Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el édesapámnak,...

Hogyan mondjam el édesapámnak, hogy külföldre költözöm?

Figyelt kérdés
Édesapám mindig olyan volt, hogy szeretett beleszólni a dolgaimba, mindenre hatással volt rám, elérte, azt, hogy igy 29 évesen már semmit nem merek elmondani neki, vagy hetekig eszem magam idegileg, és a végsőkig húzom, hogy elmondjak neki valamit, mert egyből nemtetszését nyilvánítja ki, egyből megmondja, amit gondol, vagy épp megpukkad és nem szól hozzám. Most is ez a helyzet. Külföldre költözünk a kisfiammal, már kevés idő van, tudom, hogy tudja, mert tesómtól is szokta sűrűn kérdezni, de én még nem mondtam el neki, de már lassan nagyon kellene. Kinek, milyen ötlete van, hogyan mondjam el? Mert apum szerint, ha valami nem egyezik az ő elképzelésével, az már nem is jó, és leszid (ennyi évesen is). Szinte ellenőrzés alatt tart.
2012. jan. 12. 08:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%
"Szinte ellenőrzés alatt tart." - miért hagyod?
2012. jan. 12. 09:38
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ezt a helyzetet nem érti meg, hogy a párod ott van, te meg itt, akkor benne van a hiba. Egy embernek a párja mellett a helye! És ezt a szülőknek meg kell érteni!
 13/30 A kérdező kommentje:

Nagyon jó tanácsokat adtok. Valahol én is így tervezem, hogy elmondom, tudom elkezdi a 'mondókát', de megmondom neki, hogy ne haragudjon nem akarok semmiféleképp összeveszni vele, nem kell, hogy egyetértsen velem, fogadja el, és kívánjon szerencsét. Ennyi.

Csak hát ez leírva olyan könnyű :)

14/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyan így vagyok mint te kérdező, csak én 21 vagyok. Mindenbe beledumál, bármit csinálok az rossz, mindig hülye vagyok. Én is külföldre megyek pár napon belül, én csak odamentem és mondtam neki, hogy elmegyek külföldre és ennyi. Tudom, hogy nem tetszik neki a dolog, de nem érte csinálom, hanem magamért.
2012. jan. 12. 09:40
 15/30 A kérdező kommentje:
Igen, semmi gond ezzel. Egy baj van, és ez pedig az én hibám, de egyszerűen ilyen vagyok, ilyen lettem, hogy akkora lelkiismeretfordulást tud bennem csinálni mindazzal, amiket a fejemhez vág, hogy képes vagyok miatta olyan döntéseket hozni, ami nem az én döntésem, csak azért csinálom úgy, hogy neki megfeleljek. Ezen nagyon de nagyon kell változtatnom.
2012. jan. 12. 09:43
 16/30 A kérdező kommentje:
Tesómnak azt mondta, hogy mit akarok én, a gyerekemnek rosszat akarok?
2012. jan. 12. 09:44
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hadd döntesd el TE szülőként, hogy mi jó és mi nem a gyermekednek. Nem, ebbe neki beleszólása nincs.
2012. jan. 12. 09:55
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

ne foglalkozz vele

az én öcsém 14 évesen odaállt apám elé és megmondta, hogy hívja egy klub játszani Stockholmba és ő oda akar költözni

nem akarták engedni, de végül belátták, hogy a saját életét kell élje és nem az övékét

2012. jan. 12. 09:56
 19/30 A kérdező kommentje:

Valamelyik kérdező írta, hogy nemsoká utazik ő is.

Félsz nem volt benned?

Engem belülről már úgy idegel, hogy minél hamarabb elakarom mondani, mert kikészít.

2012. jan. 12. 10:08
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Én már külföldön élek.Amikor bejelentettem hogy költözök egyáltalán nem lepődtek mivel már egész kicsi korom óta költözni akartam , soha nem éreztem magam otthon magam Magyarországon.
2012. jan. 12. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!