Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít ez a...

Titeket nem idegesít ez a "párom" kifejezés?

Figyelt kérdés

Párja a cipőnek van, meg az óvodásoknak a kettes sorban. A legrosszabb az, mikor olvasom, hogy "két hete jöttem össze a párommal"... Lehet az ember lányának barátja, vőlegénye, férje.

Egyébként még a kedvesem meg a szerelmem megnevezés az, amitől ki tudok szaladni a világból.

Igazából csak az érdekelne, hogy másban is fellelhető-e hasonló érzés ezekkel kapcsolatban, vagy én vagyok meghibásodott:)

2011. dec. 31. 10:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
30%
engem kissé igen
2011. dec. 31. 13:10
 22/38 anonim ***** válasza:
80%

A barátom, az az a férfi barátom, aki barát, nem társ.. A párom meg az a személy, akivel élek, akit szeretek. És nem, sem buta, sem vidéki, sem iskolázatlan nem vagyok. Nem tudnám barátomnak hívni.. 3-4 hónapig még csak-csak, mert ott még minden más korai.. De azután..:) Ő nekem a párom, aki hozzám tartozik. Nem az ovistársam, a cipőm. 15-6 évesen elfogadott nálam, a barátom, pasim kifejezés.. De utána nálam sehogy sem. Csak azt nevezem a páromnak, akivel komolyabb. 3 éve élünk együtt, nem a vőlegényem még, hívjam talán a pasimnak? Hadd ne legyek már csak azért buta, mert te úgy gondolod.. :)

21/l

2011. dec. 31. 13:23
 23/38 anonim ***** válasza:
34%

A nevem sok mindent elmond arról, hogy hogyan vélekedem erről a kérdésről :)

Sznob, fellengzős kifejezés, az a legidegesítőbb, amikor ilyen 2 hetes vagy hasonló komolyságú kapcsolatban mondják ezt tizenévesek.

Nekem soha nem állna rá a számra. Valakinek vagy barátja/barátnője, vagy vőlegénye/menyasszonya, vagy férje/felesége van. Punktum.

2011. dec. 31. 14:06
 24/38 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező és mellette állók!

Akkor kérlek mondjátok meg, hogy hívjam azt a férfit, akivel 7 éve együtt élek és tőle vannak a gyerekeim, de nem a férjem?

Élettársam, barátom? Ezek sem jobbak... Barátom 20 évesen volt, az élettárs szótól meg kiráz a hideg, olyan hivatalos :)

Mondjam azt, hogy a gyerekeim apja? Az meg olyan, mintha nem tartoznánk össze. Vagy talán a társam? Azt meg inkább a melegek szokták használni, na meg az üzlettársak :)

Na, akkor mi van még?

2011. dec. 31. 15:38
 25/38 anonim ***** válasza:
75%

A párom még a legjobb kifejezés, ha nem vagy férjnél még.

A "barátom" 30 évesen elég morbid lenne:)

Az "élettársam" eléggé csúnya kifejezés, soha sem lennék ilyen kapcsolatban és nem tekintenék senkit sem élettársnak, ez a jó kis törvénytelen "élettárs" kifejezés mindig ott van a gyilkossági rovatokban hogy K.S megölte az élettársát...

Ha még nincs férjnél/nem nős valaki, arra a legszebb kifejezés a párom. Ennél nem tudok jobbat.

29N

2011. dec. 31. 15:39
 26/38 anonim ***** válasza:
96%

Inkább az a gáz, hogy a "fiatalok" (25 alattiak) pár hetes/hónapos kapcsolatban is párjuknak hívják a barátjukat.

Ezért kezdi elveszíteni a jelentőségét ez a szó.

2011. dec. 31. 15:47
 27/38 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező!

Kérlek mondj Te valami megfelelőbb kifejezést!

Egy férfivel élek együtt, szerelmesek vagyunk, együtt tervezzük a jövőnket. Én 23 éves vagyok, Ő 30. Nos akkor hogyan nevezzem, szerinted?? Kérlek adj tanácsot!

N

2011. dec. 31. 15:50
 28/38 anonim ***** válasza:
56%
A kérdező biztos uram-parancsolómnak hívja, úgy látszik nem tartja magát egyenlő társnak, hogy páromnak hívja.
2011. dec. 31. 16:00
 29/38 anonim ***** válasza:
56%

Még mindig ezen pattogtok? Vicces, hogy aki le merte írni a véleményét, az egyből 0%-ot kapott, míg akik használják a párom kifejezést, azok 100-at. Itt látszik, egyeseknek mennyire a béka segge alatt van az intelligenciájuk.

Pontozgathatnék én is, de ezt az örömöt meghagyom a gyökereknek, ha már más boldogságuk nincs az életben. Na de persze: Ti nem vagytok buták:)

Senki nem írta, hogy így, vagy úgy kéne hívnia az embernek a társát, a Kérdező megkérdezte, hogy mit gondolunk erről, aki válaszolt rá és vele értett egyet, annak a válasza semmit sem ér. Tolerancia 0.

De ismétlem: Nem vagytok buták, az a lényeg.

2011. dec. 31. 16:12
 30/38 anonim ***** válasza:
93%
Az előtted lévő vagyok, én is 100%-on állok, Én nem pontozok senkit, de körülbelül akkora butaság, mint unintelligensnek hívni valakit, mert másképp nevezi a társát.
2011. dec. 31. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!