Van valami szabály arra, hogy hány éves kortól viheti gyerek a testvérét óvodába?
ha kilenc éves gyerek egyedül mehet suliba, meg egyedül haza, vagy bevásárolni, akkor a kistesóját is viheti az oviba vagy bárhová :)
de azért vidékről pestre ne utazzanak egyedül :)
nem helytelen az ha valaki később megy suliba. én nehezen nyíltam meg társaságba, és visszatartottak, de nem baj, mert utána beilleszkedtem és jó tanuló lettem.
amúgyis 18 nak néznek max 23 éves fejjel :)
Igazából nem ez volt a kérdés, h ki iskolaérett e.
Én 7 és fél évesen mentem suliba, előtte négy évig jártam oviba, kétszer nagycsoportba.
az a fél csak azért volt, mert én februári vagyok, a suli meg szeptemberben kezdődik :)
közben járattak nevelési tanácsadóhoz.
Amúgy tényleg attól függ, hogy milyen messze van az ovi, sötétben nem engedném el őket, attól is függ, hogy találunk e valamilyen megoldást.
23/L
Nos a helyzet következő. A volt férjem mindenáron belém akar kötni, ezért kérdtezem, hogy van e valami jogszabály arra vonatkozóan, hogy hány éves kortól lehet vinnie gyermeknek a tesóját oviba vinni. Én gyeden vagyok itthon, az élettársam meg fősuliba jár, és tanulnia kell, ezért nem tudom én vinni a lányokat oviba. A nagyobbik lány, (9) megbízható, de a kisebbik (7) miatt már többször elkésett az iskolából. Vajon ebből származhat
bajom?
Azzal az indokkal, hogy a rosszul szervezett iskolába járatása (értsd, a húgát kell oviba vinnie) miatt fordulnak elő a késések, felelősségre vonhatnak téged, mint gyámot, mivel nem biztosítod neki megfelelően a tanuláshoz való jogát.
Ezeken túl pl. a lányod meggyűlölheti a húgát, mert miatta kell elszenvednie az iskolában a késések miatti megtorlást. A tanároknak minden esetben be kell engedniük órára, ezért igazolatlan óra nem adható, mégis sok helyen ezzel az eszközzel szankcionálják a késéseket, jogszabályellenesen. A késésről és annak büntetéséről az iskola szervezeti és működési szabályzatában biztos szerepel egy passzus, ez iskolánként változó lehet, hogy mit tartalmaz.
Hogy derült ki az apa számára, hogy késik a kislány a suliból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!