Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi legyen karácsonykor?

Mi legyen karácsonykor?

Figyelt kérdés
Párommal klön élek, viszont szeretném, ha a szüleim ne sértődnének meg lkarácsonykor, mert úgy látom, mindenki presztízst cisnál belőle, mikor van a vendéglátás, hányadik napján az ünnepnek. Nincsenek jóban a családok, közös nneplés kizárt, de mégis mit csináljak, mikor látogassak el szüleimhez, akik közel laknak, ha a párom anyja állandóan ellentmondsát nem tűrően az első napot akarja magának?????Undorító egyébként.- hogy a másikra nem gondol, és lehetne felváltva...a szüleim családi vendégségbe hivatalosak 2ik napján, magyarul ha akkor mennék, akkor nálunk nem lehetnénk otthon , mert vendégségbe kell menni, ahova nem is nagyon vagyok hivatalos...eddig nem voltam, persze, elmehetnék...de..mindegy.

2011. dec. 22. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Én mindig ragaszkodom az első naphoz, leve így kezdtem a kapcsolatomban is, hogy 25. az én anyukám napja.

Nem vitatéma.

Anyósod ha nem érti meg, így járt. A Párod kell, hogy melléd álljon, ő csak felfogja agyilag, hogy csak 25-én mehettek a te szüleidhez?!

2011. dec. 22. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
leve=eleve :-D
2011. dec. 22. 18:48
 3/7 zokniszörny ***** válasza:
100%

Mintha az én helyzetemet olvasnám. Első kérdés: hány éves vagy, és te a nő vagy, vagy a férfi?

A szokás úgy mondja, hogy a karácsony első napja a lányos szülőké, a második a fiúsé. Ez az alap, ebből kell kiindulni.

Nálunk a következő a helyzet: 24.-én este 5-kor kezdünk szüleimnél (így én 24.-én egész nap itthon vagyok, és ő is csak este 5-re jön át), este 8 körül megyünk az ő szüleihez. Ott alszunk náluk, majd 25.-én délben irány anyósom anyja. Ott vagyunk 4-ig, aztán megyünk nagynénjémékhez, estig ott vagyunk. 25.-én este nálunk alszunk, 26.-án délben meg megyünk apósom szüleihez (az én nagyszüleim nem élnek már.)

Nálunk ott volt probléma, hogy anyósom kitalálta, hogy mi ne menjünk nagynénjémékhez, mert arról volt szó, hogy már 3-kor eljövünk. :D De én közöltem, hogy nekem nem muszáj ott lennem egyik családi programom sem, ha ekkora gond, hogy nekem is van családom. Innentől kezdve érdekes mód már nem volt probléma...

2011. dec. 22. 18:53
 4/7 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok, 3 éves kapcsolat és szüleim ellenzésével a mai napig...ezért nem jöhet a párom. Viszont elmehetnék 26-án a rokonokhoz, de akkor az nem családi karácsony, mert a szüleimmel a szűk családommal nem töltök időt, csak 6an leszünk a 4 helyett ugye. Tisztára kétségbevagyok esve és a párom anyja ragaszkodik a 25-höz, mert Ő ezt kitalálta 10 éve vagy 20 mitturdomén és állandóan ezt nyomja. Viszont NEKEM is van családom és elegem van, hogy mindig nekem kell engednek, csak most elképzeltem, hogy esik szüleimnek, ha azt mondom, mint tavaly, hogy hát, tietek a 26a dél...apám meg is jegyezte, hogy hát már elmúlika karácsony, teljes joggal! Szóval 10 percre lakok szüleimtől, nem tudom, mit kéne csinálnom...esetleg 24-én átmenni 3-5ig kb, aztán 6kor kisütni a húst és együtt lenni párommal? Én nem tudom, de nekem már nem lesz normális karácsonyom az fix...és én nem akarok párom anyjával se balhézni, párom mellémállt tavaly, hogy mi a második napján megyünk jövőre, azaz most..hát ez mégsm így let....
2011. dec. 22. 19:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt nem lehetne akkor, hogy 25-én mentek mondjuk anyóshoz ebédre, utána Te szüleidhez vacsorára?
2011. dec. 22. 20:11
 6/7 A kérdező kommentje:
hát...tuti anyósnál délután 6-7be nyúlik a buli....hiszen 1 körülre megyünk... inkább a 26 a jó, akkor az egész családom 6an együtt... viszont nem jó ötlet 24-én átmennem szüleimhez 2 órára ajándékot adni, enni egyet együtt 4-5 körül? 6ra othon lennék, kisütnéma húst és ennyi...
2011. dec. 22. 22:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem jó :)
2011. dec. 22. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!