Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságkötéskor felvehetem a...

Házasságkötéskor felvehetem a feleségem nevét?

Figyelt kérdés
Szeretném megtudni, hogy felvehetem-e házasságkötéskor a feleségem nevét, például Kiss-Kovács Ferenc, a feleségem pedig Kiss-Kovács Erika vagy neki úgy lehet csak hogy Kissné Kovács Erika? Természetesen nem ez a nevünk, de az első változat érdekelne, hogy a vezetéknevünk szerepelhet-e így együtt mindkettőnknél.
2011. dec. 13. 12:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2011. dec. 13. 12:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
2004 január 1-én életbe lépett egy törvény mely ezt lehetővé teszi.
2011. dec. 13. 12:25
 3/13 anonim ***** válasza:
70%

igen,lehet ilyet

elárulod hogy miért szeretnéd?

2011. dec. 13. 12:25
 4/13 anonim ***** válasza:

Amit te mondasz, annál mindketten felveszitek a közös nevet, sőt, akár a gyerekek is. Szóval, persze, megtehetitek. :)

De te is felveheted a feleséged vezetéknevét úgy is, hogy ő nem változtat semmit.

Itt vannak a lehetőségek: [link]

2011. dec. 13. 12:55
 5/13 anonim ***** válasza:
8%

Volt már egy ilyen "közkedvelt" politikusunk is, aki felvette a 3. felesége nevét : Deutsch Tamás alias Deutsch-Für Tamás...

Aztán amikor elvált ettől a feleségétől is, akkor mindenki rajta heccelődött, így ráragadt az új neve : Deutsch-Nemfür Tamás... :-DDD

Egy névváltoztatásnál át kell íratnod minden hivatalos iratodat az új nevedre, mindenütt bejelentened a névváltozást, ez elég strapás és költséges dolog...

Aztán ha elváltok neadjisten, akkor újra jön a herce-hurca, iratok átírása, hivatalokba bejelentése, stb...

Jól gondold meg!...

2011. dec. 13. 12:56
 6/13 anonim ***** válasza:
52%
12:56: Ő jól gondolja meg, de a feleség azért változtassa csak meg a nevét.. :)
2011. dec. 13. 12:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

5.

Akkor a nő miért vegye fel a férje nevét? Neki is ugyanannyi szütyi visszaíratni!

2011. dec. 13. 13:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Amit te mondasz, annál mindketten felveszitek a közös nevet, sőt, akár a gyerekek is."

12:55-öst csak annyival javítanám ki, hogy nem AKÁR a gyerekek is, hanem ha mindketten felveszik a közös nevet, akkor a gyermekeknek CSAK ugyanaz lehet a nevük. Tehát ha a férj is és a feleség is Kiss-Kovács, a gyerekek nem lehetnek csak Kiss-ek vagy csak Kovács-ok.

2011. dec. 13. 13:25
 9/13 anonim ***** válasza:
93%

Az én férjem felvette a nevemet, most közös nevünk van kötőjelesen. Elégedett és büszke rá. Saját döntése volt, én egy percig nem forszíroztam. A szülei is örültek a döntésnek.

Miért kell ebből egyeseknek "macsósági" kérdést gyártani? Talán az a ffi már nem ffi, aki ilyen módon is jelezni kívánja az összetartozást?

Ebből látszik, hogy a középkorban élünk. Illúzió és mese habbal az, hogy a nő "egyenlő". Fenét! Csak más köntösbe bújtatjuk a kiszolgáltatottságot.

2011. dec. 14. 07:52
 10/13 A kérdező kommentje:

"igen,lehet ilyet

elárulod hogy miért szeretnéd?"

Talán mert szeretjük egymást és ezt szeretném. Egyébként döntöttünk és nekünk is közös nevünk lesz kötőjelesen, "az én nevem - az ő neve". :) Ha elválnánk majd megváltoztatom akkor, de ezt nem tervezzük a jövőben. :)

2012. febr. 23. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!