Házasságkötéskor felvehetem a feleségem nevét?
igen,lehet ilyet
elárulod hogy miért szeretnéd?
Amit te mondasz, annál mindketten felveszitek a közös nevet, sőt, akár a gyerekek is. Szóval, persze, megtehetitek. :)
De te is felveheted a feleséged vezetéknevét úgy is, hogy ő nem változtat semmit.
Itt vannak a lehetőségek: [link]
Volt már egy ilyen "közkedvelt" politikusunk is, aki felvette a 3. felesége nevét : Deutsch Tamás alias Deutsch-Für Tamás...
Aztán amikor elvált ettől a feleségétől is, akkor mindenki rajta heccelődött, így ráragadt az új neve : Deutsch-Nemfür Tamás... :-DDD
Egy névváltoztatásnál át kell íratnod minden hivatalos iratodat az új nevedre, mindenütt bejelentened a névváltozást, ez elég strapás és költséges dolog...
Aztán ha elváltok neadjisten, akkor újra jön a herce-hurca, iratok átírása, hivatalokba bejelentése, stb...
Jól gondold meg!...
5.
Akkor a nő miért vegye fel a férje nevét? Neki is ugyanannyi szütyi visszaíratni!
"Amit te mondasz, annál mindketten felveszitek a közös nevet, sőt, akár a gyerekek is."
12:55-öst csak annyival javítanám ki, hogy nem AKÁR a gyerekek is, hanem ha mindketten felveszik a közös nevet, akkor a gyermekeknek CSAK ugyanaz lehet a nevük. Tehát ha a férj is és a feleség is Kiss-Kovács, a gyerekek nem lehetnek csak Kiss-ek vagy csak Kovács-ok.
Az én férjem felvette a nevemet, most közös nevünk van kötőjelesen. Elégedett és büszke rá. Saját döntése volt, én egy percig nem forszíroztam. A szülei is örültek a döntésnek.
Miért kell ebből egyeseknek "macsósági" kérdést gyártani? Talán az a ffi már nem ffi, aki ilyen módon is jelezni kívánja az összetartozást?
Ebből látszik, hogy a középkorban élünk. Illúzió és mese habbal az, hogy a nő "egyenlő". Fenét! Csak más köntösbe bújtatjuk a kiszolgáltatottságot.
"igen,lehet ilyet
elárulod hogy miért szeretnéd?"
Talán mert szeretjük egymást és ezt szeretném. Egyébként döntöttünk és nekünk is közös nevünk lesz kötőjelesen, "az én nevem - az ő neve". :) Ha elválnánk majd megváltoztatom akkor, de ezt nem tervezzük a jövőben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!