Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Neked sincs kedved az otthonod...

Neked sincs kedved az otthonodban jópofizni másokkal?

Figyelt kérdés
Pár hete költöztem barátomhoz, nagyon boldog vagyok, csak egy baj van. Az édesanyja nyakra-főre beállít, nem is szól előtte telefonon sem, csak úgy hívatlanul. Akkor körbeszimatolja a lakást, sopánkodik egy sort, hogy milyen rendetlenség van, mit eszünk, miért nincs beágyazva, kioktat minket pár dologról, aztán elmegy. Nekem ehhez nagyon nincs kedvem, itt vagyok a vizsgaidőszak kellős közepén, egyébként is nehezen tűröm a beledumálást, és ha nekem éppen netezni támad kedvem anélkül hogy be lenne ágyazva, úgy érzem, jogom van itthon megtenni. Én is beleadok pénzt a háztartásba, takarítok, azt csinálok, amit szeretnék, nem amit ő elvár. Elvégre a mi otthonunk, nekünk kell megfeleljen. Én nem kérem a tanácsát, mégis rámtukmálja, ami szerintem elég neveletlen dolog. Érdekes, az én szüleim nem mászkálnak ide, pedig ugyanúgy szeretnek, csak felhívnak, vagy ha hívom őket, jönnek. Titeket is idegesítene?
2012. jan. 6. 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Anyósom pont ilyen..

Az az igazság, hogy ezt a párodnak kell tisztáznia az édesanyjával..

2012. jan. 6. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
A szülők már csak ilyenek, pláne ha netán ők vették a lakást a kicsi fiuknak. A megoldás az, hogy a párod szól neki, hogy "anyu, Katinak vizsgaidőszaka van, légy szíves ne állíts be folyton, mert tanulnia kell".
2012. jan. 6. 15:27
 3/9 anonim ***** válasza:
17%

Kezdjük ott, hogy a barátod lakása nem a te otthonod!

Te költöztél hozzá, azaz vagy a szülők lakása, ha ők vették (az mindegy, hogy nem ők laknak benne), vagy a barátodé, ha ő vette magának.

Azaz hadd mehessen már az anyja a saját fiához a saját lakásába, amikor akar! A te szüleid más tészta, nekik szintén nincs közük a lakáshoz, ahogy neked sincs. Még csak feleségül se vett a barátod! Az meg, hogy ott laksz, és beleadsz a közösbe, teljesen természetes, nem kell külön kiemelni. Nem érdem, hanem kötelesség, ettől eltekintve a család, akié a lakás, akkor megy, amikor akar, te ott gyakorlatilag vendég vagy.

2012. jan. 6. 15:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Megbeszéltük barátommal, hogy ugyanúgy az én otthonom, ahogy az övé. Nekem is van lakásom, és számomra természetes, hogy az ugyanúgy az övé, mint az enyém. Nincs tiéd, enyém, miénk van. Nem az anyjáék vették, hanem örökölte. És ha éppen alszom, sz.rok, olvasnék, barátokat fogadok, vagy csak épp abszolút nincs kedvem senkihez, akkor is vágjam magam haptákba... érdekes egy felfogásod van neked. Számomra az otthon az a hely, ahol senkinek nem kell megfelelni, csak magamnak, és ha nem érezném otthonomnak az ő lakását, nem költöztem volna ide.
2012. jan. 6. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

15:30

Na most vagy fizet, és akkor az ő otthona is (kvázi mint az albérlet), vagy vendég, de akkor nem kell fizetnie.

2012. jan. 6. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:
16%
Oké, akkor ezt megértettem. De mégiscsak ott van az, hogy igazából akkor válsz teljes értékű "lakáshasználóvá", családtaggá, ha elvesz. Lehet, hogy ezt az anyukája is így gondolja. Oké, hogy ti meg nem, de azért érzed te is, hogy még mindig benne van azért a levegőben, a társadalom nem írta le teljesen a házasságot, és nem helyettesítette teljes mértékben az élettársi kapcsolattal.
2012. jan. 6. 15:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Én nem érzem, hogy a házasság bármit is változtatna, nem fogom attól jobban szeretni, és ő sem engem, a társadalom véleményére meg teszek nagy ívben:) Egyedül majd a gyerek miatt fogunk összeházasodni, ha odajutunk.
2012. jan. 6. 15:42
 8/9 anonim ***** válasza:
21%
15:37! A hosszútávú vendég is fizet! Pl. ha én elmennék valamelyik rokonomhoz lakni pár évre, mert mondjuk nincs hova mennem, természetes, hogy fizetek, de a rezsiért, és nem az albérletért! Mivel nem élősködnék senki nyakán. A hosszútávú vendégnek annyival könnyebb, mint az albérlőnek, hogy nem fizet még plusszban az albérletért, hogy ott lehet, csak a rezsit fizeti, amit elhasznál.
2012. jan. 6. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:
85%

60%-ossal nem értek egyet!!

Az igenis a lány otthona is! Ha tetszik ez a kedves mamának, ha nem! Hiába Ő vette a lakást!

Csúnya is lenne, ha pl egy albérletnél a tulaj váratlanul bármikor beállítana "ellenőrizgetni" a lakást...hogy milyen állapotban van, és beledumálna mindenben..

Mivel a lány is belefizet a lakás fenntartásába, így joga van ahhoz, hogy a saját intim környezetébe ne trappoljon bele állandóan valaki.. Jelen esetben az anyós(jelölt).

Mi anno együtt éltünk az anyósomékkal.. Volt egy külön szobánk, fizettük a rezsi felét, és mindent magunknak vettünk. Ennek ellenére anyósom nem tartotta magát ahhoz a kérésünkhöz, hogy ne járkáljon be a szobánkba, ne turkáljon.. Akkor is szó nélkül benyitott, mikor mi bent voltunk, és épp szeretkeztünk..

Nem akarta megérteni, hogy kopogjon. Nem akarta megérteni, hogy hiába az Ő lakása, az a mi szobánk, a mi intim területünk, amit illene tiszteletben tartani. A saját édesanyám megértette, hogy ne járkáljon be a szobámba otthon. Egy normális szülő nem csinál ilyeneket!!

Anyósom is folyton azt hajtogatta, hogy az az Ő lakása, azt csinál ott, amit akar, akkor megy be, amikor akar.. Aztán, mikor elmesélte egy két bnőjének, meg ismerősének, hogy folyton veszekszünk vele emiatt, akkor érdekesmód mindenki nekünk adott igazat, hogy hiába az Ő lakása, az a szoba a mi területünk.

Mi hamar el is költöztünk, másik városba.. de anyósom itt is néha szeretné ugyan azt csinálni, amit anno náluk. Viszont, itt abszolút nem toleráljuk.

2012. jan. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!