Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha egy...

Miért van az, hogy ha egy asszony az anyósával kapcsolatban kérdez valamit, rögtön lehurrogják, h csak gyűlölködik ok nélkül?

Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 15:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem így van, én inkább azt látom, hogy a legtöbb nő csatlakozik hozzá és csak néhány embernek jut eszébe , hogy talán a másik felet is meg kéne hallgatni. Ha valaki tényleg csak utálkozik ok nélkül, az szinte mindig átsüt a sorain, én is zsigerből kiszúrom az ilyet. Azt is beláthatod, hogy amiket a nők ideírnak, az vagy igaz, vagy nem, vagy nem úgy igaz, hanem hatszorosra van felnagyítva, hiszen nem hallgattatott meg a másik fél !!
2009. máj. 19. 15:34
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
szerintem azoknak nincs anyósuk vagy a szerencsések közé tartoznak hogy rendes az anyósuk.de azok érdemelnék meg hogy rossz anyósuk legyen!
2009. máj. 19. 15:36
 3/18 A kérdező kommentje:
Igazad van, csak szerintem az igazi elvetemült anyósnál sokkal gyakoribb az az eset, amikor a mama csupa jóakaratból keseríti meg a fiatal pár életét! Rájuk akaszkodik, stb. Ebben az esetben a másik fél meghallgatásának nincs sok jelentősége..
2009. máj. 19. 15:37
 4/18 A kérdező kommentje:
Elsőnek írtam a választ :)
2009. máj. 19. 15:38
 5/18 anonim ***** válasza:
92%

15:36: senki sem érdemli meg, hogy rossz anyósa legyen. Belőled is árad a jóindulat!

Én inkább azt vettem észre, amit az első írt. Sokan panaszkodnak, hogy rossz az anyós, de lehet, hogy a saját anyjuk nem olyan jó hozzájuk. Visszafelé is igaz ez, mert sok anyós utálja a menyét. Vannak, akik ok nélkül, csak egyszerűen nem szimpatikus nekik, de biztos, hogy sokan okkal neheztelnek az anyósukra, menyükre vagy akármelyik más családtagra. Egyes családokban a szülők a saját gyerekeikre irigyek, megkeresítik az életüket. Nem érti ezt meg az, aki nem éli át.

2009. máj. 19. 15:40
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Azert, mert sok esetben piti ugyekbol keletkezett vitakat okoznak az emberek (tisztelet a kivetelnek),ami sok esetben unalmon, irigysegen, onzosegen, akaratossagon alapszik. En azt gondolom,h egy vitat egy ember onmaga nem tud kivaltani,ehhez 2 fo szukseges, es oszinten szolva amiket itt olvasok neha,h mit gondolnak a nok az anyosaikrol nem is csodalom,h szemetkednek veluk.

Az en nagymamam (apukam anyukaja) egy pletykas, onzo, alkoholista,aki szeret beleszolni dolgokba,aki sosem jott hozzank, holott 3 utcanyira laktunk, de anyu nem veszekedett, nem haborodott fel,h nem jottek,... mentunk hozzajuk unnepekkor,anyu vitt nekik unnepi vacsit, sutit,... nem am ok sutottek volna,semmit nem kaptunk, de ez igy volt jo! Hazafele jokat nevettunk a kocsiban,mikor mar nagyok voltunk es anyukamnak egy rossz szava nem volt ra,azon kivul,h mindig nagyon bago szaga van es nem szeret nala leulni,mert tetotol- talpig kutyaszoros lesz.:)

Szoval az anyosszidas sok esetben intelligencia kerdese is.

2009. máj. 19. 15:44
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóhoz: szerintem kevés olyan bűn van, ami ilyen megtorlást érdemelne. :)

A kérdésre: egy egy szituációt valóban csak úgy lehet kívülről valamelyest megítélni, ha mindkét fél álláspontját ismerjük, bár így sem lehet épp tévedhetetlen a dolog.

Aki lehurrogja a panaszkodót, nyilván nem a kérdező szemszögéből nézi a dolgokat. Vagy maga is anyós, aki mondjuk a saját menyével kapcsolatban sem érti, hogy annak hasonló érzései vannak adott problémával kapcsolatban, vagy olyan is lehet, akinek tényleg egy földre szállt angyal az anyósa. A 3. lehetőség, amit fent említettek, hogy a sorokból kitűnik, hogy a kérdező esetleg egy nyafka, hisztis, önző, stb kis liba. A normálisan megfogalmazott kérdésekben szerintem is gyakoribb a szolidáris megjegyzés. Az is lutri, hogy éppen milyen időszakban írod ki a kérdésedet és épp kik vannak válaszolgatós kedvükben.

Az itt kapott válaszokat nem szabad véresen komolyan venni, hiszen kevés ez a pár sor arra, hogy abban mindent meg lehessen fogalmazni, és pl, ha látnád mondjuk, hogy egy 12 éves kis srác az, aki mondjuk beszólt Neked, valami igazságtalant, akkor ugye már nem is bántana annyira?

2009. máj. 19. 15:45
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
Amikor írtam, akkor még a 15:36-os volt az utolsó...
2009. máj. 19. 15:50
 9/18 anonim válasza:
79%

mert Ők nem érzik át,milyen nehéz is tud lenni ez..

én hetek óta őrlődöm,párom mellém áll,de nem várhatom el,100°-ig,csak az anyja.de én már nem tudok mit tenni..

2009. máj. 19. 16:31
 10/18 anonim ***** válasza:
71%
én is ugyanabban a cipőben járok.párom nem tudja hogy kinek higgyen.nem hibáztatom mert mindig elhallgattam előle mindent amivel megsértett az anyósom.imád engem de mégis kétellkedik.lenne valaki az én helyemben.15.36-os
2009. máj. 19. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!