Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kezelnek felnőttként?

Miért nem kezelnek felnőttként?

Figyelt kérdés

28éves vagyok, házas, van egy babánk is. Dolgoztam, most itthon vagyok, de tervezem a jövőm, építgetem a karrierem is. Megbízhatónak és felelőségteljesnek mondhatom magam.

Mégis a családom (férjemet leszámítva) még mindig gyerekként kezel (Becézget, megpróbálnák beosztani a pénzemet, időmet). És nemcsak a családom, de bárhova megyek, az új emberekből ezt 'váltom ki' hogy gondoskodjanak rólam.

Engem ez iszonyúan idegesít, nem vagyok már gyerek. Felnőtt vagyok, szülő, nő. Nem értem, miért kell engem másként kezelni? Mitől lehet az, hogy az idegeneknek ez az első benyomása rólam, hogy gyerek vagyok?

2011. dec. 12. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy alacsony vagy, gyerekképű. Az én gyerekeim is felháborítónak tartották, hogy ha boltba mentünk, letegezték őket, pedig a fiam már végzős orvosegyetemista volt. De olyan helyes, fiatalos a megjelenésük.

Legyen a fellépésed határozott, energikus. De még mindig jobb érzés, mint mikor nekem először mondták, hogy néni. Elküldtem volna az anyjába - pedig lehet, hogy egy kor után már néni lesz az ember.

2011. dec. 12. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kérsz túl sokszor tanácsot? Nem vagy szétszórt? Talán új közösségekben azért próbálnak gondoskodni rólad, mert úgy látják, hogy te nem tudsz magadról. Cáfold meg ezt! Ritkábban kérd meg az anyukád, hogy segítsen a pici körül, állj a saját lábadra, ne kérj másoktól sok segítséget, így talán észreveszik, hogy egyedül is tudsz élni...
2011. dec. 12. 17:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Alacsony vagyok és fiatalabbnak nézek ki jóval. Köszi, megfogadom. Hátha...:)
2011. dec. 12. 17:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem szoktam tanácsokat kéregetni, sem segítséget, csak ha nagyon muszáj. El tudom látni magunkat. Ez biztos nem lehet. Új társaságban ez úgy mutatkozik meg, hogy beszélgetünk és azt érzem anyáskodnak felettem. Mintha meg akarnák mondani mit csináljak. Volt olyan is, ahol azt mondták, hogy ezt úgysem tudhatom, hisz fiatal vagyok...Persze fiatal, de nem kamasz :)
2011. dec. 12. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy nem érzik rajtad a felnőttséget? Exemet is gyerekként kezelték 29 évesen is, mondjuk ő úgy is viselkedett.

Lehet, hogy a szemükben gyerekes vagy. Talán, ha határozottan lépsz fel, akkor leállnak.

Anyukám mai napig meg akarja mondani, hogy mikor menjek aludni. Olyankor mindig finoman a tudtára adom, hogy felnőtt vagyok, és ilyenkor már legális az éjfélig fönnmaradás. :)

24/n

2011. dec. 12. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!