Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A párom kislány...

Mit csináljak? A párom kislánya hozzánk akar költözni.

Figyelt kérdés

1 éve váltak el a szülei(de már régóta nem éltek együtt),az anyukájával él,aki engem nem nagyon kedvel,így gondolom engem hibáztatna ezért is,azt mondaná,hogy én beszéltem rá.

A lány most 11 éves,jól kijövünk egymással,úgy kezel,mint a barátnőjét (elég fiatal vagyok még,nem a mostohaanyjaként tekint rám),szinte minden hétvégén itt van nálunk.

Vasárnap mondta,hogy hozzánk szeretne költözni.Először azt hittem,hogy viccel,de ma is felhívott emiatt.

Nagy a házunk,van benne elég szoba,elférne és anyagilag sem jelentene gondot,de félek,hogy az anyja mit szólna.

Megkért a kislány,hogy próbáljak beszélni a párommal a dologról,mert ha én kérném,akkor biztos költözhetne szerinte.

De már látom magam előtt,ahogy a volt neje üvöltözik,hogy a férjét is elszedtem tőle,most már a lánya is kell meg hasonlók...

Eléggé kiborult már a válás miatt is,sokak szerint azt sem heverte még ki.

2011. dec. 20. 15:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%
De, meg lehet változtatni, mert a gyermek elhelyezési per nem a szülők torzsalkodásairól szól, hanem a gyermek érdekét nézi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. dec. 20. 16:37
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

16:37-es: "De, meg lehet változtatni, mert a gyermek elhelyezési per nem a szülők torzsalkodásairól szól, hanem a gyermek érdekét nézi!!!!!!"

Persze, hogy meg lehet változtatni, DE CSAK külön perben. Ennek itt elég kevés az esélye, mert egy éve döntött a biróság amellett, hogy a gyerek az anyjánál van jobb helyen. Ekkora gyereket már megkérdeznek arról, hogy hol szeretne élni, kivel - és ha egy éve még az anyját választotta, meg a biróság is igy tartotta jobbnak, akkor csak nagyon nyomós okból változtatnak ezen: pl. ha az anya súlyos alkoholista, orvosilag igazoltan nem alkalmas a gyerek ellátására, prostituált vagy veszélyezteti a gyerek testi vagy/és lelki egészségét.

Egyébként itt a kérdésben arról NEM VOLT SZó, hogy a szülök torzsalkodnának, hanem csak arról, hogy a gyerek elgondolta, hogy a másik szülönél jobb lenne esetleg.

De lehet, hogy ennek csak annyi oka van, hogy az anya valamit nem enged meg neki, és azt hiszi, hogy az apjánál lehet majd.

2011. dec. 20. 17:27
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

"De már látom magam előtt,ahogy a volt neje üvöltözik,hogy a férjét is elszedtem tőle,most már a lánya is kell"

Miért te szedted el???

Egyébként azt gondolom, hogy ha majd neked is lesz gyereked, akkor a férjed elvesztése után, nem vágysz rá, hogy a gyerekedet is elveszítsd. Akkor már nem fogsz ilyen kérdést feltenni.

Legyél kicsit empatikusabb a gyerek anyjával!

A gyereknek nem sok pénz kell, hanem, hogy lássa, hogy a szülei normális viszonyba nevelik. Ha viszályt szítanál azzal, hogy odaköltözik hozzátok, akkor nem is értem min gondolkodol.(???)

Különben nem gondolom, hogy a te dolgod a gyerek sorsáról dönteni...akár úgy is, hogy a párodat befolyásolod.

2011. dec. 20. 17:45
 14/18 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem ne akard elvenni az anyukától a lányát, nem te vagy az anyja és én a helyedben megértetném a gyerekkel, hogy ez hülye ötlet, mert az anyukájánál a helye, aki szereti, vigyáz rá stb. Nem túl jó nevelési módszer, ha látja rajtad, hogy belemennél egy ilyen hülyeségbe, mert akkor csak adod alá a lovat.
2011. dec. 20. 20:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyévig még nem költöhet sehova az anyjától,akkro ráértek erről beszélni. Miért nem jo neki az anyjaval amugy?
2011. dec. 20. 21:05
 16/18 anonim ***** válasza:

# 12/15 ma 17:27

13 évesen engem senki nem kérdezett meg,hogy hol akarok élni!Félre ne értsen senki,tökéletes helyem van Anyukáméknál! Nővérem felszólalt,hogy ő Apuval akar élni.Indítottak egy külön pert,azóta tesóm Apuval lakik! :)

2011. dec. 20. 22:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Új tárgyalás semmiképp!! És ne a gyerek előtt beszéljetek erről!! Én 13 évesen néztem végig, ahogy anyám apám új bnőjének tépi a haját(mondjuk apum hónapokig csalta anyámat vele).... aztán hónapokig bírósági tárgyalás....

Ha az anyukával nem lehet leülni és értelmesen megbeszélni, akkor próbáld a lánynak megmagyarázni, hogy szeretitek (az anyukája is!!) és most ez van.

2011. dec. 21. 17:44
 18/18 anonim ***** válasza:
16-16! Pár hónapja írtál ki kérdést, ugye? Válaszoltam is akkor. Szóval semmi lett a költözésből?
2011. dec. 21. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!