Menjek a ferjemmel a temetesre?
Én másodszor találkoztam apósékkal, mikor a férjem (akkor vőlegényem) nagypapájának temetésére mentünk.
Nem a családja miatt mentem, hiszen még bőven nem tartoztam bele, hanem a férjem miatt. Ő kért meg, szüksége volt rám.
ne azért menj el, mert el akarod búcsúztatni azt aki meghalt, hanem mert a férjednek meghalt valakije és ott légy mellette.
1 napot meg ki lehet bírni úgy, hogy nem érted mit beszélnek körülötted (nekem 1 hónapig kellett és túléltem).
a lényeg, hogy a férjed miatt menj el, az ismerkedést meg az idegen nyelvet ki lehet bírni egy napig, még ha nem is szeretnéd
Kérdező, én is világ életemben gyűlöltem a temetéseket és a temetőbe járást, viszont a helyedben én elmennék. Egy azért, mert a párodnak rokona volt és mivel Őt szereted, evvel Őt támogatod, biztos szüksége van rá, hisz minden temetés megrázó.
Másrészről meg azt mutatod így a családja, rokonsága felé, hogy egy rátermett nőt választott magának, aki hiába egy büdös szót nem ért az egészből, azt se tudja kinek a kijét temetik el, de ha a férjének támasz kell, ő ott van. ÉS kíváncsiak rád, érdeklődnek feléd, ez szerintem nagyon jó. Nem kell sírva-ölelkezve összeborulni a szeretettől, de egy minimális szinten jó, ha az ember ismeri a másk rokonságát, később ha már beszéled a nyelvet "konyha szinten", lehet nagyon jó emberket is megismersz és szükség esetén lesz még kire támaszkodni. Ha meg már nem is, de legalább abból nem lesz nehézséged, hogy esetleg valaki rokon keresztbe akar neked tenni. Érted téged ez nem izgat, de mégiscsak könnyebb az élet, ha nem cseszegetnek a rokonok.
A férjed meg mindavval tisztában van szerintem, hogy neki kell majd fordítgatnia, de egyszer ez kibírható, amúgy se hinném, hogy kisebb litániákra kíváncsiak rólad, csak szeretnének egy kicsit megismerni és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!