Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felesegnek vagy gyereknek lenni?

Felesegnek vagy gyereknek lenni?

Figyelt kérdés

Udv mindenki!

Eleg bonyolult szituacioba keveredtem. Erettsegi utan dolgoztam, mert nem tudtam mihez kezdjek az eletemmel, most 23 evesen megerettem ra, hogy az orvosira menjek. Tudom, hogy nehez, meg no vagyok, meg gyerek, meg minden, ezt a reszet vegig gondoltam, ugyhogy most a lebeszelesbol nem kerek. A szuleimnek adtam eddigis a penzem felet, igy mindenki jol jart. En kaptam kenyelmet, mindenre ok figyeltek, en "csak" fizettem, ok kaptak segitseget tolem. Ok vallaltak, hogy amig tanulok nem kell dolgoznom, cserebe en majd tamogatom oket kesobb. Ez mind szep es jo volna. De itt belerondit a maganelet. 3 evvel ezelott megismertem egy ferfit. Szeretjuk egymast, bar meg ugy erzem talan nem allok keszen a hazassagra, meg nem vagyok eleg erett, mondjuk ezt lehet csak az orok pesszimizmusom mondatja velem. Most neki haza kell mennie(nem arab), O nem tud magyarul. Itt csak atutazoban volt, 2 evig tavkapcsolatban eltunk, 3 havonta repultem en, neha O. 1 evig eltunk kozosen Magyarorszagon. O itt munkat magyar nyelvtudas nelkul nem igen kap, a sporolt penzebol elt, es mindent feleztunk. Most visszamegy, megkerte a kezem. Ha vele akarok menni, muszaj leszunk osszehazasodni, mert nem europai, es mashogy nem kapok tartozkodasi engedelyt. Valamnint, akkor el kell felejtenem az itteni egyetemet. Ez nem is lenne gond, a gond ott kezdodik, hogy en ugy gondoltam itthon 1-1.5 ev alatt felkeszulok a felvetelire. Tutira megyek, tudom,hogy orvos akarok lenni, ezert nekem nem gond, ha nem fel ev alatt keszulok fel,bepotolom minden hianyossagom, ugye az evek alatt sokat felejtettem. Viszont,ha itthon1-1.5 ev, akkor ott 1.5-3 evvel kell szamolnom. Persze nagyban fugg a szorgalmamtol is,amiben nem lenne hiany, viszont kell am szerencse is, meg hatalmas lelkiero. Mert bar nem vagyok hulye a nyelvekhez, amig tanultam jo voltam belole, viszont magamtol elegge docogosen veszem a faradsagot leulni es nyelvet tanulni. Ugyhogy a tudasom mivel evek ota nem hasznaltam semmit a francian meg a magyaron kivul, kb a 0-hoz kozelit, es az iskolai oktatas is olyan volt, amilyen. A kozos nyelvunk a francia,barmilyen fura is.:) Mondjuk azt anyukamtol kaptam,aki felig francia, ugyhogy helyzeti elony. Itt jon a koltoi kerdes: Mi tevo legyek?

Sokszor atgondoltam mar, es ezeket az opciokat latom lehetsegesnek:

1. Itthon maradok, es szenvedek nelkule, mert a tavkapcsolatot mar probaltuk, az tobb mint lelekgyilkos szamomra. Koszonjuk,kitartottunk,de mar nem birjuk tovabb.

2. Itthon maradok es szakitunk, nem akarom, de megis hogy varhatna ram 6-8 evet? (8 ev a felkeszulesi ido miatt, ugy terveztem beiratkozom ide egy felkeszito kurzusra, az is 1 ev)

3. Vele megyek, es hosszahazasodunk. Ami vagy korai vagy nem. Hat ez jo kerdes. Mondjuk en az a fajta ember vagyok, aki 20 ev mulva is korainak talalna, nem azert, mert nem akarok hazasodni,ellenkezoleg. Csak en maga vagyok a szkeptimizmus mindenteren. Vallalva azt, hogy talan mega-hiper szuper eletem lesz, mert meg tobb turelemmel es munkaval felvesznek egy sokkal jobb egyetemre, mint itthon mondjuk a sote. De az is lehet, hogy jol megszivom es 26 evesen kezdem el csak az egyetemet(mert elkezdem az nem kerdes), esetleg legrosszabb esetben haza jovok es itt csinalom, de akkor mar megint az van, hogy idosebb vagyok x evvel.

A gyerek es a feleseg kerdes meg ugy jon ide, hogy

1. A szuleimnel meg elvezhetnem fiatal felnottkent az eletet, viszont felo, hogy igy nehez lesz leszakadnom, mert ugye minel kesobb fogom megtenni.

2. Feleseg: Ez adott ugye...

Meg annyit, hogy olvastam itt egy hasonlo kerdest, barmilyen meglepo is, max ihletet meritettem belole. Mert en meg kerdest itt nem tettem fel. Koszi a reakciokat!

