Házasságkötéskor felvehetem a feleségem nevét?
Figyelt kérdés
Szeretném megtudni, hogy felvehetem-e házasságkötéskor a feleségem nevét, például Kiss-Kovács Ferenc, a feleségem pedig Kiss-Kovács Erika vagy neki úgy lehet csak hogy Kissné Kovács Erika? Természetesen nem ez a nevünk, de az első változat érdekelne, hogy a vezetéknevünk szerepelhet-e így együtt mindkettőnknél.2011. dec. 13. 12:21
11/13 anonim válasza:
Lehet persze. Aztan az unokak majd elmehetnek fohosnek brazil szappanoperakba, olyan hosszu nevuk lesz, mert a Kiss-Kovacs elvesz majd egy Horvath-Szabot, es Kiss-Kovacs-Horvath-Szabo lesz a nevuk... :)
12/13 anonim válasza:
Utolsó, ha minimálisan is értenél hozzá akkor tudnád, hogy nem ez lesz a nevük, mert maximum 2 vezetéknél lehet kötőjelesen.
13/13 anonim válasza:
Én akkor venném fel a feleségem nevét, ha olyan nevem lenne, ami mondjuk ömlik a médiából, mert az egyik negatív hírű sztár bemocskolta. Ekkor úgy érezném, hogy inkább szabadulnék tőle.
Emellett ha a feleségemnek szép neve van, amit szívesen használnék, akkor miért ne? Ki ne szeretne egy Szemere, Andrássy vagy Losonczi nevet felvenni az unalmas Kovács, Tóth vagy ilyesmi helyett. Ahogyan sem Meleg sem Csirke nem lennék, sőt a keresztnévnek tűnő vezetéknév sem szerencsés. Azt hiszem van pár Vezetéknév aminek a megtartásán egy percig sem gondolkodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!