Párja a cipőnek van, meg az óvodásoknak a kettes sorban. A legrosszabb az, mikor olvasom, hogy "két hete jöttem össze a párommal"... Lehet az ember lányának barátja, vőlegénye, férje.
Egyébként még a kedvesem meg a szerelmem megnevezés az, amitől ki tudok szaladni a világból.
Igazából csak az érdekelne, hogy másban is fellelhető-e hasonló érzés ezekkel kapcsolatban, vagy én vagyok meghibásodott:)
Én is páromnak hívom a vőlegényem, aminek nagyon egyszerű oka van, a többi nem tetszik, vagy még nem használhatom. A barátom nem tetszik, mert ez annál komolyabb, ráadásul ilyenkor mindig visszakérdeznek, hogy barát-barát, vagy párod-barát? A kedvesem túl nyálas, a szerelmemet csak négyszemközt használom, a társam túl hivatalos, a vőlegényem túl hosszú, és még nem a férjem, így maradt a párom :) Szerintem szép, egyszerű. Nekem nem derogál kijelenteni, hogy PÁRkapcsolatban élek, tehát párom van, mint a madaraknak vagy a cipőknek. Ő kiegészít, tehát mi egy pár vagyunk. Ha pedig a műveltségről beszélünk, rengeteg könyv után, orvostanhallgatóként nem tartom magam műveletlennek :)
2011. dec. 31. 11:00
12/38 anonim válasza:
Szia!
Szerintem sem vagy meghibásodott, ezt a párom kifejezést tényleg inkább a kicsit butábbak használják, többnyire én olyanok szájából szoktam hallani. Egyetemisták, meg a 30-as korosztály normálisabb része nem igazán használja, vagy maximum vidéken.
Teljesen jól gondolkodsz, többiekre ne hallgass.
2011. dec. 31. 11:24
13/38 anonim válasza:
Miért az uram jobb lenne? Nem tudom miért zavar, van egy gyerekünk, de nem házasodtunk össze, így barátnak se és férjnek se hívhatom, az élettárs túl hivatalos.
2011. dec. 31. 11:25
14/38 anonim válasza:
Engem is idegesít és tök jó, hogy nem vagyok egyedül. :)
2011. dec. 31. 11:33
15/38 anonim válasza:
te vagy a meghibásodott. a barátomnak nem fogom hívni a páromat, amikor 3 éve vagyunk együtt. 16 évesen hívtam így a "barátaimat". 24 éves fejjel igenis párom. minek hívjam? a hapsim? a pasim?
2011. dec. 31. 11:45
16/38 anonim válasza:
Na szerintem meg az a butaság, hogy valaki abból ítéli meg a másik intelligenciáját, hogy páromnak hívja a társát.
2011. dec. 31. 11:48
17/38 anonim válasza:
engem is idegesít..
2011. dec. 31. 12:31
18/38 anonim válasza:
16. vagyok
És még butábbnak, aki találva érzi és lepontoz.
2011. dec. 31. 12:36
19/38 anonim válasza:
Nem, tökéletes kifejezés bizonyos kapcsolatokra.
2011. dec. 31. 12:51
20/38 anonim válasza:
Én sem szeretem a "párom" kifejezést. Amég jártunk a férjemmel, addig a barátom volt, aztán vőlegényem, majd férjem. Amúgy meg a nevén szoktam hívni, említeni. A " kedvesem" kifejezés sem a kedvencem, de még az is sokkal jobb, mint a "párom".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!