Másnak is van olyan személy a családban, aki naponta iszik alkoholt? Hogy bírjátok?
"... a harmadik típusban a mértéktelen ivás estére, hétvégére, esetleg mindkettőre korlátozódik."
A mértéktelen EGYÉNI. Én pl. nem iszom, a szilveszteri egy korty (!) pezsgő után melegem lesz és fáj a fejem.
Anyu rendesen végezte a munkáját, hazajött, megivott 2 doboz sört, és utána kiabálva beszélt, kidülledtek a szemei, nem értett meg semmit, amit mondtam neki, és félmeztelenül tántorgott a lakásban.
Csak azért, mert mindenki issza az alkoholt, nem lesz kevésbé káros. Tudom, hogy mindenki így mentegeti a saját piálhatnékját, hogy vörösbor, vörösbor, de akkor sem normális olyan dolgot elfogyasztani, amit fertőtlenítésre is használnak.
Miért te kit láttál vörösborral fertőtleníteni?
Okoskodhatsz, de felesleges. A normális alkoholfogyasztás egészséges, mind az immunrendszer, mind a vérképzőrendszer számára.
Akinek kevés alkohol megárt, az ne igyon, de általában senkinek semmi baja 1 pohár bortól, 1 feles pálinkától, vagy egy doboz sörtől.
Nem a mennyiség számít!
Akkor beszélünk alkoholizmusról ha a napi alkohol kihagyása után hiányérzetet érzünk.
Az édesanyám alkoholista. Minden este 4-5 fröccsöt iszik. Ennyitől csak jókedvű, jobban alszik.
De valami hihetetlenül ideges lett, amikor a kutya feldöntötte a kanisztert, és este nem tudott inni!
13:18 akkor nem vagytok alkoholisták ha kibírjátok legalább 1 hónapig szesz nélkül -és mindez nem okoz kínszenvedés.
Ez a különbség a függőség és a nemfüggőség között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!