Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít ez a...

Titeket nem idegesít ez a "párom" kifejezés?

Figyelt kérdés

Párja a cipőnek van, meg az óvodásoknak a kettes sorban. A legrosszabb az, mikor olvasom, hogy "két hete jöttem össze a párommal"... Lehet az ember lányának barátja, vőlegénye, férje.

Egyébként még a kedvesem meg a szerelmem megnevezés az, amitől ki tudok szaladni a világból.

Igazából csak az érdekelne, hogy másban is fellelhető-e hasonló érzés ezekkel kapcsolatban, vagy én vagyok meghibásodott:)

2011. dec. 31. 10:21
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

22. válaszoló.

én nem gondolom úgy, kérlek ne adj olyat a számba amit nem mondtam :)

2011. dec. 31. 16:24
 32/38 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!15 éve élek élettársi kapcsolatban egy férfival.2 gyermekünk született,lassan 40 éves vagyok.Nekem a Te véleményed szerint ki?A barátom?Ennyi idősen ez nem a megfelelő megnevezés szerintem.A férjem?Helytelen hiszen nem vagyunk házasok.Vőlegényem?Elég hosszú jegyesség:)Én életem párjának érzem(diplomával és fehér bőrrel),de ha van jobb és találóbb ötleted szívesen meghallgatom!!!

B.U.É.K.!!

2011. dec. 31. 17:16
 33/38 anonim ***** válasza:
36%

10:43

Felvilágosult, értelmes embert még nem hallottam így beszélni, ezt általában a kisebbség vagy a kevésbé műveltek mondják, épp múltkor hallottam 2 intelligens nő beszélgetését a buszon erről, hogy milyen hülyén hangzik már, szóval ne aggódj, nem te vagy meghibásodott:)

Na, ez a szánalmas inkább.:DD Egyébként, ha olyan szuperinteligensnek tartod őket, akkor hol a sok pénz a kocsira? Hmm? Miért busszal? Tuti ,hogy nem egy Dél-Afrikai buszos kiránduláson hallottad...

Én úgy vélem, vagyis én úgy vettem észre, hogy annak nem tetszik ez a "párom" kifejezés, akinek nincs párja, vagy nincs túl sok szerencséje a szerelemben.

2011. dec. 31. 17:42
 34/38 anonim ***** válasza:
60%

Ez legyen a legnagyobb problémád...

Nagyon unatkozhat az az ember, akinek már ilyen semmi dolgok is idegesítőek. Gondolj már bele, egy pár, akik együtt vannak már pl 50 éve, hogy szólítsák a másikat? Ismerek olyan idős párt, akik nem házasodtak össze, csak élettársak már hosszú ideje. Elég fura lenne, ha a néni a barátjának hívná a papit, a papi meg a barátnőjének. Aki meg szerint ez idegesítő, akkor gondolkozzon már el, hogy ő tökéletes? Nem, mert engem meg az idegesít, aki ennyire ráér mint te, Kérdező...

2011. dec. 31. 18:56
 35/38 Napkiraly ***** válasza:
31%
Engem idegesít
2012. jan. 1. 22:58
 36/38 anonim ***** válasza:
68%

:)

Épp, hogy a kisebbségiek, meg a kevésbé művelt emberek nem tisztelik meg ezzel a párjukat.

Szerencsém van főiskolára járni, ahol nagyon magasan képzett tanárok tanítanak. És képzeld "párommal" illatik meg a kedvesüket.

2012. jan. 3. 16:02
 37/38 anonim ***** válasza:
54%
illetik
2012. jan. 3. 16:03
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Mindig megmosolygom az ilyen kérdéseket. Ez csak egy szó. Nem káromkodás, vagy szakszó. Egy hétköznapi kifejezés és mennyi vitát tud kavarni. A válaszokat olvasgatva úgy láttam itt mindenki művelt és intelligens embernek vallja magát, ergo azzal is tisztában van az "egyéni ízlés" fogalmával. Semmi baj azzal, ha valakinek nem tetszik ez a szó, és azzal se, ha valaki csak ezt használja. De senkinek sincs joga megszólni a másikat az egyéni nyelvezete miatt, pláne nem beskatulyázni műveletlennek, komolytalannak, vagy éppen sznobnak. Én például a "pasim" szót nem szeretem, mert gyerekes megnevezésnek találom, de elfogadom, hogy valaki másképp gondolja, és soha meg nem fordulna a fejemben, hogy az illető nem szereti annyira a "pasiját", mint más a "kedvesét", a "párját", vagy éppen a "barátját".
2013. máj. 3. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!