2011. dec. 28. 15:36
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Persze,hogy megkerdeztem! Erre volt a valasza az, hogy megkeri a kezem, es menjek vele. Meg fiatal vagyok, plusz szerinte alapbol joval fiatalabbnak nezek ki, mint korom (ez engem nem vigasztal). Azt mondja eltart, csak tanuljak,es ne gorcsoljek azon, hogy 1-2 evvel elobb vagy kesobb leszek orvos. Gondolkoztunk egy europai orszagon is, csak azzal meg az a bibi, hogy igaz kozelebb leszunk, de azt a problemat tovabbra se oldottuk meg, hogy o mashol se kapna munkat. A tanari allas ilyen,alaposan megerdeklodtunk, sok mindent ujra el kellene vegeznie. Meg igazan sok ertelme nincs egy koztes megoldast valasztani, hisz akkor meg senki se lenne igazan "eros", ott ahol vagyunk, hisz senkinek se a hazaja. Bar teny a szuloket tobbszor lathatnam. Most azt mondja 2 havonta haza tudok majd repulni. Ez szep, de majd mar az egyetemen leszek, ez max evi 2 alkalmat jelent majd,es akkor mar sokat mondtam.
2011. dec. 28. 16:17
 12/23 A kérdező kommentje:
Mindenkepp tanulni fogok, csak ugye kint x evvel kesobb tudom kezdeni. Es hat igen, ha valami tortenne vele, en nem tudnam magam ott eltartani. Egyreszt mert orvosi mellett nehez lenne tanulni, masreszt a szuleim sem allnak ugy. Szoval most kimenni, kicsit olyan, mintha mennek a vak vilagba a biztos helyett. Viszont tavkapcsolatnak nem hiszem,hogy igy lenne barmi ertelme is. Ezen kivul meg olyan jol megvagyunk. Sokak panaszkodnak,hogy nincs egy normalis bartjuk,en is igy voltam,most van,erre tessek...Valahogy sosem akar nekem a munka meg a maganelet osszejonni. Ha van az egyik nincs a masik,es forditva.
2011. dec. 28. 16:22
 13/23 anonim ***** válasza:
Hm,azt a 2 havi hazarepkedés nekem nagyon naív dolognak tűnik...még ha van is rá pénz,bár nem tudom milyen tanár hogy ilyen jól keres,akkor is egy idő után nagyon fárasztó. Főleg orvosi mellett. Bár én úgy érzem,hogy lehet hogy most azt hiszed nagyon orvosnak akarsz tanulni,de 5 éve hogyhogy még fogalmad sem volt róla? Nekem van olyan ismerősöm,aki ezer meg egy éve az akar lenni,5. évét koptatja, de már többször majdnem abbahagyta ahogy sok csoporttársa. Iszonyat kíméletlen,nagyon nehéz,főleg ha csak mostanában találtad ki hogy ezt akarod tanulni...szerintem túl nagy falat ez az orvosi és egyáltalán nem 100% hogy jól jössz ki belőle. Nézd meg hány és háyn orvos megy el hazánkból,mert itt nem bírnak megélni! Inkább menj el a pároddal Amerikába,az a biztosabb..
2011. dec. 28. 16:23
 14/23 A kérdező kommentje:
"Sajnos" muveszet tanar, kint ezzel relativ jol keres. Itt csak korberohogik szegenyt. Probalkoztunk mar nemzetkozi iskolaknal,mindenhol,semmi...
2011. dec. 28. 16:24
 15/23 A kérdező kommentje:
5eve is tudtam.:) Csak akkor nem volt eleg onbizalmam, lelkileg elegge megviselt voltam. Most mar gyujtottem eleget, es mar tudom, hogy mi ez nekem is sikerulhet. Van orvos a csaladban,tudom,hogy nem konnyu. Ez a 2 havi hazarepkedes most oldhato meg,amig nyelvet tanulok,irtam,hogy orvosi mellett max evente 2x, de inkabb 1x.
2011. dec. 28. 16:26
 16/23 A kérdező kommentje:
Persze az teny,hogy en se hiszem el,hogy akar most is 2 havonta haza jovok majd, talan 3 havonta, de hat meg a heti 1x repules se potolna a kozos eletet.
2011. dec. 28. 16:27
 17/23 anonim ***** válasza:
Értem,köszi a válaszokat! Szerintem ha szeretitek egymást és kedves,gondoskodó,menj vele! Aztán ha véletlen mégse úgy alakulnának a dolgok,otthon még mindig hazavárnak és nem vagy annyira idős a 23 éveddel. Hajrá :)
2011. dec. 28. 16:28
 18/23 anonim ***** válasza:
53%
menj ki, házassdj meg és tanulj egy másik szakmát külföldön. Ha nem leszel orvos, akkor is lehetsz értékes tagja a társadalomnak.
2011. dec. 28. 16:47
 19/23 A kérdező kommentje:
Azt mar sikerult eldonteni,hogy mi leszek,az egyetlen biztos pont jelenleg az eletemben,ugyhogy ezt mar nem valtoztatom meg, akkor se ha evekbe kerul mig bekerulok, de persze jobb lenne minel elobb. Meg varom a valaszokat.
2011. dec. 28. 16:49
 20/23 anonim ***** válasza:
De miért ragaszkodsz ennyire az orvosihoz? Tegyük fel elvégzed,dolgozol,de aztán valami miatt nem tudod folytatni. B tervnek mindig kell lennie,sőt egy C sem árt! Csak jótanács :) Ne tegyél fel mindent egy lapra,olyan sok a lehetőség hogy mit dolgozhatsz..
2011. dec. 28. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!