Ilyen esetben minek kell két keresztnév? Te mit szólnál hozzá?
Figyelt kérdés
Teljesen komolyan írom, tegnap találkoztam a névvel, valakit így hívnak, hogy Valamilyen ATTILA ATILLA.
Na most -kérdem én- mi a fészkes fenének kell így adni két nevet? Ez az ember hogy mutatkozik be? Valamilyen Atilla Atilla vagyok? Mert ugyebár szóban nem látszik a különbség. Mindig visszaszólnak majd neki, hogy minek ismétled, vagy mi? Hogy lehet így bemutatkozni, hivatalos helyen aláírni? Vagy ha nem használja, csak az egyiket (ez esetben tökmindegy, hogy melyiket, ugyebár), és megkérdezik, hogy mi a másik neved, majd vakarja a fejét, hogy háááááát, az is ugyanez? Mire jó ez?
2011. dec. 18. 11:37
1/8 anonim válasza:
Nagyon pihent szülei lehetnek... Egyébként már idősebb e remek nevet viselő személy, vagy mostanában adták neki? Mert manapság divat a minnél idiótább név...
2/8 anonim válasza:
szerintem hülyeség
simán azt hinném dadog :)
3/8 anonim válasza:
Tipikus hülye emberek adnak ilyen nevet a gyereküknek, mert arra gondolnak ez olyan vicces meg jó. Mindenre gondolnak csak épp a gyerekre nem a névadásnál. Nem bírom az ilyeneket, a gyerek fogja viselni a nevet, sose adnék olyat neki ami nevetségessé teheti. Van egy ismerősöm aki Lorella Lorena... mindenki röhög mikor bemutatkozik valahol, mert szinte mindig összeakad a nyelve ha ki kell mondani. Elég gáz hogy a szülőket ilyesmi nem is érdekli.
4/8 anonim válasza:
van egy ismerosom akinek az a neve, hogy bence balazs bence
5/8 anonim válasza:
olyannal még nem találkoztam akinek mindkét keresztneve ugyan az, nem is tudtam hogy ez lehetséges.lehet hogy az őseire utalva van két ugyanolyan neve.
6/8 anonim válasza:
Micsoda hülyeség... Szegény.
És ezt így tényleg engedélyezték??
7/8 anonim válasza:
Édesapámtól hallottam régebben, hogy neki az egyik főiskolai oktatóját Albert Albertnek hívták. Amióta elmesélte, azóta foglalkoztat az a gondolat, hogy a szülőket vajon mi motiválhatja ilyen nevek adására (meg persze az is, hogy vajon végiggondolják-e az ilyenek, miszerint a gyereküknek majd hosszú évekig/egész életében ezzel a névvel kell élnie)?
8/8 anonim válasza:
Volt osztályfőnököm férjét Peti Péternek hívják. Mindig beszédtéma volt az osztályban, én is sokszor elgondolkozom az ehhez hasonló névadásokon. Egy barátom és a testvére például megkapták az édesapjuk keresztnevét, ugyanúgy hívják őket. Bár mellé kaptak egy "saját" kereztnevet is, én annyira meglepődtem, mikor megtudtam, hogy megkérdeztem, legális-e :D Azóta is nevetjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!