Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha egy...

Miért van az, hogy ha egy asszony az anyósával kapcsolatban kérdez valamit, rögtön lehurrogják, h csak gyűlölködik ok nélkül?

Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 15:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
16:36-os: és ha neked rossz, akkor mindenkinek legyen az? De kedves vagy!
2009. máj. 19. 16:59
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Mert kicsit sok itt a panasz menyek részéről, és annyiszor olvastam már, hogy a szörnyű matróna tologatta az unokáját vagy segít vagy vesz valamit, ez a nagy bűne. Be vagyunk sokallva. Anyósok meg nem panaszkodnak.H ők rínának mindig rájuk lennénk kibukva.

Attól lehet a te bajod valós.

2009. máj. 19. 17:03
 13/18 anonim ***** válasza:
86%
Én mindig azon csodálkozok el,hogy csak a férj anyja a vén gonosz boszorka,a feleségé maga a megtestesült tökély..játszik a babávla,főz ,mos,takarit,nem szól bele semmibe. Amúgy nem vagyok se férj se feleség,és anyós sem.Csak elgondolkodtató..
2009. máj. 19. 17:13
 14/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ez azért lehet, mert a fiús anyák sokkal borzalmasabbnak élik meg (egyetlen) kicsi szeretett fiuk "elvesztését".
2009. máj. 19. 17:57
 15/18 anonim ***** válasza:
56%
Ellőttem szóló kommentálója, teljesen igazad van ,ezt úgy hívják anyósbetegség , és akkor jön ki amikor megházasodik az anyós picike fia, akit elrabolt a csúnya meny, és szegény anyóska meg el sem gondolkodik, hogy ha piszkálgatja a menyét ok nélkül, akkor evvel saját fia kapcsolatát rombolja! Nem igaz, hogy nem tudnak néha csendben a háttérben maradni az anyósok, nekik mindenbe bele kell szóni, ami nem rájuk tartozik, aztán meg megsértődnek ha szólnak nekik.Nekem az anyósom amíg a férjémmel jártam 5 évig, akkor úgy viselkedett velem mintha az anyám lenne.Aztán mikor kiderült, hogy elvesz a fia, egyből sunyin támadni kezdett mindehol ahol ért!Mindenbe beleszól a mai napig, még azt is meg akarja mondani hány órakor fürdessem a babámat.Egyszerűen minden lében kanál.Az esküvői meghívót is ő akarta kiválsztani, azt sem tudom egyáltalán neki mi keresnivalója volt ott, hisz nem ő fizette.Én nem tudom őt megérteni, mert egyszerűen érthetetlen a viselkedése.Már néha azon gondolkodom, hogy akkor lenne nyugodt életem ha elválnék a fiától,mert állandóan mérgezi a kapcsolatunkat, és soha nem mondd semmit a képembe, hanem a hátam mögött pletykál.Ez a viselkedés nem túl korrekt.Nekem eszembe sem jut, hogy bántsam őt! Inkább sajnálom, hogy ő is bele esett az anyós betegségbe.
2009. máj. 19. 18:55
 16/18 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem az eremnek azert ket oldala van. Legtobb esetben a megfelelo kommunikacio hianya okoz felreerteseket, es mindegyik fel csak hajtja a magaet. egy par anyosos kerdest vegig olvastam valaszokkal azert az esetek tobbsegeben nem szulettek lehurrogo valaszok. Tenyleg vannak borzalmas anyosok, nekem is volt benne reszem az anyosjelolttel, de igy utolag erettebb fejjel visszatekintve en sem voltam tokeletes es adtam neki eleg okot arra h ne kedveljen. beszelni sosem beszeltunk, igy az ex parom kapta a szidalmazast hol tolem, hol az anyjatol. Azert a ferjnek is nagy szerepe van ebben mert neki nem lapulnia kellene hanem elsimitania a dolgokat a ket ember kozott. Szerencsere jelenlegi anyosom aranyos es kedves es az elso pillanattol fogva csaladtagkent kezelt. A parom csaladjaban is vannak hibak hisz senki sem tokeletes, de en elfogadom oket olyannak amilyenek es nem gyulolkodom, nem probalom a parom kisajatitani. Sot inkabb mondom ha van vmi csaladi rendezveny menjunk max korabban jovunk el. az elet tul rovid es kar megkeseriteni gyulolkodessel.
2009. máj. 20. 02:13
 17/18 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes nálunk nem ebből volt a gond, hogy elvettem a kicsit fiát. Szinte mindig összekapnak valamin a férjem és az anyukája. Együtt élünk anyós, férjem én meg a 8 hós picúr.

Anyósom folyamatosan cseszegeti a férjemet minden létező dologgal. Férjem meg határozottan rászól. Persze ilyenkor megy a nyafogás, hogy a férjem egy állat. Velem soha de soha nem emelte meg a hangját, pedig voltak összezörrenéseink, az anyukájának mégis sikerül kihozni férjemből a rossz oldalát.

1 hete azért lettem lek.rvázva mert annyira ordítottak egymással, hogy a gyerek bőgött a szobába és nem volt hajlandó enni. Kimentem és mondtam mindegyik menjen a saját szobájába. A férjem elvonult, anyósom lek.rvázott és közölte fogjam be a pofám. Mert jót akartam, és mert a fiam úgy sírt mint a záporeső.

2 nap múlva mintha mi sem történ volna jön hozzám és kérdezi mit hozzon a boltból? Menjen el a lottózóba? ???

Én mai napig hárítok nem szívesen beszélek vele, így hátrány az egy háztartás.

Anyukám sem mintapéldány, mondjuk ő anyagilag vesz igénybe minket. Egyszer nem szól bele a gyereknevelésben, mert én már az elején leszögeztem neki, hogy a fiam az unokája, én nevelem meg az apja, és úgy, ahogy jónak látjuk.

Szóval nem mindig velünk van a gond, néha a saját gyerekükben látnak ellenséget. És persze elfogultnak nevezhettek, de a férjemnek volt igaza, bár közöltem vele,hogy ezt ordítás nélkül is az arcába vághatta volna anyósomnak.

2009. máj. 20. 12:35
 18/18 anonim ***** válasza:

E kérdés kapcsán bizony én is elgondolkoztam az ismerőseimet illetően és hát egy példát sem tudok mondadni, ahol a férjnek lenne problémája az anyósával. Ellenben jó pár példát tudok, ahol a feleségnek bizony okoz gondokat az anyós.

Nálunk is anyu soha bele nem szólt se a mostani kapcsolatomba, se az előzőbe. Pedig így utólag, évek elteltével tudtam meg, hogy szerinte a volt párom rossz hatással volt rám. Soha észre nem vettem, hogy bármi halovány problémája is lett volna vele.

Abban viszont egyáltalán nme vagyok biztos, hogy ha a bátyámnak lesz egy komoly kapcsolata, hogy abba se fog beleszólni. Sőt! Igazából őt ismerve abszolút van bennem egy olyan félsz, hogy egy egy új női tagot a családban egyáltalán nem fogadna ilyen jól.

Nem tudom mi lehet az oka ennek? Én azt látom, hogy a lányukat elengedik az anyukák, de a fiukat nem szívesen. Tisztelet a kívételenek! Természetesen nem minden édesanya ilyen.

2009. máj. 20. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!