Sajnos egy bizonyos ok miatt nagyon ideges vagyok. Anyukám szed Frontin nevű gyógyszert. Úgy tudom, az nyugtató hatású. Mi lenne, ha bevennék belőle egyet, hogy megnyugodjak és ne gondolkodjak hülyeségeken (nem öngyilkosság. )?
Figyelt kérdés
2011. dec. 11. 18:34
11/16 anonim válasza:
vegyél citromfű teát azt iszogasd inkább, mint gyógyszert szednél
12/16 A kérdező kommentje:
Ma már nem tudok boltba menni, viszont holnap délelőtt első dolgom lesz. Addig meg csak kibírom valahogy. :)
2011. dec. 11. 22:16
13/16 anonim válasza:
Ha nem szedsz ilyen dolgokat, akkor a legkisebb frontintól is az a valószínű, hogy elalszol, ha mégsem, akkor ellazítja az izmaid, a tested kevésbé lesz stresszes, de a lelki fájdalom marad, csak mindezt megnyugodva éled meg. Ha beveszed, szerintem sehova se menj sétálni meg ne csinálj veszélyes dolgokat, mert ha hirtelen beüt, akkor lehet nem jutsz haza vagy mondjuk elalszol a kádban és megfulladsz. Nem tudom mekkora dózis van otthon, de ha be akarsz belőle venni, akkor törd félbe és kezd azzal. A függőség ennyitől nem alakul ki, inkább az a probléma, hogy ha a problémád nem oldódik meg és segít rajtad a gyógyszer, legközelebb is ehhez fogsz nyúlni és megint, persze nem biztos. Aztán ha függő leszel, le is lehet ám róla szokni, elvileg az sem tragédia, de olvastam hogy néhány ember nagyon megszenved vele.
14/16 anonim válasza:
Ha 0.25-ös van otthon, annak a felét nyugodtan beveheted, semmi bajod nem lesz, alszol egy jót. Ennyire nem szoksz rá, én fél éve kapok be hetente 1-2szer egy felet 0.25ből ha idegesebb vagyok, nem érzem, hogy függő lennék, tudom kezelni gyógyszer nélkül is a stresszes szituációkat, tudok aludni, de ha kattogok, néha muszáj bevennem hogy kicsit csillapodjak. Jó még a Valeriána is, gyógynövényes nyugtató :)
15/16 A kérdező kommentje:
Ó jajj, nagyon szépen köszönöm... :) Igen, 0.25 van itthon. És hát még mindig nem alszom, bár kevésbé kattogok, mert félig meddig megoldódott a probléma, de még mindig nem az igazi... Köszönöm a segítséget mindenkinek! Ma már nem veszek be gyógyszert, de viszek magammal a koleszba...
2011. dec. 12. 02:37
16/16 anonim válasza:
A Frontin nem olyan durva gyógyszer, nekem úgy írta fel orvos, amikor idegileg totál ki voltam merülve egyszer, hogy enyhe szorongásoldó. 1 kis üveg nekem egy évig kitartott, akkor kaptam be egy-egy szemet, amikor nagyon összecsapni készültek a hullámok a fejem felett. Az egyetemen minden 3 csoporttársammal ilyet szedünk vizsgaidőszakban és élünk-virulunk. Most melyik a jobb? Idegbajos, ordítós zombiként tombolni, hetekig alvászavarral küzdeni a stressz miatt vagy bekapni időnként egy szemet belőle és normálisan viselkedni..? Szerintem nem kérdés. Alapesetben nincs rá szükségem nekem sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!