Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valami szabály arra, hogy...

Van valami szabály arra, hogy hány éves kortól viheti gyerek a testvérét óvodába?

Figyelt kérdés
2009. máj. 22. 20:45
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
50%
Vannak korán érő gyerekek, de általánosságban elmondható, hogy 11-12 éves kor alatt nem bízunk kicsi gyereket a gyerekre. Pszichésen nem értettek, és a felelősségtudat, veszélyérzet sem alakult még megfelelő szintre
2009. máj. 22. 22:29
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülők dolgoznak, nagyszülők nincsenek, valahogy mégis megkell oldani az oviba járást nem? Én 7 éves koromtól egyedül jártam suliba, semmi bajom nincs. Örülök annak is, hogy a fiamat reggelente eltudtam kisérni a suliba, most már 12 éves és egyedül jár, de akkor is aggódom érte. De ha nincs más megoldás?
2009. máj. 22. 22:32
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

ha kilenc éves gyerek egyedül mehet suliba, meg egyedül haza, vagy bevásárolni, akkor a kistesóját is viheti az oviba vagy bárhová :)

de azért vidékről pestre ne utazzanak egyedül :)

2009. máj. 22. 23:48
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

nem helytelen az ha valaki később megy suliba. én nehezen nyíltam meg társaságba, és visszatartottak, de nem baj, mert utána beilleszkedtem és jó tanuló lettem.

amúgyis 18 nak néznek max 23 éves fejjel :)

Igazából nem ez volt a kérdés, h ki iskolaérett e.

Én 7 és fél évesen mentem suliba, előtte négy évig jártam oviba, kétszer nagycsoportba.

az a fél csak azért volt, mert én februári vagyok, a suli meg szeptemberben kezdődik :)

közben járattak nevelési tanácsadóhoz.

Amúgy tényleg attól függ, hogy milyen messze van az ovi, sötétben nem engedném el őket, attól is függ, hogy találunk e valamilyen megoldást.

23/L

2009. máj. 22. 23:54
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Az en szuleim ketszer kisertek el az iskolaba, utana egyedul mentem. Meg csak 7 eves voltam, nagyvarosban laktunk, messze volt az iskola es utkeresztezodesbol sem volt keves. Szerintem neveles kerdese, na meg a szulonek tisztaban kell lennie a gyermeke 'kepessegeivel'. En mar akkor nagyon biztonsagosan tudtam kozlekedni. Egyszer megprobaltak elcsalni is, akkor is tudtam, hogy mit kell tennem.
2009. máj. 23. 08:36
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
ha megbízható a gyerek, szerintem semmi probléma nincs vele...én kb 4 éves voltam, amikor egyedül kezdtem boltba járni, persze úgy, h a boltban ismertek, tudták mi kell, előzőleg már ki is lett fizetve, és csak a kezembe nyomták, és nem kellett átmennem úton, csak végig a járdán, és egy sarkon befordulni, mindez budapesten...azt mondjuk csak később tudtam meg, hogy anya végig kint állt a kapuban és nézett:D de az unkatesóimat, akik egy 2000es faluban laknak, és közvetlenül a szomszédjukban van az óvoda, minden reggel viszi és hozza az édesanyjuk...teljesen neveltetéstől függ...10évesen már teljesen egyedül jártam iskolába, 4sávos úton keresztül, busszal...
2009. máj. 24. 16:59
 17/35 A kérdező kommentje:

Nos a helyzet következő. A volt férjem mindenáron belém akar kötni, ezért kérdtezem, hogy van e valami jogszabály arra vonatkozóan, hogy hány éves kortól lehet vinnie gyermeknek a tesóját oviba vinni. Én gyeden vagyok itthon, az élettársam meg fősuliba jár, és tanulnia kell, ezért nem tudom én vinni a lányokat oviba. A nagyobbik lány, (9) megbízható, de a kisebbik (7) miatt már többször elkésett az iskolából. Vajon ebből származhat

bajom?

2009. máj. 25. 06:43
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Azzal az indokkal, hogy a rosszul szervezett iskolába járatása (értsd, a húgát kell oviba vinnie) miatt fordulnak elő a késések, felelősségre vonhatnak téged, mint gyámot, mivel nem biztosítod neki megfelelően a tanuláshoz való jogát.

Ezeken túl pl. a lányod meggyűlölheti a húgát, mert miatta kell elszenvednie az iskolában a késések miatti megtorlást. A tanároknak minden esetben be kell engedniük órára, ezért igazolatlan óra nem adható, mégis sok helyen ezzel az eszközzel szankcionálják a késéseket, jogszabályellenesen. A késésről és annak büntetéséről az iskola szervezeti és működési szabályzatában biztos szerepel egy passzus, ez iskolánként változó lehet, hogy mit tartalmaz.

Hogy derült ki az apa számára, hogy késik a kislány a suliból?

2010. ápr. 15. 13:40
 19/35 A kérdező kommentje:
Született még egy kislányom, igy mostmár 4 lánynak vagyok az édesanyja. Nagyon rosszul esik, hogy negativ kommenteket irtok. A legnagyobbik lányom ujjong, ha viheti a msotmár első osztályos hugát az iskolába. Szinte madarat lehet vele fogatni, ha ő pakolhat be a mosogatógépbe, és örömmel altatja el a már majdnem 2 éves kishugát. Én is igy nőttem fel. Sztem ez életre nevelés, és nem rossz szülői hozzáállás. Annál inkább rossz az apa hozzáállása. Ahol tud belénk köt. Nem fürődhetnek a lányok a párommal, nem mesztelenkedhet előttük a párom, mert egyből perrel fenyeget. Sőt! A gyereke megszületése után a gyerektartást is lecsökkentette!!! Csodálkozik, hogy rövid nadrágban járatom a lányokat, amikor a gyerektartás csak 48 ezer forint. Próbált már valamelyikőtök ennyi pénzből gyereket nevelni? Nekem van még plussz 2 gyerek, igy nekem több szájat kell etetnem!
2010. ápr. 15. 13:45
 20/35 A kérdező kommentje:
A lányokat folyton kérdezgetik, faggatják, ők meg szegénykéim mindent elmondanak.....
2010. ápr. 15. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!