Mit szólnátok, ha a 18 éves lányotok, aki még veletek lakik, összejönne egy 41 éves férfival?
Én szóhoz sem jutok, de nem tilthatom el tőle! Vagy mégis?
39/N
A naivitás sosem voltszinonimája a bölcsességnek...
Sőt, annak hiányára, túlzott jóhiszeműségre, tapasztalatlanságra utal.
"35-ös, látjuk mindannyian, hogy te rettentően bölcs vagy, nagy megkönnyebbülés ez nekünk, hogy te mutatod az utat, de ahogy nézem arra képtelen vagy, hogy elmagyarázd miért is vagyunk naivak."
Egy szóval sem mondtam, hogy bölcs vagyok, nem is én hangoztattam ilyet magamról. A másik, hogy nem tudjátok, vagy nem akarjátok helyesen értelmezni a naivitás fogalmát, az megint csak nem engem minősít.
"Persze nem is vártam, de ez csak bizonyította, hogy nem ér semmit a szavad."
Én nem látok semmit bizonyítva. Kicsit vegyél visszább magadból!
És leírom, hogy miért is vagytok naívak és miért tartom felelőtlenségnek támogatni ezt a kapcsolatot.
Mire gondoltok, hova vezet ez a kapcsolat?
Mire a lány eléri virágkorát, a férfi már tata korba lép.
Mit gondoltok, egy harminc-néhány éves nő egy hatvanas tatára vágyik? Ha pénzes lenne a tag, még látnám az indokot, (mert igenis sok kis fruska akaszkodik pénzes öregekre a pénzükért) de egy biztonságiőr sosem fog annyit keresni. Más dolog, hogy 40-es éveiben már neki kell ellátnia az akkorra már elég tehetetlen öreget.
Még egy dolog: egy negyvenes éveiben járó férfi egy 18 éves lányra nem fog társként tekinteni. Az érrettségbeli különbség, az élettapasztalat sem ezt diktálja.
Jó esetben játszik vele néhány évet, mutogatja, aztán lecseréli. Rosszabb esetben a lány harminc-pár éves korára
jön rá, hogy én nem ezt a lovat akartam, nem ápolónő akarok lenni harmincas-negyvenes éveimben. Ha gyerekük születik, annak egyből 3 nagyapja lesz. Meg amúgy sem normális egy olyan kapcsolat, ahol az egyik a nagybetűs életet még csak most kezdi, a másik most fejezi be.
Még a 10 korkülönbségetis soknak tartom. Lehet jönni, itt az érettebb a koránál maszlaggal, de senki sem érik 18 év alatt 40 évet! Hacsak nem kihagyja a gyerekkort, és gyerekként már családfenntartóként kénytelen ténykedni, ahogy az már sokszor előfordult a történelemben. És ne haragudj kedves kérdező, de attól, hogy a lányod 18 évesen gondoskodik a háziállatáról, nyáron elmegy dolgozni, az teljesen általános dolog. Ettől nem lesz érettebb az átlagnál.
Ja és nyugodtan szavazzatok le, éljétek ki kicsinyes bosszúvágyatokat eme szánalmas formában! :D
37. válaszoló: miért kell általánosítani? Miért kéne minden 60-as pasinak lerobbant tatának lenni, aki ápolásra szorul?
És mi van, ha a fiatalabb nő ne adj' isten agyvérzést kap, és a "tata" lesz kénytelen ápolni, pelenkázni a "fiatal" feleségét?
Ezek olyan dolgok, ugyanúgy, ahogy az érzelmi része az életnek, amit nem lehet előre kiszámolni és pláne nem lehet általános sablont ráhúzni a dologra. Lehet, hogy az esetek nagy része nem működik az általad leírt elvek alapján, de ha csak egy kivétel is akad, márpedig akad, akkor máris nem igaz a sémád.
Kedves bölcs 37. válaszadó,
azért számolni se felejts el, ha már naiv nem vagy. Nem 30 év van közöttük, hanem 20. Senki nem mondta, hogy mindenképp együtt kell megöregedniük, de a kihasználja és megd.ja meg a holtomiglan-holtodiglan közt azért vannak még vállalható átmenetek.
Kedves Kérdező,
szerintem okosan jártál el. A legfontosabb, hogy a lányod merje elmesélni, milyen a kapcsolata, hogyan viselkedik a pasi. És ha ebből nem azt látod, hogy egy őszinte, szeretetteljes, tisztességes kapcsolat alakul ki, még mindig megpróbálkozhatsz beavatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!