Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudunk örülni a...

Miért nem tudunk örülni a kicsi jónak is? Miért nem vesszük figyelembe mi emberek a jó dolgokat magunk körül, mindig a lehtetlenre vágyunk.

Figyelt kérdés
18 vagyok. sokak szerint még így is túl fiatal, mégis néha meglepően hülye és bizarr gondolataim vannak az életről. nem érzem magam jól a bőrömben, és meg voltam győződve hogy nem jól alalkulgat az életem. azt mondták nekem vegyem észre a jó dolgokat akármilyen kicsik is azok. és íme ide jutottam. csúnyának tartom magam..de valamennyire mégis jó nekem mert vannak még sokkal csúnyábbak rajtam kívül, akik balesetet szenvedtek, eltorzultak, vagy csak alapból. és egészséges vagyok. ez is fontos. szegény vagyok...de vannak még nálam is szegényebbek, Afrikában emberek ezrei éheznek halálra, ilyen szempontból mégis jó nekem. és ahoz képest nem is élek olyan rossz helyen. a klíma kibírható, nincsenek mérges hüllők pókok. fehér ember vagyok és nem érnek hátrányos megkülönböztetések emiatt...szóval ha úgy nézzük egészen jó nekem..mégsem úgy érzem. azt szűrtem le valahogy hogy az ember mindig is jobbra vágyna? én is bevallom irigykedem akik olyan gazdagok itt, és olyan szép külsővel áldotta meg őket az élet..igazából csak a létra legfelső fokán lehet jó? hiába másokhoz képest jó nekünk miért nem tudunk igazán örülni a kis jónak sem? kicsit fura gondolatok ezek...
2009. máj. 17. 22:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tudod, én azt mondom, akit nem dolgoztatnak halálra éhbérért és elmondhatja, hogy tisztességes munkája van, az szerencsés. Én ezt nem mondhatom el magamról (még).

Ma hallottam 2 fiatal nőt beszélgetni a buszon arról, hogy a cégüknél egyes új jelentkezők nem szívesen vállalják a 12-órázást és megfutamodnak... őszintén nem lep meg. Aki családban gondolkodik, és más elfoglaltsága is van munkán kívül, az hosszú távon nem szívesen végez rendszeresen ilyen munkát. És mégis hány ember kényszerül ilyen helyzetbe... szomorú :-( És gyerekek nőnek fel úgy, hogy a szülőknek nincs idejük rá, a legfontosabb, ami egy gyereknek kéne, és nem a pénzen megvehető csecsebecsék, hanem a szülő... És az ilyen gyerekek magányosak, sok bennük a feszültség, amit egyesek a társaikon vezetnek le... Ha családcentrikusabb lenne a világ, a munkahelyek, ilyen probléma is kevesebb lenne. Tudod, én próbálok örülni az apró dolgoknak, de amikor ilyeneket látok és tapasztalok, akkor elszomorodok, hogy a fenébe is nem én vagyok a hatalom embere, aki tehetne értük valamit, hogy jobb legyen, a hatalom emberei pedig csak ülnek a babérjaikon, és nem érdekli őket a kisember.

18 évesen te még nem vagy benne a sűrűjében, és kívánom, hogy mire oda kerülsz, neked ilyeneken ne kelljen gondolkodni, de ha mégis, akkor nézz vissza ide a kérdésedre majd ismét, hogy tudod-e akkor is így látni a dolgokat, mint most, vagy csak próbálod, de néha összeszorul az öklöd a zsebedben, ha arra gondolsz, mennyire kihasználnak...

üdv.

egy 24 éves pályakezdő nő, aki munkanélkülivé vált, mert a cég nem tud fizetést adni, a szakmámban meg nem vesznek komolyan, mert nem pasi vagyok...

2009. jún. 15. 22:58
 12/12 A kérdező kommentje:
köszönöm..azért azt kívánom hogy neked is jól alakuljon az életed
2009. jún. 15. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!