Van valami szabály arra, hogy hány éves kortól viheti gyerek a testvérét óvodába?
Ugyanakkor az nem lehet a mentséged, hogy neked több szájat kell etetned, nem kötelező gyereket szülni.
Viszont annak utánajárnék alaposan a helyedben, hogy van-e joga önkényesen lecsökkenteni a gyerektartást, hiszen neki sem mentsége, hogy több gyereke lett... ezzel neki kalkulálnia kellett (volna), hogy több gyerek, több felelősség...
a gyerektartást arra a két gyerekre kell fordítsd akik kapják, nem mellesleg elég nagy összeget kapsz.
az exeddel egyetértek egy 7 és 9 éves kislánnyal a saját apjuk se fürödjön együtt és meztelenkedjen előttük, nemhogy a mostohaapjuk.
ha a kicsi miatt a nagy elkésik, akkor igenis baj, hogy ő viszi oviba, szerintem, nem megoldhatatlan, hogy a másik két gyereket reggel sétálni vidd és elkísérd a nagyokat suliba-óvodába
ma 14:27-es: jogosan csökkentette a gyerektartást, mert neki is már három gyerekröl kell gondoskodnia (és az apának ugyanannyi joga van "új gyerekhez", mint az anyának).
A kérdésre válaszolva: az nem baj, hogy a nagyobbik viszi a kisebbet oviba, DE AZ IGEN, ha emiatt elkésik az iskolából. Vagy inditsd öket hamarébb, vagy próbáld máshogy megoldani. (Nekem amikor elsös volt a nagyobb gyerekem, akkor volt a kisebb 1 éves - és minden alkalommal én vittem el a nagyobbat, úgy hogy a kicsit kocsiban toltam)
Hacsak a férjed nem akkarja felvállalni mindkét kicsi nevelését, nem számít mennyit ásskálodik.
Az exem is fenyegetőzött mindenfélével a vállás után, féltem is elviszi a gyereket, de késöbb rájöttem hogy csak engem piszkál.
Kedves kérdező!
Elolvastam az össze hozzászólásodat, és a következőket mondanám:
1. Nincs szabály arra, hogy hány éves kortól viheti a gyerek a kistesóját oviba. De, ha kisvárosban vagy falun éltek, akkor annak a hétévesnek már egyedül is tudnia kellene menni, nem kellene kísérgetni.
2. Ha a lány - bármi miatt - rendszeresen elkésik az iskolából, ezért téged vonhatnak felelősségre, mivel te vagy a gyámja.
3. Tökéletesen megértem az apát, hogy a lányok nem fürödhetnek a pároddal, valamint nem meztelenkedhet előttük. Ennyi idős lányok előtt a SAJÁT apjuk se
meztelenkedjen!!!
4. Meglehetősen sok gyerektartást kapsz (ÉS KAPOD!), ennek örülj (amúgy lehet kérni gyerektartás-minimumot is, az 12-13.000 gyerekenként). Mellesleg, ha ő odaad 48.000 Ft-ot, akkor neked is hozzá kell tenni a neveléshez 48.000 Ft-ot, plussz ehhez jön még a családi pótlék, tehát akárhogy számolom, a gyerekekre
minimum 140.000 Ft-odnak kell lennie (ennél csak többnek). És akkor olyanokról nem beszélve, hogy mivel nagycsaládosnak számítasz, ingyen tankönyv stb.
Ja, és itt nem jöhetsz azzal, hogy most szültél még egy gyereket, mert nem volt kötelező szülnöd, és ha szülsz, a többit akkor is ugyanúgy el kell tartanod NEKED IS!!! A volt férjednek a plusz két gyerekedhez semmi köze, őket nem neki kell eltartania.
5. A gyereke megszületése után a gyerektartást JOGOSAN csökkentette, ugyanis már 3 gyereke van, 3 felé kell oszatnia azt az összeget, amit gyerektartás címén
fizettetnek vele. Erre törvény van.
A Biróság számolta ki mennyi gytartást kapjunk, a maximumot itélték meg. :) De ez akkor is kevés. Tudom, nekem kell gondoskodnom a gyermekeimről, de nagyon nehéz. A párom még mindig fősuliba jár, igy csak a gyed, a cspótlék, és a gytartás marad. Plusz a jelzálog hitel, stb..stb... a volt férjem "nőjének" a szülei jómódúak, mindent megadnak annak a gyereknek. Ő bezzeg nem nélkülöz.
Ja ami a legdurvább, azért is szólt, mert az új páromat apucinak szólitják a lányok.....még ez is zavarja! Jó aláirom, én mondtam nekik, hogy ha szeretnék, akkor hivhatják igy. Valljuk be, elég hülyén néz ki, hogy 2 lányom apának szólitja, 2 meg a keresztnevén.
Pusztán a legutolsó állításoddal értek egyet az apának szólítás terén.
A pénzügyekhez való hozzáállásoddal valami baj van. Az, hogy kinek mennyire futja, az nem befolyásolja azt, kinek kiről kell gondoskodnia. Az nem megy amit te az utolsó kommentben üzentél, hogy az új nőnek van jómódú családja, tartsa el a férjed családját ő, a férjed meg tartsa el a te családodat fősulis pártól kezdve a plusz két gyerekig is. Ez nem OK. Tudom, kicsit sarkítva fogalmaztam, azért, hogy ki tudjam domborítani a lényeget.
A gyerektartás nem szoc. alapon működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!