Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Veletek előfordult már, hogy...

Veletek előfordult már, hogy valakinek nem tudtátok hogy köszönjetek, ezért nem köszöntetek neki?

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 17:47
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%

En sokaig eltem kulfoldon, ahol a "hello" teljesen elfogadott koszones. Amikor hazajottem tobbszor koszontem igy idosebb embereknek megszokasbol. Nem kicsit neztek parasztnak..:)

De mar visszaszoktam.

2012. jan. 8. 19:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Velem is előfordult...óóóójaj, de még mennyire.

Párom szülei 50 + 53 évesek, és ugyan mindkettejüket magázom, mert náluk (Felvidék)még él a nézet, hogy csak azután tegezhetem őket, ha a fiuk elvesz. (Szerintem hülyeség, de tiszteletben tartom.)A lényeg, hogy az apja olyan magának való, kicsit mogorva ember, és egyszer nem mertem bemenni a szobába elköszönni tőle, amikor mentem haza pároméktól. Pár nap múlva párom mondta, hogy apja szóvá tette, h köszönés nélkül elmentem. Meg hogy milyen fura vagyok, mert anyukától meg párom húgától elköszöntem.

Na azóta jövet-menet berikkantok a szobába hogy Jó napot/Viszontlátásra, nehogy még egyszer előforduljon. :))

22N

2012. jan. 8. 19:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdőjeles esetben a nagy mosollyal kísért "Szép jó napot!" vagy "Üdvözletem!" nekem elég jól át szokta hidalni a helyzetet.

A mai napig gyakran megesik egyébként, hogy - gondolom az apró termetem miatt - nálam idősebb, idegen emberek letegeznek. Nem a nyugdíjas korosztály, de 40-60 közöttiek. Ilyenkor visszategezek, ha neki lehet, akkor nekem is.

2012. jan. 8. 19:52
 14/19 anonim ***** válasza:

Nekem ez azóta okoz gondot, mióta a mostani párommal vagyok. Ő tegezi az összes volt munkatársát, akik idősebbek, sokkal. Ő 22 éves, ezek az emberek meg 40-50-60 évesek.

Fogalmam sincs hogy én nekik mit köszönjek. Ezért legtöbbször csak elmotyogok egy sziát... De nekem olyan kellemetlen. Nekem azt tanították, hogy az idősebbeket magázni kell. Ha egy 40 év körüli kéri, hogy tegezzem, akkor könnyű/könnyebb. De pl egy 50-60 évest már nem bírok tegezni, hiába kért meg rá. Párom anyja is 55 éves és tegeznem kell. Majd belehalok. A köszönésen kívül igyekszem úgy beszélni vele, hogy lehetőleg minden személyes megszólítást elkerüljek.... Nekem egyszerűbb lenne, ha magázhatnám.

2012. jan. 8. 21:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha nem tudom hogy mit köszönjek akkor "jónapot"
2012. jan. 8. 21:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Ja és a párom eddig 2x volt nálunk mióta együtt vagyunk és másodszorra mikor jött, nem tudta eldönteni, hogy elsőre a szüleim megengedték-e neki a tegeződést vagy sem. Ezért arra jutott, hogy mindenkinél egy "Szép napot!"-tal indít. :D

Amúgy nem engedték meg neki. :)

2012. jan. 8. 21:27
 17/19 eric_one ***** válasza:

Nem olyan nehéz dolog ez, a napszaknak megfelelően:

-jó reggelt!

-jó napot!

-jó estét!

-viszlát!

Viszont a nemköszönés az valóban a legrosszabb, mert egy negatív bizonyítványt állít ki rólad. Ha egy 30-40es letegez egy 16-20éves fiatalt, akkor a fiatal nyugodtan tegezze vissza.

2012. jan. 8. 22:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen előfordult amikor viszlátot meg csókolomot köszöntem.Erre első alkalommal ő azt mondja hogy "tegezzél mert ha nem , nyakon váglak".
2012. jan. 8. 22:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon nem jó a kor megítélőkém sajnos.

No mindegy is, de kérdeznék egyet. Egy idősebb, mondjuk 35-4o körüli jónapot kivánokot köszönhet fiatalabbnak ? Ha már ő köszön előre úgy jön ki ?

Azért kérdem, mert van olyan fiatalabb, aki tökre megsértődik, hogy ő már nem gyerek ne tegezzék. Vagy az ilyen az régimódi, mostmár a tegezés jön előtérbe ?

2012. jan. 8. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!