Van itt valaki, aki abortusz miatt vált meddővé?
Nincs sok abortuszon átesett ismerősöm (150-ből talán kettő), ők nem tartoznak bele abba a statisztikai szórásba, ami alapján gyakran hangoztatják, hogy a nem várt gyereket inkább adják örökbe, mert abortusz után kockáztatják a későbbi teherbeesést.
Nem foglalok állást abban, hogy helyes-e vagy sem. Szeretném, ha a válaszadók sem tennék, és nem válna a kérdés abortuszellenesek-abortuszt nem elítélők vitájává. Történetek, élettapasztalatok érdekelnének. Köszönöm!
Régebben tényleg gyakori volt,nagyanyáink idejében hogy abortusz után nem tudott az illető már teherbe esni többé,azért terjedt ez el. Ez köszönhető volt a falu végén operáló mészárosoknak, a rossz higiéniának,és a nem megfelelő eszközöknek. Meg hogy nem lettek felvilágositva,hogy ne azzal kezdjen az Uruk ha hazamentek a beavatkozás után hogy jól meg...őket.
Ma már korházban steril körülmények között végzik,és az esetleges komolikációk amik utána fellépnek is kezelve vannak,nincs elhanyagolva. Meg szerintem az is sokat tesz hogy már nem csak "kaparást" végeznek,hanem leszivják vákuummal az embriot.
Azért anyáink nem az oskorban éltek. Nem a falu végén csinálták az abortuszt a vágo hídon. Korházban, steril korulmények kozott. Mi is korházban szulettunk. En egy olyan 30 évre visszamenolegrol beszélek. Edesanyámnak is volt 1 abortusza, de utána megint teherbe esett és ugy szulettem meg én.
25 N
Köszönöm a válaszaitokat! Minden anyukának egészséges, örömteli babázást, gyereknevelést kívánok:)
Én is úgy gondolom, hogy a technika fejlődésével az abortusz már csak nagyon kis százalékban, gyakorlatilag nem okoz meddőséget. Ezért elég nagy felelőtlenségnek tartom, ha gyakorlatilag "gyerekeket" bíztatnak arra, hogy szülje csak meg a babát, ha már így alakult. Még, ha ezeknek a 95%-a kamukérdés is, ha elolvassa egy gyerek, egy kamasz, az, hogy az abortusztól meddővé válik, jobban meg fog benne maradni. Az általam leírtak nem jelentik azt, hogy támogatom az orrbaszájba elvetetést, mindenem lenne az a baba, aki, ha nem várom is, de megfogan bennem, viszont nem is vagyok 14-15 éves, és nem okozna nekem semmilyen problémát, amit okozhatott volna mondjuk 3-4 évvel ezelőtt (ugyanúgy, ahogy mi sem vagyunk tisztában az ilyen kérdést feltevők anyagi, családi helyzetével...már pedig, ha megfordul ez a fejükben, mint lehetőség, akkor ott nincs minden rendben a háttérben. Csak poénból senki nem lenne erre képes.). Ilyenkor még rátenni egy lapáttal arra, hogy "de, ha elveteted, meddő leszel".. több, mint felelőtlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!