Milyen együtt élni egy pszichopatával? Történeteket várok.
Ráb@sztál...
Éltem együtt pszichopatával, igen, valóban nagyon kedves és aranyos, amíg minden úgy van, ahogy azt ő szeretné. Fenemód jól el is tudja érni, hogy az ember körülugrálja. Csak aztán egyszer meguntam. Ő meg épp részeg volt. Megvert, megerőszakolt. Féltem, nem mertem lépni, úgyhogy ez így folytatódott tovább. Aztán leléptem. Ez több, mint egy éve volt, azóta is zaklat. Telefonon, emailen, megjelenik a lakásomnál, a munkahelyemen. Fenyegetőzik, hogy megöl engem, a családomat, és magát is. Egyszer felvágta az ereit. Sajnos aztán megijedt és kórházba ment vele.
Én most fogok a tengerentúlra költözni miatta, mert remélem, hogy ott már nem ér utol.
24N
A pszichopata képtelen érzelmekre, viszont nagyon jól meg tudja játszani őket. Nem tud szeretni, tisztelni, ragaszkodni, megbánni. Azért nem akar dolgozni, mert nem viseli el az azzal járó frusztrációt, ilyen irányban alacsony toleranciájuk, de könnyen mutatnak agressziót.
Ők irányítanak, kihasználnak másokat, akár mi használunk egy zsebkendőt, komolyabb érzelmi szálak senkihez sem fűzik. Egyébként sokszor megnyerő modorú, kedves, intelligens emberek. Ám ettől még pszichopata. Sohasem fog megváltozni és amint a lázadás apró jelét tapasztalja nálad tönkre fog tenni.
Én is ismerek ilyet, egy lány és egy nagyon jó barátom barátnője. Tipikus pszichopata, érzelmileg kínozza a másikat, ha az nem azt csinálja, amit ő akar.
Menekülj, amíg nem késő.
Írtam, hogy képtelen az érzelmekre, de remekül játssza meg őket, jobban, mint egy normális ember. Nincsenek erkölcsi gátjaik. Nem minden pszichopata lesz emberkínzó sorozatgyilkos. Ha pszichopata, akkor az érzelmei megjátszottak, manipulációra szolgál. Te ezt nem tudhatod kívülről.
DSM IV:ez a hivatalos amolyan betegséglexikon, azt mondja, hogy ezekből 3nak kell igaznak lennie, hogy valakit pszichopatának tekinthessünk:
1. Képtelen a társadalmi szabályoknak megfelelően viselkedni, ez pedig főleg arra értendő, hogy megszegi a törvényt. 2. Csal, visszatérően hazudik, álneveket használ, illetve becsap másokat anyagi vagy örömszerzési célokból. 3. Nem tervez előre, ösztönös. 4. Agresszív, gyakran keveredik verekedésbe. 4. Nem veszi figyelembe sem a saját, sem mások biztonságát. 5. Felelőtlen, nem képes következetes munkavégzésre. 6. Nincs bűntudata.
ill egyebek jelek lehetnek:képtelen a másokkal való együttérzésre, nincsenek hosszútávú céljai, nehezen viseli az unalmat, alkoholt és egyéb tudatmódosító szereket használhat, illetve képtelen megtartani egy állást hosszútávon.
Persze otthon ez nem felállítható diagnózis, ehhez szakember, pszichiáter szükséges. És ő sem állíthatja fel a diagnózist úgy, hogy csak a pácienssel beszélget, mivel gyakran hazudnak a pszichopaták.
Szia!
Ajánlom neked Robert Hare könyvét, róluk szól (személyes tapasztalatait is leírja, meg velük foglalkozott évtizedekig a kutatómunkájával). Érdekes könyv, egyébként is megéri elolvasni, de a te esetedben főleg. Ez alapján talán komolyabb képet kaphatsz arról, hogy pszichopata-e (sajnos a tesztek többsége könnyen kicselezhető. Ugyan ez a pasi (a szerző) kidolgozott egyet ami elvileg jó, de nem tudom Mo-n mennyire elérhető).
Ezt már régóta szerettem volna kiírni magamból,jó hogy van egy hely ahol megtehetem.
Figyelj,szerintem a te párod nem ilyen legalábbis remélem.
Leírom csak a leggyakoribb mondatokat amik elhamgzottak:
Ki írt sms-t?Nem hiszem el,add ide a telefont.Tuti nem anyukád van elmentve hanem egy másik férfi csak "anyu" ként mentetted el.
Hol vagy?Hallom hogy férfiak vannak ott (osztályban voltam)jobban néz ki bármelyik mint én?Dug valamelyik?Tudom mondd meg...Fesd ki magad olyan ronda vagy...mosd le csak a kuk néznek ki így.vedd le azt a szoknyát,meg akrod b szatni magad?miért nem hordasz szoknyát olyan vagy mint öreganyám.gyere ide.ja nem menj arrébb nincs hozzád kedvem.te hülyekva csak vicceltem nem érted a viccet.jaj hát tudod hogy szeretlek csak vicc volt...
hol vagy add ide anyádat a telefonhoz nem hiszem el hogy vele vagy.itt állok a ház előtt h nem nézel ki az ablakon akkor tudom hogy félreszol valahol..
Volt a pénztárcámban két Tigaz szamla anyukám nevére amit be kellett fizetnem és mellette 20 e ft.Belenézett a tárcámba mikor zuhanyoztam: Mia f szombol van ennyi penzed?Megütleg te kva te pezt fogadsz el valakitol?
Mondtam h nezzem meg anyu nevevel a ket szamlat.közölte h semmilyen szémla nincs ott pedig a kezében tarotta a huszezres alatt..
Ertem jott a munkaba este tizkor.latta hogy egy ferfi kollega elkoszon tolem:
Mi a fsz hogy kepzeled hogy szoba allsz azzal a melossal?Le akarod szn.i?Mondtam h eszemben sincs erre repült a pofon..utána mivel ro hadéknak neveztem megállt az autopalya szelen es kilokott a kocsibol miutan elvette a telefonom hogy o kideriti kivel b.szok a hata mogot..
Az utolso csepp a poharban miutan soha többet nem talalkoztunk hala istennek:
mutatott egy videot a gepen amiben egy srac egy vekony kislanyos not eroszakol meg ,kozolte hogy ez az ami neki leginkabb tetszene az unalmas sima egyuttlet helyett.Mondtam neki hogy ez viccnek is rossz es nem lesz ilyen.A valasz az volt hogy nem en dontom el mert en csak egy no vagyok akinek az a dolga hogy mindenben mgfeleljen neki.
Miután otthagytam hetekig hívogatott rejtett szamrol és vonyítva sírt a teefonban hogy ő felvágja az ereit.
Sim kártyát cseréltem és munkahelyet.Utána országot is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!