Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is van olyan személy a...

Másnak is van olyan személy a családban, aki naponta iszik alkoholt? Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
Nekem mindkét szülőm...
2011. dec. 27. 13:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

"... a harmadik típusban a mértéktelen ivás estére, hétvégére, esetleg mindkettőre korlátozódik."

A mértéktelen EGYÉNI. Én pl. nem iszom, a szilveszteri egy korty (!) pezsgő után melegem lesz és fáj a fejem.

Anyu rendesen végezte a munkáját, hazajött, megivott 2 doboz sört, és utána kiabálva beszélt, kidülledtek a szemei, nem értett meg semmit, amit mondtam neki, és félmeztelenül tántorgott a lakásban.

Csak azért, mert mindenki issza az alkoholt, nem lesz kevésbé káros. Tudom, hogy mindenki így mentegeti a saját piálhatnékját, hogy vörösbor, vörösbor, de akkor sem normális olyan dolgot elfogyasztani, amit fertőtlenítésre is használnak.

2011. dec. 27. 13:20
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

Miért te kit láttál vörösborral fertőtleníteni?

Okoskodhatsz, de felesleges. A normális alkoholfogyasztás egészséges, mind az immunrendszer, mind a vérképzőrendszer számára.

Akinek kevés alkohol megárt, az ne igyon, de általában senkinek semmi baja 1 pohár bortól, 1 feles pálinkától, vagy egy doboz sörtől.

2011. dec. 27. 13:24
 13/19 anonim ***** válasza:
29%
Az etanol egészséges?
2011. dec. 27. 13:30
 14/19 anonim ***** válasza:
Egy pohár bortól nem lesz senki alkoholista. Ami tényleg gáz, ha nem tudja irányítani, ha zugivó. Ha másoknak árt vele, ha a napi teendőit nem tudja ellátni.
2011. dec. 27. 13:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem a mennyiség számít!

Akkor beszélünk alkoholizmusról ha a napi alkohol kihagyása után hiányérzetet érzünk.

Az édesanyám alkoholista. Minden este 4-5 fröccsöt iszik. Ennyitől csak jókedvű, jobban alszik.

De valami hihetetlenül ideges lett, amikor a kutya feldöntötte a kanisztert, és este nem tudott inni!

2011. dec. 27. 13:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos az apám az,és elég gyakran agresszív..:S Nagyon nehezen bírom.
2011. dec. 27. 16:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Este egy nőnek napi 4-5 fröccs azért nem semmi. Tehát itt a mennyiség is bejátszik, nemcsak a rendszeresség!
2011. dec. 27. 17:36
 18/19 anonim ***** válasza:

13:18 akkor nem vagytok alkoholisták ha kibírjátok legalább 1 hónapig szesz nélkül -és mindez nem okoz kínszenvedés.

Ez a különbség a függőség és a nemfüggőség között.

2011. dec. 28. 23:16
 19/19 anonim válasza:
Az mind alkoholista aki mindennap megissza a magáét ezt mondta egyszer egy pszihológus legyen az kevés vagy sok én már 10 éve nem iszom egy kortyot sem így jobb az életem mint azelőtt nem iszok sem kévét sem cukrozott üdítőket sem és nem dohányzom és a feleségem mégis elhagyott mert azt mondta addig míg ittál hülyültünk amíg kávéztál kávéztunk most meg üdítőt sem iszunk együtt így aztán elhagyott most meik a jobb élet?
2011. dec. 29. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!