Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a kislányotokat?...

Elengednétek a kislányotokat? Szülők válaszai előnyben!

Figyelt kérdés

Közeli rokon el szerené vinni pár napra.

A gyerkőc 14 hónapos.

Kiságy nincs a lakásban, nem is lesz.

A gyerek még soha nem aludt a szülei nélkül sehol.

Miért igen, miért nem?

2011. dec. 11. 22:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%
nagyszülőknek igen.
2011. dec. 11. 23:31
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
En mint anyuka mondom neked hogy biztos hogy nem engednem el a kislanyomat ,.meg a mamajahoz sem,.ha majd nagyobacska lesz akkor talan,.de ugygondolom 14 hos kisgyerkocnek szulei mellet van a helye!!ne agy isten barmi baj lenne ,.soha nem bocsatanal meg magadnak mert nem voltal melette ,.egy gyereknek meg mindig az anyai kozelseg kell,.ez csak egy velemeny tolem,.de 2 szer is gondold at mielott cselekszel,.mert biztos hianyolna teged,.
2011. dec. 11. 23:43
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

Ki az a közeli rokon? Nagyszülő? Nagynéni? Ő maga nevelt valaha gyereket? Ismeri jól a kislányt, vigyázott már rá napközben egyedül? A kislány hogyan alszik éjjel? Gyakran felébred? Nehéz megnyugtatni? Ezeket mind tudni kéne a válaszhoz.

Az, hogy nincs a lakásban kiságy, nem hiszem, hogy számít, a kisfiam aludt már mindkét mamánál, a franciaágyban velük. (Itthon kiságyban alszik.) Hogy soha nem aludt még a szülei nélkül, ez is egy olyan dolog, hogy egyszer el kell kezdeni. Inkább a közeli rokon személye és a gyerekkel fennálló kapcsolata a lényeges.

2011. dec. 11. 23:47
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem!

Mennyire ismeri a közeli rokon a gyereket, napi kapcsolatban vannak?

Az én fiam most lesz 14 hónapos, de meg sem fordulna a fejemben hogy pár napig mással legyen.

Én csak abban az esetben egyeznék bele ilyenbe ha nagyon fontos lenne pl.: kórházba kéne befeküdnöm...

2011. dec. 12. 00:03
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Az én kislányom 10 hónaposan aludt először a keresztanyukájával, szintén franciaágyban. Jól írja az előttem válaszoló, mik a lényeges szempontok. A baba születése óta nagyon sokat találkozik velük, otthon is, náluk is. Eleinte, mikor muszáj volt vmit elintéznem, és nem vihettem magammal, akkor itt nálunk vigyázott rá napközben a keresztanyu, akinek két nagyobb gyereke van. Aztán volt, hogy egy délutánra hagytuk ott náluk, és csak ezek után jött az ott alvás. Reggel mentem érte, az égvilágon semmi gond nem volt. Aminek örülök is, mert ha a tesójával kórházban leszünk, legalább ezen nem kell agyalnom, és nyugodt lehetek felőle.

Olyannak viszont nem adnám oda, akivel csak ritkán találkozik kevés ideig, főleg nem több napra.

2011. dec. 12. 00:03
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

23:47-re gondoltam előzőnek, 82% vagyok.

Azt meg nem is értem, mire ez a nagy lepontozás... na mindegy. Gondold át alaposan!

2011. dec. 12. 00:05
 17/23 A kérdező kommentje:

Nagymama az illető.

Első négy hónapban napi kapcsolatban voltak, majd utána havi egy az átlag. Tegnap rukkolt elő az ötlettel.

Csak megerősítettetek a döntésünkben: Nem engedem.

2011. dec. 12. 00:11
 18/23 anonim ***** válasza:
63%

én se engedném el a picit, ha sokszor találkoznak akkor 1 éjszaka belefér néha, de több napra nem. egy ekkora babának még nincs időérzéke, nem tudja mi az a pár nap, csak egy idő után (pár óra) megunná a nagyit, hiányozna apa és anya és onnantól nem érezné jól magát :(

gyerekpszichológusok 2 éves kort javasolnak a nagymamánál alvás bevezetésére, az a legideálisabb.

én fiam is akkor aludt anyósomnál, semmi gond nem volt, remekül érezte magát aztán másnap délután már nagyon emlegetett minket, mi meg rohantunk érte :)

2011. dec. 12. 00:24
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

Több mindentől is függ:

- mennyire ismeri a gyerek a rokont

- mennyire érzi jól magát a rokonnal

- mennyire rugalmas a gyerek az alvást illetően

- a rokonnak van-e gyereke, tud-e bánni a gyerekkel

- mennyire bízom meg a rokonban

Pár napra nem, egy éjszakára odaadnám, ha tudnám, hogy a fenti kérdésekre a válasz pozitív és bízom a rokonomban.

6 hónapos a lányom, és már kétszer volt úgy anyáméknál, hogy egész napra elvitték. Nem történt semmi baja, nyugodtan viselkedett és tudott aludni is. :)

Mondjuk négy hónapos korában hagytuk már ott anyáméknál őt, volt, hogy fürdésidőben, igaz csak 4-5 órát.

Ehhez szerintem az is kell, hogy a gyerek ne legyen annyira szülő függő.

A kiságy annyira nem feltétel szerintem, mert kellően körbepárnázott ágyban nem fog legurulni.

2011. dec. 12. 11:26
 20/23 anonim ***** válasza:

11 hos a kislányom. Nem adnám oda. Neki még rám van szuksége. Még az apukája is vagy 2x vitte el autoval egyedul a nagyszulokhoz (olyan 20 km). Nég nagyszuloknek sem adnám éjszakára, nem egy rokonnak. Volt olyan, hogy bálba mentunk, de akkor édesanyám jott nálunk és ott aludt vele.

25 N

2011. dec. 12. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!