Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljek egy ilyen...

Hogyan kezeljek egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

Na szóval 19 éves fiú vagyok, még a szüleimmel élek, de félek, hogy már nem sokáig, mert vagy én költözöm el, vagy lassan ők fognak kidobni. Jelenleg 2 sulit végzek párhuzamosan, szóval nem csak úgy a nyakukon lógok, és eszem a kenyerüket feleslegesen. Már szeretnék dolgozni, és inkább hagyni az egyik sulit, de nem engedik, mondván inkább tanuljak. Az apám eléggé stresszes életet él, egyszerűen nem lehet neki megfelelni, folyton ideges, már-már inkább hozzá se szólok, mert nem egy beszédes ember, és csak ideges ha kérdezek, vagy mondok neki valamit. 19 év alatt sokszor féltem is tőle, de sokszor még most se vesz emberszámba, pl belém rúgott a multkor is amikor megpróbáltam helyrehozni amit ő elrontott, az idegeskedése és türelmetlensége miatt. Sorolhatnám még egy jó darabig, de a lényeg az, hogy elhidegült közöttünk ez a családi kötelék, de ennek elenére én tisztelem mint az apámat, elvégre az ő kenyerét eszem. Mostanában viszont mindenért én vagyok a hibás. Van egy nővérem is aki 2 évet b@szott el az egyetemen mert nem csinált semmit, most hazaköltözött, és eszeveszetten keres melót, és az ő helyzete miatt is én szívok. Most főleg az lett a bajuk, hogy végre valahára lett egy olyan barátom, aki néha fel is hív, és én minden nap átmegyek hozzá, mivel itt lakik a szomszédban, de nekik ez is baj, de a nővérem az meg napokig képes a barátaival lenni, és neki nem szólnak miatta, csak engem csesznek le, ha át merek menni a szomszédba. Végsősoron ami arra ösztönzött, hogy kiírjam ezt a kérdést, az ma történt:

Korán reggel keltem, irány az egyik suli. Hazajövök, és délután irány a másik, most értem haza onnan nemrég. De mikor hazajöttem senki sem volt itthon, pedig jellemzően itthon szoktak lenni. Gondoltam biztos megvan az okuk, hogy nincsenek itt, úgyhogy felhívtam a barátomat, és mondta, hogy menjek át. Át is mentem, elkezdtünk kajálni meg beszélgetni, és jött volna át még egy haverunk, erre látom, hogy anyu küldött egy visszahívóst. Elkértem a barátom telefonját, hogy fel tudjam hívni, erre rögtön letámad mikor felveszi, hogy hol a francba vagyok. Mondom neki, hogy a szomszédban, erre mondta, hogy azonnal menjek haza, mert nem igaz, hogy nem tudok otthon lenni, mert most jöttek haza az orvostól, mert apa rosszul lett. Egyből rohantam haza, és már támadott is anyu, hogy én tehetek mindenről, hogy köztünk mindig ellentétek vannak, meg hogy állandóan a szomszédban vagyok, és, hogy én okoztam ezt az egészet ami apával történt. Én meg megkérdeztem, hogy miért volt baj az, hogy átmentem a szomszédba, erre a képembe vágja, hogy költözzek el itthonról. Persze a nővérem megint nincs sehol. Most miért volt jó neki, hogy mindent a képembe vágott, amit nem kellett volna még azt is? Legszívesebben kibőgném magam mint egy kislány, de valahogy az sem megy. De inkább öngyilkos leszek mint hajléktalan

2012. jan. 5. 23:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Hát ez a komoly beszélgetés jó ötlet, de apu nem az a beszédes, és túl "büszke", hogy komolyan beszéljen, de nem akarok a tanácsok ellen írni, szóval mindenképp meg fogom próbálni.
2012. jan. 6. 00:05
 12/24 A kérdező kommentje:
Az egyik suli helyett munkán már rengeteget gondolkoztam én is. Ha nem tudjuk ezt hosszú távon megoldani, akkor valószínűleg megteszem ezt a lépést.
2012. jan. 6. 00:07
 13/24 anonim ***** válasza:

Mindenképpen el kéne menned dolgozni az egyik suli mellett.

Az egyik barátom éppen most jutott el arra a pontra, hogy nyáron beköltözik egy olcsó szállodába Albérletre nincs pénze, a szállodával jobban kijön.

Nekem is csak a gondok voltak anyámmal, ott is a különköltözés segített. Inkább jöttem a rettegett anyóshoz lakni, és sokkal jobban éreztem magam.

2012. jan. 6. 00:14
 14/24 A kérdező kommentje:
Na de most inkább megyek aludni, köszönöm a válaszokat, gondolkozom majd rajtuk, és megteszem amit meg kell. Jóéjt mindenkinek. Ha érkezi még válasz, azt holnap megnézem.
2012. jan. 6. 00:15
 15/24 anonim ***** válasza:

szomoru ezt a rengeteg ilyen és hasonló kérdést olvasni, ez a sok széthullot család, oda se figyelnek egymásra meg semmi.

legjobb lenne megmutatnád ezt az egész bejegyzést apádnak meg anyádnak, talán megértenének valamit a te szemszögedből is.

tanácsot nehéz adni. a mai világban szerintem nem biztos h érdemes nappalin tanulni, nagyon kevés olyan család van ahol ez anyagilag megengedhető. (itt is gondolom az anyagi gondok is hozzájárulnak a feszült helyzethez) szerintem meg kell próbálni inkább munkát találni, halasztani az iskolákat vagy levelezőn folytatni. így lesz egy kis élettapasztalatod, jobban fogod tudni mit is akarsz csinálni, és főleg pénzed amivel akár el is költözhetsz.

2012. jan. 6. 00:17
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem anyukádnak mindenképp mondd el, hogy két iskolába járni felváltva és tanulni folyamatosan, agyilag nagyon megterhelő és nagyon fárasztó, mondd meg, hogy neked az nagyon jó kikapcsolódás, hogy a haveroddal beszélgethetsz esténként. Hangsúlyozd ki, hogy semmi rosszat nem csinálsz, nem drogozol, nem iszol, de a kikapcsol(ód)ás neked is jár, hiszen nagyon sokat hajtasz az iskolákban. Biztosan megérti(k), ha nyugodt hangvételben zajlik a beszélgetés.
2012. jan. 6. 00:17
 17/24 A kérdező kommentje:

illetve 00:14

a szálloda talán járható út, de anyósom nincs, szóval oda nem tudok menni. Mondom, ha hosszú távon nem tudom rendezni ezt az ügyet, akkor valószínűleg ez lesz.

2012. jan. 6. 00:19
 18/24 A kérdező kommentje:
Tudják, hogy nem piálunk meg ilyesmi, de sajnos nem érti, hogy ez is egyfajta kikapcsolódás, mert szerintem vagyok itthon mellette is eleget.
2012. jan. 6. 00:20
 19/24 anonim ***** válasza:
szerintem Apudnak jol esne, ha megkerdezned tudsz-e valahogy segiteni a csaladnak? Elvegrevnem vagy mar gyerek es ezt tudnad ezzel hangsulyozni is. sajnos abbol amit leirtal az jon le hogy Apudnak nem artana egy kis szemelyiseg fejlesztes, ezt persze ne mond neki bekulesgyanant :D jo ejt. Majd irj mi volt!
2012. jan. 6. 00:22
 20/24 A kérdező kommentje:
Sikerült megnyugodnom, szerintem megpróbálok aludni, jóéjt mindenkinek és köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 6. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!