Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleimmel?...

Mit csináljak a szüleimmel? Már beszélni se tudok velük. Nem mintha eddig tudtam volna (? )

Figyelt kérdés

apám is,ahogy hazajön,semmi köszönés,vagy valami,hanem ha én nem köszönök neki előbb,akkor ordibál,hogy miért nem köszönök,utána megmosakszik,meg minden,és beül a tv elé való világot nézni

amúgy a való világról még annyit,hogy én már csak azokat is sajnálom akik nézik

és basszus,akármit akarok mondani neki,mindig rámüvölt,hogy -Kussoljá',nem hallom a tv-t!

persze ha a suliban kapok egy rossz jegyet,akkor is engem szidnak,hogy miért gépezek egész nap(???) ?,meg hogy nem tanulok,közbe én próbálok velük egy annyi kapcsolatot tenni legalább,hogy megkérem,hogy hagy mondjam fel nekik pl a németet,de még jó,hogy akkoris el küldenek a p.csába,mert nem hallják tőlem a tv-t

szerintem már azt se vennék észre,ha egyszer kinyiffannék

mások normálisan tudnak beszélni a családjukkal,engem még le is ordítanak,ha megszólalok

mit csináljak?

13L

2011. dec. 21. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon sajnállak.

Fiatal vagy még, hogy lelépj otthonról, addig csak annyit tehetsz, hogy a minimumra csökkented a konfliktus helyzeteket, mert azok Téged is nagyon kikészítenek.

Próbálj minél többet olyan barátok, emberek között lenni, ahol figyelmet, törődést kapsz, mert ezektől legalább feltöltődsz.

Azért én a helyedben egyszer oda állnék a szüleim elé, lekapcsolnám a tévét és jó hangosan megkérdezném tőlük, hogy tudják-e, hogy létezem, mennyit ismernek a mostani életemből, SZERETNEK-E ????

2011. dec. 21. 09:49
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Én is mindig olyan szülőkre vágytam, mint az amerikai filmekben, az együtt vacsizós, mindent megdumálós, karácsinyo éneklős fajtából. Csak annyit tudok mondani, kitartás! Nem vagy egyedül.
2011. dec. 21. 09:53
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Na igen ... ValóVilágról inkább ne is beszéljünk! Ez a műsor sok mindenkit jellemez, de senkit sem akarok megbántani, főleg nem ismeretlenül!

Lényegében ezer egy oka lehet annak, hogy egy szülő nem tud hogy viselkedni a gyermekével. Lehet anyagi oka, munkahelyi feszültség, idősebb rokonokkal való gond/aggodalom, házastársi gond.

Bár, te azt írod, hogy kezdetektől nem tudsz velük társas kapcsolatot létrehozni!?

Bár itt inkább édesapádat írod, rá panaszkodsz. Édesanyáddal mi a helyzet? Ő is ilyen? Vagy csak sodródik az "árral"?

Egyébként saját tapasztalatom az, hogy az én családomban sem tudtam a leckét felmondani, főleg nem az idegennyelvet. A szüleim oroszt tanultak abban az időben, mikor fiatalok voltak. Semmi más nyelven nem tudtak akkor még, mikor én jártam iskolába.

A többi tárgyból pedig anyukám néha - néha kikérdezett, de rendszerint sosem jutott rám idő.

Az én családomban apukám reggel 4-től este 7-ig dolgozott, hétvégén meg a saját vállalkozását csinálta (kis bolt akkoriban) reggel 5 -től este 9-ig.

Anyukám pedig hétköznap 8-tól dolgozott délután 6-ig.

Sokszor azt láttam rajtuk, hogy örülnek, ha élnek .. :|

És, most én is így felnőtten, így érzem .. örülök, ha élek! :(

2011. dec. 21. 10:01
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk is ez van,szinte alig beszélünk,szüleim mindig csak a tv-t nézik
2011. dec. 21. 10:02
 5/10 zokniszörny ***** válasza:
52%
Sajnos vannak olyan szülők, akiknek sosem szabadott volna gyereket szülni. Ha így viselkednek veled, akkor nincs megoldás. Bírod még egy évig, utána elmész messzire egy olyan gimnáziumba, ahol van kollégium, megpróbálsz ezerrel tanulni, hogy minél előbb jó fizetésű munkád lehessen, és amint lehet, anyagilag függetleníted magadat tőlük. Apám szülei voltak ilyenek (csak annyi volt a különbség, hogy apám szülei ittak), apu lelépett 14 éves korában, éjjelente dolgozott, hogy legyen mit ennie.
2011. dec. 21. 10:12
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
szerintem próbálj minél kevesebbet találkozni velük. ne beszélj hozzájuk, köszönés, de egyébként semmi. ha nem veszik észre magukat, akkor velük van a gond.
2011. dec. 21. 10:13
 7/10 anonim ***** válasza:
52%

és a nagyszüleid hogy viszonyulnak hozzád? Ök szeretnek? Elkényeztetnek? Odafigyelnek rád?

Mert ha igen (remélem), akkor tölts inkább ővelük több időt!

Ha már a szüleid elhanyagolnak.

(Csak mert ezt a viselkedésüket nem nevezném a részükről törődésnek..)

2011. dec. 21. 10:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondanám, hogy cseréld le a szüleidet, mert nem érdemelnek meg téged. De ez sajnos nem megoldás. Amint korábban is írták, minél kevesebb okot adj a konfliktusra. Aztán majd az első adandó alkalommal tipli otthonról.
2011. dec. 21. 11:46
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

10:40 a nagyszüleim már nem élnek,egyedül az apám apukáját ismertem,de ő is,vagy 6-7 éves koromban elhunyt :(

és apám anyja meg akkor halt meg,amikor lehettem vagy 1 éves vagy még annyi se

szóval rá nem is emlékszek

anyám szülei meg már rég nem éltek,mikor megszülettem :S

10:01 mondjuk ez igaz,van egy rakás számla,amit be se fizettünk,...de azért azt is birom,hogy ha pont van egy kis pénz itthon,akkor anyámék rögtön mennek a boltba nagybevásárlást tartani és múltkor is vettek egy porszivót,amikor pont nem volt rá semmi szükségünk....

2011. dec. 21. 12:37
 10/10 anonim ***** válasza:
szegénykém sajnállak. anyukád is ezt csinálja? nekem csak anyukám van de ő minden ben a sítsègemre van( pl: tanulás) és nagyon szeret engem :-) bocs de nem tudnám elképzelni olyan szülök mellett az èletem mint a tieid.
2011. dec. 22. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!