Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fel kellett volna hívni az...

Fel kellett volna hívni az anyámat Karácsonykor?

Figyelt kérdés

anyám fiatalon szült engem és az egész elrontott életéért engem hibáztatott. 20 év alatt elmart maga mellől mindenkit. 2 öcsém van, vert minket, mint a répát, de sokszor durva módon(4 évesen lilára rugdalt és társai). én neveltem a tesóimat is. lelkileg is kínzott éveken át. kidobott sokszor, szemétnek tekintett. leírni sem tudom milyen volt vele felnőni. mégis mindig segítettem őt, eltehette a pénzem, mert a párom eltartott, mindent megtettünk érte. persze semmit sem változott és szeptemberben végleg betelt a pohár, eljöttem a lakásából. Magának vette mert a pasija kidobta, de visszament és én maradtam ott, de hozzá kell tennem, hogy sokkal több gyerektartást tett el, mint amennyi bérleti díjat kaphatott volna, mégis mindig azzal zsarolt hogy kidob, hazudozott a családnak. Állandóan csak a pénzt követelte, csak a pénzről beszélt. Azt számolgatta, hogy mennyibe kerülünk neki, ha ott alszok vagy eszek. Hát eljöttem. Persze a csóró pasiján kívül nem maradt senkije, mindenkit kínzott és elmart.

Szeptember óta nem beszéltem vele. A tesóimmal apánál töltöttük a Karácsonyt, évek óta nyugalomban, anyám abból is rémálmot csinált. Nem hívtam fel, látni sem akarom. Persze bőgve hívta fel a nagynéném, hogy egyedül van Szenteste és hogy hiányzunk neki. 2 hete még azt terjesztette a családban, hogy ribanc vagyok. Most nekem legyen bűntudatom? Annyiszor megbocsátottam neki, pedig állatként nevelt fel, de már nem bírtam tovább.

A magam lábára álltam és nem hiányzik, saját maga miatt került oda, ahová. Nekem kéne megbocsátani, megint???

2011. dec. 27. 17:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megbocsátanod neki, sőt még neki kéne ezek után bocsánatért esedeznie. Én a helyedben soha többé nem keresném, még a temetésére se mennék el.

Felejtsd el őt, ne nézz vissza, most már fellélegezhetsz, éld a saját életedet ahogy tudod.

2011. dec. 27. 17:19
 2/17 anonim ***** válasza:
nem kell, hogy bűntudatod legyen, talán majd tanul az esetből, és ha akar titeket látni, akkor majd kedvesebb lesz. az is lehet, hogy simán csak sajnáltatja magát.
2011. dec. 27. 17:21
 3/17 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz volt eljönni. 10 éves korom óta mosom fel a padlóról ha részeg volt egy aktuális pasija miatt, én mentem el a cuccaiért a pasik lakására, én vigyáztam a tesóimra, míg ő minden hétvégét máshol töltött. Ugrottam minden szóra, hiszen az anyám. Pedig 20 év alatt sosem mondta, hogy szeret. Olyan nehéz volt eljönni, de nem bírtam tovább. 3 hete lett volna megállítani, nem tette. Most meg én b@sztam ki vele, mert mit csináljon a lakással. Most ott a pénze, nem kell egy cent sem tőle.

De mindenki szerint legyek megbocsátó, hiszen az anyám, de nem megy.

2011. dec. 27. 17:26
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
Már felnőtt vagy, nem kell elviselned a terrorizálását, megbocsátanod sem kell, de szentestekor egy telefont megereszthettél volna.
2011. dec. 27. 17:27
 5/17 A kérdező kommentje:
Öcsémék vele voltak 25én, de gyűlölnek ott lenni. A kisebbik mondjuk vele lakik, de nem szereti. Panaszkodik, hogy nem szeretnek vele lenni a fiai. Mondta neki nagyanyám, hogy csinálj programot, menjetek el moziba, ülj le velük társasozni, foglalkozz velük. Válasz:hát nem képzeli bárki is, hogy ő hülye filmet néz meg társasozik vagy kimegy sétálni a hidegben. Program:menj a szobádba aztán meg se szólalj. Még ő csodálkozik?
2011. dec. 27. 17:28
 6/17 A kérdező kommentje:
1 évig én és a párom neveltük a 10 éves öcsémet, mert éppen nagy volt a szerelem a pasijával. Néha heti 1 telefont sem eresztett meg, hogy na kisfiam, mi van veled. Aztán mikor apám és a család kérdőre vonta, hogy minek vitte idegen városba a gyereket(és miért rakja el a gyerektartást), ha le sem sz@rja, akkor azt hazudta, hogy sosem lakott velem és hazudok. Persze már senki sem hitt neki.
2011. dec. 27. 17:32
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Rendben, de ha így gondolod minek teszed fel a kérdést? Ha te nem akarod hívni akkor nem hívod és kész. Én felhívtam volnma már csak azért is.
2011. dec. 27. 17:36
 8/17 A kérdező kommentje:
Mert a családom próbál bennem bűntudatot kelteni, de ők nem élték át azt, amit én.
2011. dec. 27. 17:39
 9/17 anonim ***** válasza:
miért nem apukáddal él a tesód, simán neki ítélné a bíróság ilyen dolgok után.
2011. dec. 27. 17:39
 10/17 A kérdező kommentje:
idehaza mindig az anyának ítélik a gyereket. senki sem tudja, hogy milyen, még a családom sem, csak úgy beszélik, hogy hát igen, ő ilyen meg olyan. bizonyítani semmit sem lehet, ráadásul amúgy van tiszta ruha, étel. az öcsém 10 éves volt, mikor váltak, senki sem kérdezte meg, hogy hol szeretne lakni. 200km-re költöztette az otthonától. persze ő is haza fog menni ha teheti.
2011. dec. 27. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!