Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem vesznek...

Mit tegyek, ha nem vesznek komolyan? Elvárják, hogy felnőttként viselkedjek, közben pedig lekezelően bánnak velem.

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, kollégista, önállóan intézem az életemet. Mégis ha elmegyek valahova, akár a bankba, akár az orvoshoz, úgy beszélnek velem, mintha valami aljaparaszt lennék. Elvárják tőlem, hogy felnőttként viselkedjek, tudjam a dolgok menetét kérdezés nélkül, de közben nem vesznek komolyan, lenéznek, félretesznek.

Volt már erre nem egy példa, legutóbb az orvosnál húztam fel magam, mikor az doktorúr hangosan kifejtette velem szemben állva az asszisztensnek, hogy neki ilyen piti ügyekre nincs ideje, azután leosztott, hogy máskor ezzel a panasszal ne oda menjek. kérdeztem, hogy jó, akkor hova, mert a körzeti orvos irányított ide. hát ő azt nem tudja, mert a városban sehol nem foglalkoznak konkrétan ezzel. de mindezt teljesen lekezelően.

(megjegyzem, elestem, meghúzódott a bokám, hogy lépni se tudtam)

na mindegy, nem akartam így kifakadni, csak elegem van belőle, hogy akárhova megyek, semmibe vesznek, pedig nincs lehetőségem anyukámat hurcolni magammal és nem is akarom. szerintem normálisan viselkedem, nem is vagyok túl esetlen, szóval nem tudom hogyan érhetném el az élet elég sok területén, hogy komolyan vegyenek. Akinek volt hasonló tapasztalata, ti hogyan kezeltétek ezt?

köszönöm a válaszokat előre

2011. dec. 23. 17:15
1 2
 11/11 anonim válasza:
46%

Az, hogy mások nem vesznek komolyan, egy jelzés lehet, amire érdemes odafigyelni.

A többi ember tükör, amiből megismerheted magad.

Köszönd meg, hogy nem vesznek komolyan!

Talán ők látják, hogy nem vagy még elég komoly és ez a hozzáállásuk tanítás lehet a számodra, amiből levonhatsz egykét tanulságot magadra nézve.

Légy tárgyilagos és kíméletlenül őszinte magadhoz! Ez kell a fejlődéshez.

Ne engedd, hogy indulataid válaszoljanak a többi ember lekezelő viselkedésére. Próbáld meg elválasztani a dühöt és az igazságot. Néha többet tanulhatunk azoktól az emberektől, akiknek nem vagyunk szimpatikusak, mint azoktól, akik elfogadnak és komolyan vesznek minket.

Ne bánd, hogy nem vesznek komolyan, hanem vedd őket komolyan!

Nem az a fő gond, hogy nem vesznek komolyan, ez csak egy tünet. A gond akkor van, ha erre csak mérges gondolatokkal tudsz válaszolni ahelyett, hogy elmélyednél önmagadban.

Tedd fel a kérdést őszintén: miért nem vesznek komolyan?

Nem hinném, hogy a kor a legfontosabb érv, amiért nem vesznek komolyan.

Másik fontos kérdés? Az-e a célom, hogy komolyan vegyenek vagy van valami komolyabb életcélom is?

Meggyőződésem, hogy azt, hogy komolyan vegyék az embert, nem lehet direkt akarni.

Az csak egy következmény lehet.

Annak a következménye, hogy az ember komoly életet él, hogy van saját életcélja, hogy ismeri önmagát. Törekedj kialakítani a saját, független életedet, gondolkodj, légy éber és komolyságot majd magától kialakul, amit az emberek rögtön észrevesznek.

Ha csak az a célod, hogy komolyan vegyenek, ez nem egy komoly életcél, inkább kicsinyes. Te ne légy kicsinyes, a legnagyobbat akard elérni.

"Aki nem törekszik az elérhetetlenre, az elérhetőt sem éri el."

Néhány ötlet még:

- Legyél elfoglalt ember, élj aktív életet. Az elfoglalt embereket komolyabban veszik.

- Keresd önmagad, törekedj az önmegismerésre.

- Figyelj az emberekre, gyakorold az empátiát, azaz vedd komolyan a többi embert. Fordítsd meg a kérdést: vajon én mennyire veszem komolyan az embereket? Eléggé? Vagy lehet ebből a szempontból még fejlődnöm? Szerintem ez a végtelenségig fejleszthető. Indulj el ezen az úton!

2013. okt. 24. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!