Mit tennétek, ha a 16 éves lányotok ilyeneket csinálna?
A húgomról van szó. Évek óta lopkodja a pénzünket, különösen a szüleimét, sokszor többtízezret ellop. Próbálkoztak már a zsebpénz bevezetésével, kapott havi 10ezret (ami úgy, hogy mindent megvesznek neki, sok pénz), de nem hatott, tovább lopott, nem volt elég neki a pénz. Most már ott tartunk, hogy 4-5 db ruhámat is ellopta úgy, hogy eltűntek a Föld színéről, feltételezem, eladta őket. Csöves, aljanépségből való barátai vannak, így ez sem lenne csoda.
Ezenkívül cigizik folyamatosan, iszik is, rendszeresen tele van a szobája marlboros dobozokkal és piásüvegekkel. Amikor kérdőre vonják, letagadja, azt mondja, valamelyik barátjáé. Gondoltuk, hogy ennek nem lesz jó vége, így már pszichológushoz is jár, de semmi hatása. Kétség kívül nem túl rózsás a családi életünk, a szüleim gonoszak, önzőek, agresszívak, ok nélkül is bántanak még engem is folyton, azonban annyira nem rossz, hogy a húgom ilyeneket csináljon (főleg, hogy anyagilag szinte mindent megkap, utazgatások stb.).
A tegnapi azonban mindent vitt… összekeveredett valami környékbeli drogos bandával, és a tegnapi discoban elkapták a rendőrök, miközben épp adta el a drogot egy ismerősének. Letartóztatták és bevitték őt meg a szintén drogos barátjait. A véréből kimutatták a drogot, illetve ugye a rendőrök végnézték, ahogy árulta, majd akkor csaptak le, mikor már eladta őket. Mégis úgy néz ki, hogy egy semmirevaló elvonón kívül semmit nem kap (semmirevaló, mert már volt ott ismerősöm, és volt, hogy betépve ment be elvonóra, röhögött az egészen), max pénzbüntetést fog kapni még, amit még a szüleim fizetnek ki, a mi kárunkra! Anyám igérgette a húgomnak, hogy ezek után sehova nem mehet, de a 3 évvel ezelőtti detoxba kerülése után is ezt mondta, 2 hét múlva meg már el is felejtette neki és újra ő volt anyuci egyetlen, kedvenc pici lánya (én meg a fekete bárány). Aztán ez lett a vége. Most hazahozták a rendőrségről, és itthon fekszik, ahogy ismerem, nincs bűntudata sem (sosem volt, semmiért sem, még mikor megölte az állataim, sem). Tudom, hogyha vége az ügynek, ugyanúgy folytatni fogja, drogozni fog és semmi sem számít neki. Az egyik rendőrnő azt mondta, szerinte egy kis tünemény a húgom a beszélgetés alapján és biztos nem gondolta komolyan (persze -.- akkor is tünemény, mikor a saját anyját elmondja mindenféle k*rvának és a fejéhez vágja a táskáját?!).
Ti mit tennétek, ha ilyen gyereketek lenne? Én megszabadulnék tőle, beadnám valahova. Megkeseríti az egész család életét, és akárhogy próbálkoznak a szüleim, semmi sem hat rá. Így a vége az lesz, hogy folyton minket rövidít meg, aztán folyton futkozhatnak a szüleim a rendőrségre utána, kiváltani.
Kedves Kérdező! Én vagyok az apácás válaszoló :)
Nem tudom, mennyi idős vagy, de úgy látom, hogy valamilyen isteni csoda folytán egészséges maradt a lelked annak ellenére, hogy egy nagy rakás rohadásban nőttél fel.
Az egyetlen, amit minél előbb meg kell tenned, amint betöltöd a 18-at, fognod magad, és elköltözni, és vissza se nézni soha az életben többet. Érted, SOHA! Nem gyűlölettel, haraggal, hanem úgy, mint aki kiszakad a koszból, és nem lép bele vissza soha. Ha nyavalyognak, kölcsön kérnek tőled, akkor se lágyuljon el a szíved, és ne fizesd az életvitelüket. Ha éhesen kopogtatnak az ajtódon, adj nekik egy tál ételt, hogy ne legyenek éhesek, de pénzt ne adj! Ha megbetegszenek, és lerokkannak, intézd el nekik az öregotthont, de a saját házadba ne fogadd őket. Ők idegenek, lopnak, nem a te világod. Annyira légy irgalmas velük, amennyire bármelyik embertársaddal tennéd, de soha soha ne gyűlöld őket.
