Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség! Testvéri kérdés?

Segítség! Testvéri kérdés?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult még számomra is, de leírom ahogy tudom.

Édesapámnak az anyukájának az egyik unokatestvérének a Fia, lett 21 éve a keresztapám. és egyben nagybátyám is,ugye. És neki született még házasságon kívül 2 gyereke(fiú mind kettő) mi mindig úgy mondtuk, hogy fél unokatesók, főleg azért mert elég későn is ismertük meg egymást. Én 8 éves voltam mikor keresztapám magához vette őket, és 4 év van köztünk, azzal akiről a kérdésem is szólna. Sose voltunk olyan tesós stílusba. Hogy miért azt nem tudom, de mindig volt valami furcsa érzés kettőnk körül... Egészen addig, amíg ő ki nem költözött Németországba.. akkor voltam 17. Nem sokat járt haza, ezért nem történt meg az ami nem rég... mert 1 éve még is vissza költözött Magyarba. ÉS azóta szinte mindennap együtt "lógunk", megyünk mindenfele, együtt vagyunk a nap jelentős részében..ha nem is megyünk sehova, csak itthon vagyunk nálunk, vagy kereszt szüleimnél, rokonoknál, de mindig összefutunk.....

Hogy-hogy,és mikor,hogyan, azt nem tudom.. DE felszínre törtek a (szerintem)mindig is gyülemlő érzések.. Ami nem is lenne baj, ha nem lenne az a vérvonal ott. Ami zavaró, és abszurd nekem nagyon! És a mi családunk pedig eléggé allergén az ilyenekre, szóval főként azért félek, és nyomaszt.. De a kérdésem csak annyi lenne, hogy nekem ő mennyire közeli rokon??? Helyzeten, hogy együtt nem lehetünk, ez nem fog változtatni, csak legalább ennyit tudnom kell!

És nagyon köszi előre is....

2012. jan. 5. 01:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Harmadik unokatestvéred, jogilag már nem is rokon, ha akarjátok, akár össze is házasodhattok.
2012. jan. 5. 01:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát, én már nem is nevezném rokonnak őt.

Ezért kár rágnod magad.

2012. jan. 5. 01:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Tedd, amit tenned kell! ;)
2012. jan. 5. 02:10
 4/7 anonim ***** válasza:
ez csak a család szemében lehet szálka. Ha az nem gond, akkor más baj nem lehet.
2012. jan. 5. 04:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Se testvéri, se rokoni kapcsolat nincs köztetek, annyira távoli a vérvonal - mármint amit beleképzeltek. Ettöl nyugodtan együtt lehettek, akár gyereketek is lehet, anélkül, hogy bármi baj lenne.
2012. jan. 5. 07:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Előttem már leírták a lényeget :) Nyugodtan együtt lehettek.

Az pedig, hogy hogy fogadnák el? Idő kéne hozzá.

Egy ismerősöm összejött a testvére élettársának a gyerekével (nincs köztük vérrokonság, mivel az élettársnak az 1. házasságából született ez a gyereke). Tavaly összeházasodtak és nem rég megszületett a babájuk is. A család teljes mértékben elfogadta onnantól, hogy látták, komoly a szándékuk :)

2012. jan. 5. 09:45
 7/7 SnookyMálnahabos válasza:
Igen, mindent leírtak nagyon jól előttem is :) Itt csak is a családdal szemben lehet valami gubanc. Nyugodtan együtt lehetnétek, ha a rokonok, és a család szemében ez nem szálka. Ha igen, akkor nem tudom... talán titokban, elkerülve a bonyodalmakat. De az úgy milyen lenne?! Nem tudom... minden esetre sok sikert nektek, és hátha meg enyhülnek a szülők! :)
2012. jan. 5. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!