Fel kellett volna hívni az anyámat Karácsonykor?
anyám fiatalon szült engem és az egész elrontott életéért engem hibáztatott. 20 év alatt elmart maga mellől mindenkit. 2 öcsém van, vert minket, mint a répát, de sokszor durva módon(4 évesen lilára rugdalt és társai). én neveltem a tesóimat is. lelkileg is kínzott éveken át. kidobott sokszor, szemétnek tekintett. leírni sem tudom milyen volt vele felnőni. mégis mindig segítettem őt, eltehette a pénzem, mert a párom eltartott, mindent megtettünk érte. persze semmit sem változott és szeptemberben végleg betelt a pohár, eljöttem a lakásából. Magának vette mert a pasija kidobta, de visszament és én maradtam ott, de hozzá kell tennem, hogy sokkal több gyerektartást tett el, mint amennyi bérleti díjat kaphatott volna, mégis mindig azzal zsarolt hogy kidob, hazudozott a családnak. Állandóan csak a pénzt követelte, csak a pénzről beszélt. Azt számolgatta, hogy mennyibe kerülünk neki, ha ott alszok vagy eszek. Hát eljöttem. Persze a csóró pasiján kívül nem maradt senkije, mindenkit kínzott és elmart.
Szeptember óta nem beszéltem vele. A tesóimmal apánál töltöttük a Karácsonyt, évek óta nyugalomban, anyám abból is rémálmot csinált. Nem hívtam fel, látni sem akarom. Persze bőgve hívta fel a nagynéném, hogy egyedül van Szenteste és hogy hiányzunk neki. 2 hete még azt terjesztette a családban, hogy ribanc vagyok. Most nekem legyen bűntudatom? Annyiszor megbocsátottam neki, pedig állatként nevelt fel, de már nem bírtam tovább.
A magam lábára álltam és nem hiányzik, saját maga miatt került oda, ahová. Nekem kéne megbocsátani, megint???
Egyáltalán nem vagy köteles felhívni... Azért mert Karácsony van? Minek? Ha az egész életedet megkeserítette és éreztette veled, hogy nem akart téged egyáltalán, a Karácsony miért is lenne kivétel? Ha felhívtad volna, szerintem inkább képmutatás lett volna!
Felejtsd el, ne törődj vele. Volt rá elég ideje, hogy változtasson a hozzáállásán. Nem te akartál megszületni, ő vállalt téged.
Az ilyen szülők nem fognak változni sajnos.
Szia!
Nem vagy köteles megbocsátani neki, sőt!! Olvasd el a "Mérgező szülők" című könyvet! Ha gondolod, írj privátban, úgy emlékszem nekem megvan pdf-ben. ÉRDEMES!! Tanulhatsz belőle sokat, hogy hogyan kezeld ezt. Kitartás! Ne legyen bűntudatod a telefon miatt....neki sem volt amikor megvert... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!