Aki úgy vette fel a férje nevét, h férj családnév + saját keresztnév, megbánta? Kap megjegyzéseket miatta? Szereti? Meg tudta szokni?
Szerintem az egyik legjobb megoldás.
Azt nem értem, miért kell foglalkozni az esetleges megjegyzésekkel ? Mindenki úgy dönt, ahogy neki tetszik.
Én azért figyelnék arra, hogy illik-e a vezetéknév az én keresztnevemhez.
Én így vettem fel, mert 28 évesen még úgy gondoltam, hogy nem akarok senkinek a -néje lenni.
Most, 35 évesen, 2 gyerekkel megbántam, igen.
Pl. a szomszédasszony megkérdezte, hogy miért nem a férjem vezetéknevét kapták a gyerekek. Sokan azt hiszik férjnél sem vagyok 2 gyerekkel. (Bár ezt nem értem, van, aki egyáltalán nem változtatja meg a leánynevét.)
A házasság után tudtam meg, hogy a családom vérig sértődött. Mert ha már nem akarok -né lenni, akkor miért nem hagytam meg a leánynevemet.
Mellesleg, ha -né+leánykori nevedet használod, akkor előbb-utóbb úgyis úgy fognak hívni, hogy a férjed neve, plusz a te keresztneved.
2. ha te így vetted fel, akkor hogyhogy nem kapták a gyerekek is ugyanezt?
nekem csak azt hiszik h ez a leánykori nevem, de hivatalos helyen úgyis megkérdezik a leánykorit is és tisztázódik. Szerintem is a legoptimálisabb megoldás, amit tehettem, kíváncsi vagyok még válaszokra, előre is köszönöm, meg az eddigieket is!
Szia!
Én így vettem fel. Nem bántam meg. Soha nem akartam né lenni. Eredetileg a két vezetéknév összekapcsolásán gondolkodtam, de túl hosszú lett volna, így maradt a férj vezetékneve, mert szerettem/szerettünk volna közös nevet. Szeretem is. Már mondták többen, hogy szép nevem van, ilyenkor a férjem nevében is megköszönöm. :)
En a férjem csalàdi nevét vettem fel és az utónevem maradt. Elõször nekem is né-vel lett anyakönyvezve (teljes névvél),de ez külföldön nem megy ahol élek.Mindig azt hitték, hogy a férjem neve szerepel, pl.ùtlevélben is.
Aztàn névvàltoztatàst kértem.A férjem csalàdi neve elõtt a Mme. (né)szerepel a nevemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!