Veletek előfordult már, hogy valakinek nem tudtátok hogy köszönjetek, ezért nem köszöntetek neki?
Csak olyasmi volt. Mivel időben megláttam és rájöttem, hogy zavarban vagyok, így más irányt vettem feltünés nélkül. De úgy nem mentem el még senki mellett. Inkább rosszul köszönj, mint sehogy. Utóbbi bunkóság számba mehet, míg az elsőt szórakozozttságnak is fel lehet fogni, utóbbi kicsit jobb.
Aztán kérdezd meg szüleidet, hogy neki hogy is kellene köszönj.
Szerintem mindenkivel volt már ilyen.
Én "jónapot"-ot szoktam, az olyan általánosan jó mindenkinek.. Amúgy meg ha egy középkorú letegez, akkor visszategezem (22 vagyok).
Ez elég sok fejfájást okoz és okozott is midig a teenagereknek. nekem is természetesen.
Most 40 évesen azt mondom, hogy 18 évesen többnyire nyugodtan lehet tegezni egy korombelit.
Ha mégis zavarban vagy, akkor teljesen megfelel a "jó napot kívánok".
"18 évesen egy 30-40 évest elég durva lenne magázni szerintem, az már túlzás."
Nos, mint említettem én 40 vagyok és biztos nem zavarna ha egy 18 éves letegezne. Pontosabban nem szokott zavarni.
Ha pofátlan az illető, akkor magázással sem fogja megadni a tiszteletet.
A régi ismerősökkel a helyzet, legalábbis az én esetemben az, hogy a barátom apjának, akit annak idején "csókolom-oztam" most azt mondom, hogy jó napot, vagy tiszteletem!
Nem hiszem, hogy a Jó napot kívánok (értsd: azt szeretném, hogy jó napod legyen) az olyan semmilyen lenne.
Szia, helló, csaó, csókolom, jó napot, üdvözlöm, tiszteletem, az Úr áldása legyen rajtad, stb, stb...
Sokféleképpen lehet köszönni, de a lényeg hogy mi van a háttérben. Ha nincs ott a tisztelet, akkor a köszönés is csak egy képmutatás!
További szép napot! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!