És menj. Legyenek határozott céljaid az életben, és dolgozz és tanulj! TANULJ! És Isten legyen veled! És ne nézz hátra. Ami elveszett, az elveszett, értük már te semmit nem tehetsz, csak azt, de azt nagyon határozottan, hogy példát mutatsz az életeddel, nem gyűlölöd őket, és imádkozz értük, hogy tanuljanak ők is, ha másból nem, hát a te példádból. És ha el kell veszniük a maguk által teremtett pokoli életükben, akkor elvesznek, de te élj tovább.
Az én húgom is hasonló, nálunk is megvolt a pénzlopás, ruháimat és egyéb cuccaimat eltüntette, aranyékszereket eladott otthonról...
Nekem annyi a szerencsém, hogy a szüleim normálisak, igyekeztek visszafogni amennyire tudták, 19 évesen is próbáltak "parancsolni" neki, ekkor közölte, hogy neki nem parancsol senki, akkor inkább elköltözik.
És a szüleim voltak olyan jó fejek, hogy erre azt mondták, hogy mondd meg a címet, már pakoljuk is a cuccaidat és visszük neked ahova kéred.
(Valami ismerőséhez elköltözött. 3 éve volt ez kb., azóta mindig talál magának valaki balek pasit, akin élősködik. Szüleimmel tartja a kapcsolatot, kb havonta hazamegy, de nem engedik visszaköltözni. Egyszer engedték, de ugyanolyan volt mint régen, nem fog megváltozni.)
A kérdezőnek én is csak ezt tudom javasolni, hogy húzzon el otthonról, amint teheti.
Úristen. Először is, van valami változás?
Én 16 éves vagyok, van egy majdnem 20 éves nővérem. Nővérem idén érettségizik, általánosban és középiskolában is végig kitűnő volt, sorra nyerte a versenyeket. Elég neves gimnáziumba jár, szóval nagy dolog a kitűnő.
Én sosem voltam olyan jó, mint ő. Egy ideig olyan akartam lenni, majd aztán nem. Velem is vannak gondok, de nem vészesek. 4-es koromban kitűnő voltam, 8-ban 4,82 volt az átlagom, 9. végén pedig 4,3 tehát olyan nagy gondok nincsenek. Szerencsére a szüleim felfogták, hogy én nem olyan vagyok mint a nővérem, és nincsenek olyan nagy elvárásai. Sorra kapom az egyeseket, és idén már 2 db hármas is szerepelt a félévimben. Az egyik érettségi tárgy, a másik meg nem érdekel. Érettségi tárgyat természetesen év végére kijavítom. Szakközépbe járok, a szakmai tárgyakból kitűnő vagyok, tehát a bizim nem izgat oly nagyon.
A cigarettát sosem próbáltam ki, és nem is tervezem. Szüleim már nagyon régóta dohányoznak, apukám 18 éves kora óta, anya nem tudom mi óta. Elrettentő példa. Bár lehet, hogy valaha el fogok szívni egy-egy szál cigit, de 18 éves korom előtt biztos, hogy nem. Alkoholt alkalmanként fogyasztok, de még sosem sikerült nagyon berúgnom. Drogot sosem fogom kipróbálni.
A vicces az, hogyha végig néznél az osztályunkon én vagyok a legjobban eleresztve, látszólag. Sosem mondtak a szüleim még semmire sem nemet. Az egy dolog, hogy nem mertem mindent megkérdezni, de eddig az összes bulit és elmenetelt engedélyezték, csak esetleg korlátozták a hazajövetelt. És pénzt is adnak, ha kérek.
Nem vagyunk eleresztve, apukám 1 évig munkanélküli volt, napról napra élünk. Hitelek, nővérem ballag. Kiadások vannak, bevétel alig. Mégis, amikor kértem egy ezrest (mellesleg nagyon lelkiismeret furdalásom szokott ilyenkor lenni...) akkor adtak.
Érdekes, de nekem már nagyon pici koromban érett gondolkodásom volt, és nem tudom, hogy ezt hogy érték el. Nagyon szeretem, és tisztelem őket.
A szüleid ellened vannak. Kérj tőlük a kellőnél több pénzt, és rakj félre amennyit csak tudsz. Dolgozz! És ahogy tudsz, költözz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!