Semmit nem tudok megbeszélni itthon senkivel. Mit csináljak?
ha mondani akarok valamit,a szüleim csak lehordanak,hogy nem hallják tőlem a tévét vagy valami ilyesmi kifogással elküldenek a p.csába
a nővérem meg csak akkor kedves velem,ha négyszemközt beszélünk
úgy érzem,nem is tartozom ide,ebbe a családba. miért van az,hogy egyedül én vagyok normális?? anyámék idegbeteg állatok,a nővérem meg,ahogy írtam,csak akkor kedves,ha mások nincsenek körülöttünk.
a másik nővérem meg nem is velünk lakik,úgyhogy vele nem nagyon tudok ilyenekről beszélni..
már komolyan úgy érzem itt magam,mintha egy űrlény lennék vagy nem tudom micsoda. úgy érzem,a családban nincs semmi szerepem,csak egy jelentéktelen senki vagyok,akit az egész család utál és ennyi.
mit csináljak?
14l
Hát én ezzel nem értek egyet, ez a válasz optimista, én most adok egy realista választ is. Mi értelme nyüstölnöd a szüleidet ha látod mennyire külömböztök? Valyon meg tudod e változtatni egy harmin, vagy neven akárhány éves ember gondolkodását, viselkedését? Tegyük fel te 18-20 éves vagy vagy még ennél is fiatalabb. Nem fognak rád figyelni, a mait felnőttek többsége begyepesedett, a szokásai rabja és bemesélik maguknak hogy van egy saját működő kis világuk. Van külön helyük az agyukban neked is, mint a gyereküknek, de nem nézik jó szemmel ha nem illesz az elképzeléseikbe. Van olyan is hogy a szülő egész egyszerűen leszarja a gyerek nevelését, olyan szempontból hogy érzelmileg foglalkozzon vele. Az anyagiakat megteremti neki, de itt ki is merül a gondoskodás fogalma.
Tanácsolni azt tudom csak hogy ne hagyd magad. Ne törjön le hogy a szüleid ilyenek. Keress más hasonló embereket, mint amilyen te vagy. Foglalkozz magaddal a szüleid helyett is.
Én is űrlény vagyok, de sokkal idősebb. :)
Ha végképp nincs kivel beszélned, írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!