Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért kérnek mindent számon...

Mért kérnek mindent számon tőlem? Ha valami nem tetszik, akkor meg flegmázás megy.

Figyelt kérdés
23éves vagyok és van egy (lassan)25 éves bátyám. Ő alig van itthon,nem szólnak neki soha semmit, csak a háta mögött szídják.Van munkám, adok haza havonta pénzt. Mindig ha elmegyek itthonról beszámolót kell tartanom, hova megyek, mikor jövök, mit csinálok. Van autóm,amit havonta fizetek és abba is mindig beleszólnak,hogy miért autózom ennyit, honnan van pénzem tankolni. Mit mondjak nekik? Úgy gondolom semmi közük hozzá. A tesómat sem számoltatják el. Már utálok itthon lenni,de a párommal még nem akarok összeköltözni mert még csak 3 hónapja vagyunk együtt. Valaki segítség? ötlet? tapasztalat? Köszi
2012. jan. 11. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezen változtatni nagyon nem tudsz. Így jár az aki otthon él a szüleivel felnőttként. Mi van akkor ha 3 hónapja vagy együtt vele? Mi barátnőmmel kicsivel több mint 3 hónap után összeköltöztünk mert nem volt más választásunk... Mindez tavaly előtt nyáron.
2012. jan. 11. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy csak 3 hónapja vagytok eggyütt, de valahogy el kell indulotok az önállóság útján. Jobb esetben együtt, de ha nem akarsz még összeköltözni vele akkor költözz egyedül el otthoról, és ha eljut a kapcsolatotok odáig, akkor mehet ő is.
2012. jan. 11. 16:51
 3/7 A kérdező kommentje:
A párom is tudja mindezt, és már felajánlotta,hogy odaköltözzek, csak attól félek,hogy azt gondolja majd azért teszem,hogy innen elmeneküljek. És talán egy kicsit van benne igazság is, viszont szívesen laknék vele. Egyedül nem tudnék egy albérletet fent tartani. De köszi tényleg
2012. jan. 11. 17:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Engem egyenesen anyósom költöztetett magukhoz 5 hónap után, miután megismerte anyámat, és tudta, hogy miatta vagyok pánikbeteg, stresszes mindig.

Nem bántam meg, pedig lassan 2 éve élek velük :)

1 évet anyósoméknál, 3/4et pedig a telken egy külön kuckóban, csak a párommal. 21/L

2012. jan. 12. 02:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Mondjuk csak azért összeköltözni a barátoddal, mert otthon nem jó, hát, nem egy okos döntés. És ha nem jön össze vele, akkor hová költözöl? Vissza a szüleidhez? Csak még rosszabb lesz utána.

Meg kell próbálnod felnőttként viselkedni otthon, hogy a szüleid is felnőttként tekintsenek rád. Lásd el őket minimális információval, hiszen mégiscsak együtt éltek, mondjuk megmondod, hogy este 9 körül leszel otthon, aztán kész. Ha izélgetnek valami miatt, akkor megmondhatod, hogy ez egyedül a te dolgod. Persze megfelelő hangnemben mindezt.

Tudom, hogy nem könnyű. De meg kell ezeket harcolni a felnőtté váláshoz. Esetleg az albérleten is el lehet gondolkozni, csak kérdés, hogy akkor ki tudsz-e jönni anyagilag.

2012. jan. 12. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, és albérletbe barátnőkkel is lehet költözni. Úgy sokkal olcsóbb.
2012. jan. 12. 09:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen valamit kell változtatni még itthon lakok, csak nehezen megy. Jelenleg kocsit törlesztek,plusz még haza is adok,úgyhogy a fizetésem nagy része elmegy, de majd ha lejár az autóm,akkor belevágok. Köszi a véleményeket, tanácsokat.
2012. jan. 12. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!