vagy épp megpukkad és nem szól hozzám. Most is ez a helyzet. Külföldre költözünk a kisfiammal, már kevés idő van, tudom, hogy tudja, mert tesómtól is szokta sűrűn kérdezni, de én még nem mondtam el neki, de már lassan nagyon kellene. Kinek, milyen ötlete van, hogyan mondjam el? Mert apum szerint, ha valami nem egyezik az ő elképzelésével, az már nem is jó, és leszid (ennyi évesen is). Szinte ellenőrzés alatt tart.
2012. jan. 12. 08:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

én akkor mondtam el anyámnak mikor csomagoltam

kérdezte mit csinálok

mondtam csomagolok mert holnap utazok Londonba

annyira meglepődött h nem is tudod szólni és szó nélkül ott hagyott :-)

szerintem ne várj vele és ne bocsánatkéréssel kezdj mert csak lelkiismeretfurdalásosod lesz

2012. jan. 12. 10:21
 22/30 A kérdező kommentje:
A héten mindneképp megmondom neki, mert az ideg megöl, meg nem akarom, azért pukkadjon, későn tudta meg. Legyen ideje "feldolgozni"
2012. jan. 12. 10:28
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki,hogy neked elsősorban a kisfiad és a saját érdekeidet kell figyelembe venned,még ha neki ez fáj is,te már felnőtt vagy,és tudod mi a jó nektek.Ne félj attól,hogy megharagszik,meg fog,de nem telik bele sok idő hiányozni fogtok neki.Ha hazajöttök látogatóba ő lesz az első aki a nyakatokba borul.Csak túlságosan ragaszkodik hozzád,mert nehezen hiszi el,hogy már felnőttél és nem vigyázhatja minden lépésedet.Én Apum is hasonló volt,pedig én csak 30km-el odébb költöztem.
2012. jan. 12. 10:37
 24/30 A kérdező kommentje:

Húha, Köszönöm szépen. :) Nagy erőt gyűjtöttem az írásaitokból.

És annak a hozzászólónak, aki a dalt linkelte:

Meg se fordulna a fejemben, hogy elhagyjam az országot, ha minden jó lenne itt. Nem vagyok telhetetlen, én még azok közé tartozom, akik a hónap végére épp kijönnek, vagy max -5000-10000-rel kerülnek mínuszba, és vannak olyanok, akik meg ki se jönnek a fizetésükből, sőt vannak olyanok, akiknek munkahelyük sincs. Viszont 29 éves vagyok, és van lehetőségem, amit szeretnék kihasználni, mert lehet 1-2 év múlva megbánnám, sajnos 1-2 évről beszélek, mert az országban távolabbi terveket (akkor még lehet így is sokat írtam) nem lehet szőni, annyira lefele megy az ország. Én is kívánom, hogy legyen jobb itt, nemcsak magam miatt, mindenki miatt. Végigmész az utcán, és szomorú tekintetek figyelnek Rád. Anya kisgyermekével elmegy egy fagylaltárus mellett, és a kislány még 2-3 méterről is visszafordulva megy, de nem kaphat fagyit, mert már az is veszélybe sodorja a megélhetést. Ez nem jövő, és mégcsak nem is jelen. Nem kell elfogadni azt, hogy maradni kell azért, mert igen én magyar vagyok és ide születtem, tehát szenvednem is itt kell. A mai fiatalok nem azért küzdenek, hogy lakásuk legyen, hanem azért, hogy fizetés előtt még kenyeret tudjanak venni. Mi lesz velük később, mikor "betegesebbek" lesznek? Mikor a táppénz 60%. Hisz a teljes fizetésből sem tudjuk a számlákat kifizetni

2012. jan. 12. 10:54
 25/30 anonim ***** válasza:
En mar kint vagyok. Egyik naprol a masikra mentem el,de nem lepodtek meg,max anyum sirt,meg utana 1-2honapig is mikor skypeoltunk. En apum is,mint a tied, csak en sose kertem ki a velemenyet,ezt is anyunak mondtam el,es o adta tovabb,ha meg mondott valamit,akkor igyekeztem nem figyelni,ahogy o se ram.
2012. jan. 12. 10:57
 26/30 A kérdező kommentje:
Én anyukám nem fog sírni utánam, mert nem érdeklem sajnos. Talán épp ezért is félek apumtól, nem szeretném még őt is elveszteni.
2012. jan. 12. 11:03
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Én csak sok sikert kívánok neked kérdező.
2012. jan. 12. 11:44
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. jan. 12. 12:03
 29/30 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy ilyen későn írok, én is sok sikert szeretnék kívánni :)

Valamint szimpatikus az, amit 10:54-kor írtál.

2012. jan. 12. 19:24
 30/30 anonim ***** válasza:

"mért akarsz külföldre menni ?"

miert van olyan, aki maradni akar, mert annyira jo??

2012. jan. 13. 01:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!