Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? Felvételiz...

Most mit csináljak? Felvételizzek megint?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 15 éves vagyok. Tavaly anyám benyomott egy olyan iskolába, egy olyan tagozatra, amit utáltam úgy ahogy van. Annyira, hogy nem találtam belőle más kiutat, nem voltam hajlandó semmit se csinálni az órákon, ezért megkérték anyámat, hogy vigyen el másik suliba. Irtózatosan sokat veszekedtünk amiatt, hogy el akaratam menni onnan. Anyám nem engedte, de miután a tanárok kérték h vigyen el, nem volt más választása. De mivel gyorsan kellett elhúzni onnan, ezért rögtön beiratott az első iskolába, ahol fogadtak. De borzalamsan érzem magam abban a suliban, nagyon sokminden miatt. Miután az első iskolámból elmentem, anyám természetesen nem engedett oda menni, ahová én szerettem volna, tehát megint ott tartunk, mint előtte. Na mindegy, a lényeg, hogy hiába rágom a szüleim füleit, ígérhetek akármit, csinálhatok akármit, nem engednek abba a suliba, ami nekem kellene, ahol én jól érzeném magam. Mit csináljak ?? Kérlek segítsetek, mert nem bírom már tovább ! Át szeretnék menni tizedikbe, de nem engedik..

És hogyha valahogy sikerülne rábírnom a szüleimet arra, hogy újra felvételizhessek abba a suliba ahova akarok menni, akkor még időben el leheten intézni a papírmunkát ? Mert nekem még az is jó lenne, ha újra felvételiznék és egy évvel fiatalabbakhoz járnék.

2012. jan. 2. 10:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szegény, sajnállak :( Az a baj, hogy ha a szülő nem hagyja, hogy oda menj ahova szeretnél, akkor nemigen tudsz mit tenni.

Nálunk is így volt. Én rajztagozatra jártam általánosban, aztán nem hagyták, hogy képzőművészeti középsuliban folytassam, más iskolákat jelöltek meg nekem. Amivel az volt a gond, hogy az én szorgalmamhoz túl erősnek bizonyult, ráadásul az a szakma sem érdekelt. Jött egy betegség, 1 hónap kórház, rengeteg hiányzás ezáltal, nem tudtam felvenni a lépést a többiekkel, félévkor 6 tárgyból buktam, amit év végére 2re sikerült redukálnom. De így is meghúztak, mert egy nyár alatt nem sikerült pont azt a 2 tárgy anyagát megtanulnom, amihez s*gghülye vagyok. Nem voltam hajlandó 1 évvel fiatalabbak közé járni, tök ciki volt, nem jártam be, kirúgtak. Így anyàm belement, hogy esti tagozatra menjek, így ott leérettségiztem felnőttek között...

Egyetlen egy haszna volt annak a sulinak ahova iratott, hogy 16 évesen nyelvvizsgát tettem... de semmi más.

Szerintem ugyanúgy tudod elérni, mint az előző sulidnál. Ha az észérvek nem használnak... nem a legjobb megoldás, de ha nincs más választásod...

nekem is van egy 1 éves kislányom, de sosem tiltanám meg, hogy abba az iskolába menjen, ahova szeretne..

2012. jan. 2. 10:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Ha onnan is kirúgatom magam, akkor nemhiszem, hogy felvennének oda, ahova akarok menni, Bár, állítólag átvesznek olyan diákokat is, akik ilyen okok miatt jönnének át. De az már tényleg nagyon durva lenne ha másodszorra is sztrájkba lépnék.
2012. jan. 2. 10:44
 3/10 anonim ***** válasza:
de rühellem az ilyet ... -.-" mi az hogy a szülő nem engedi a gyerekét abba a suliba menni ahova akar?! ezt sosem értettem... főleg ha nem kerül többe mint a másik ...
2012. jan. 2. 11:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia. Megértelek, mert ugyanebben a helyzetben voltam. Szüleim ragaszkodtak, hogy német nemzetiségi tagozatra járja, annak ellenére, hogy akkor semmit nem tanultam németül. 0 német tudással kellett németül törire, földrajzra és matekra járnom, német irodalomról és nyelvtanról nem is beszélve. Szörnyű volt. 2 és fél évig szenvedtem ott. Az első évben 4 tárgyból majdnem buktam (Az előtt mindig kitűnő voltam), 10-re sikerült valamicskét javítanom. Aztán 11-ben döbbentem rá, hogy semmi értelme, hogy ott maradjak. Az időm 100 %-át kitöltötte a német tanulás, hiszen nekem az alapokat is el kellett sajátítanom, nekem azok hiányoztak. Nem tudtam semmi mással foglalkozni, az átlagom még mindig nem volt olyan, amilyennek szerettem volna. 11-ben tagozatot váltottam. Érdekes, hogy abban az évben már jeles rendű tanuló lettem és azóta egy kiváló érettségim is van :) németből középfokú nyelvvizsgám lett és miután tagozatot váltottam tudtam más tárgyra pl az angolra is koncentrálni, abból meg lett a felsőfokú nyelvvizsgám.

Én azt javaslom neked, hogy mutasd meg szüleidnek, neked itt nincs maradásod. Vázold fel nekik, hogy milyen terveid vannak a jövőben (főiskola, egyetem) és mondd el nekik, hogy ebben a suliban ezekre nincs lehetőséged. Mindenképpen hangsúlyozd, hogy miért szeretnél konkrétan elmenni, ne az legyen az okod, hogy mert itt nem tetszik és a másik suli szimpibb, mert az nem magyarázat. Legyen konkrét oka annak, hogy ezt a sulit ott akarod hagyni!

2012. jan. 2. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Milyen iskolákról van szó?
2012. jan. 2. 15:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Franciáról jöttem el.

Most meg egy átlag gimis tagozaton vagyok, de egy másik gimi szakközép részére szeretnék menni.

2012. jan. 2. 17:08
 7/10 anonim ***** válasza:

valamilyen szakma érdekel?

mit mondanak, miért nem engedik?

2012. jan. 4. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem csináld meg ezt a sulit rendesen.

Mi az, ami a másikban vonz? Ha a légkör vagy a haverok, azért nem érdemes tönkretenni az életedet ezzel a balhézással. Ha meg a szakirány, akkor ne aggódj, hogy érettségi után simán megtanulhatod 1-2 alatt azt a szakmát, művészeti ágat, bármit.

Túl szélsőségesen gondolkozol. Ne akarj esti sulis lenni, hidd el, nagyon szar.

Ne csináld ezt magaddal, és az ősökkel sem.

2012. jan. 4. 21:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Gyorsan kell döntened, mert január 21-én lesz a felvételi, de a jelentkezést a felvételi írására már le kellett ADNI, DE TALÁN MÉG EL LEHET INTÉZNI, HOGY MÉGIS MEGÍRD! (bocs) Menj el a legközelebbi középiskolába, írd meg a központi felvételit és még van időd dönteni, hogy később mi legyen. Igaz, a szülőnek alá kell írnia a papírt!
2012. jan. 4. 23:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs mit csináljak. De szerintem nem írom meg megint a felvételit.
2012. jan. 5. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!