Mennyire múlik a neveltetésen az, hogy ki milyen lesz felnőtt korára? (bővebben)
Figyelt kérdés
Kiskoromtól nagyon túlsúlyos vagyok, ezt szüleimnek köszönhetem? Túlsúlyom miatt rendkívül gátlásos lettem, ezt is a szüleimnek köszönhetem? Az eredeti kérdés is érdekelne, hogy átlagban mennyire befolyásolja a neveltetés a felnőttkori viselkedést?2011. dec. 31. 09:31
11/11 anonim válasza:
Természetesen sokban befolyásolja a neveltetés a személyiséget.
Kb úgy 40 %-ban, de a másik 60%-ban velünk született tulajdonságaink vannak. Ezt egy pszichológus tanárom mondta egy előadáson.
Van egy ősösztönünk, ez az ún ID, ez az ID egy "vadállat", és teli van erős akarattal.Ezt az ID-et körbeveszi az EGO és ezt körülveszi még a Szuperego. Az egok szerepe, hogy az ősösztönt visszafogják. Ha az ego-nak nem sikerül, akkor ott van még a szuperego.
Példa rá, hogy egy férfi megkíván egy nőt, ha az ego közbelép, akkor jönnek a randik, csókok stb. Ha nem lép közbe az ego, akkor megerőszakolja a nőt, mivel nincs ami visszafogja. Érdemes utánaolvasni ´;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!